Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Uppfinningsrikt?!

Kategori: Life

Kollade nyss på uppfinnarna, programmet där människor får skicka in sina uppfinningar och tävlar om vinna pengar till sin produkt. Bra koncept! Så var det tre tjejer från Helsingborg, som berättade om sin kompis som blev drogad på krogen och sen våldtagen. De hade uppfunnit en drinkpinne som ska ge utslag på olika våldtäktsdroger. Så man ska mäta i en drink som är meningen att göra dig berusad för säkerställa att man inte blir drogad?

Det är ju lite som att äta massa kakor och inte tro att sockret ska påverka dig?
Väldigt fin tanke att förhindra våldtäkter från att ske och försöka förhindra ett samhällsproblem, men med en pinne?!? Vi ska förlita oss på en pinne när vi är ute?
Tror samhällsproblemet är större än att få hjälp av en pinne för att försöka förhindra det. Det är illa nog att samhällsproblemet består av en attityd att man ska droga människor för att man ska vara kapabel att utföra sexuella handlingar. Där är nog det verkliga problemet, var är det liksom OKEJ och var kommer normen från att droga en person för att sen utnyttja dem?
Var är den respektfulla handlingen i det tankesättet?
 
Tillbaka till drinkpinne-argumenten.
Så då kan man ju dricka ännu fler drinkar, som gör en lika instabil som man vore påverkad av droger. Alkohol och droger är båda ett berusningsmedel och påverkar kroppen lika mycket. Alkohol är i detta fallet bara mer en normaliserad drog och godkänd av samhället. Lika mycket som du dricker alkohol med eller utan en drinkpinne, så har du ett ansvar för dig själv. Du ska inte förlita dig på en pinne, vare sig det är ett hjälpmedel eller inte.
Om man är så jävla osäker på vad det är för nåt i en drink, så skit i och dricka drinken. Men ska det komma till den slutsatsen att människor ska förlita sig på en pinne att man inte ska hamna i en farlig situation. Vad hände med sunt förnuft bland unga människor??
Även om du bli alkoholpåverkad av de drinkarna som du häller i dig med drinkpinne som ska hålla bort drogerna så lär du bli redlös i alla fall och vad ska hjälpa dig då?
Kom igen! Ta ett jävla ansvar för dig själv.
Det finns massa saker med sunt förnuft som man kan använda sig av, du kan exempelvis, kolla när bartendern blandar drinkarna och eller nu följa med personen som vill bjuda dig eller du bjuder nån. JA, man kan faktiskt som tjej bjuda med, sen kan man faktiskt ta och skita i och ta den där drinken som en främling ger dig och prata med denne utan att vara pangpackad för att blir social kompetent?Läste att människan blir dummare, det verkar ju inte bättre om man ska förlita sig på en pinne som ska "skydda" en.

Nu till nåt vettigare! Historieätarna, på återseende!

Kommentarer

  • Markus säger:

    Word!

    2012-12-07 | 10:29:09

Kommentera inlägget här: