Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Superhelg!

Kategori: Life

I bemärkelsen med superhelg! Så har det bokats och beställts resa, till inget mindre än New York, men man tackar.

Blir 9 dagar i metropolen, så blir en del och se och en sol semester kommer även att ske vid ett senare tillfälle. Eller iaf en rest eller nåt sånt hade varit nice.

Har en del och fixa nu som mig själv och lite städning! Cya

Regntorsdag!

Kategori: Life

vattnet piskar mot fönstert och där ligger jag och läser.

Ledig idag, pluggade lite borde plugga mer. Men men stack ner på nova på eftermiddagen och fick sällskap av corre, hittade ingen byxdress men ett par snygga grå byxor i stället. Får helt enkelt beställa en byxdress om jag nu envisas att hitta en sån. Skulle beställa en klänning jag provat storleken idag på Gina, gör min beställning  via hemsidan och betalar,  men sen får jag ingen bekräftelse av dem MEN att beloppet blivit reserverat! Lagom störigt! Blev till att slänga i väg ett mail till deras service.

Får se hur det blir med den klänningen. Då hade man inte mycket mer lust att beställa fler grejer när det blev klödd med en. Aja det var min korta dag! Fick ingen träningsverk av simningen och blev bara mer sugen på träna:)

Nu ska jag se lyxfällan och se vad de tär föär problem som sker, det är fler som blev skuldsatt sa dem i skolan, vilket leder till fler jobb på kronofodgen kanske en framtida arbetsgivare? Ibland känns det som man spenderar för mycket, men det tycker jag inte att jag gör nu även om jag var bra på det innan men jag mina kära vänner har faktiskt spara och jobbat för mina pengar. Man kan unna sig lite som student även med. Nu ska jag unna mig en kopp blåbärste och vaniljyougurth!

Tot syns!

Disonsdagen..

Kategori: Life

Riktigt jävla dissigt idag, rått och grått, tog mig en titt på stan, skulle leta ett rea fynd som var slut. Attans...
Men gick en vända in på gleruups bokhandel, och hittade 5 stycken böcker. Alla på rea.Nice.

Det blev en modehistoriabok, om 1900talet, men det hände en hel del.
En bok om slott och herrgårdar i Sverige (lite nördigt men jag tycker sånt är jätteintressant att läsa om byggstilar, varför folk byggt som de gjort plus att det är lite "glamoröst" som det var in the old days). Sedan blev det även en kokbok om det italienska köket, som vilket jag verkligen gillar mycket av råvarorna och många smaker, så likväl är det bra att införskaffa sig en kokbok med fler recept! Sen blev det även två nyttiga böcker, ett miniatlas om länder och fakta om platserna även  en synonymbok, vilket är bra då man ska skriva arbeten, vilket kan hända att man upprepar sig på ord som låter superbra första sidan men inte flera gånger på raken men som måste nämnas i alla fall i uppsatsen, vad då bättre än en synonymbok!

Efter shoppingturen blev det lite inhandling på willys, och blodkorv och rösti, vilken husmanskost, så mycket för den italienska kokboken. Tro mig den ska användas. Sen kom Jakob hem, sen stack vi till Delhpinen badet. Världens minsta pool, fakiskt plus en unge som skuttade upp och ner och störde de som träningssimmande, var riktigt nice med en simtur och fler blir det nog förhoppningsvis, stärker hela kroppen inför sommaren. Ska iaf försöka simma minst en gång i veckan. Det är kul och man tränar hela kroppen utan att belasta leder. Imorgon blir det till att plugga och kanske en runda ner på Nova, och vem försöker jag lura, Det blir självklart en runda. Så nu är dagen avklarad för alla mina sinnen av böcker och motion. Det blir en god natts sömn. På återseende!

Solskenstisdag..

Kategori: Life

Det är underbart väder, och jag sitter inne och pluggar, klart var ska man annars sitta? Det är fortfarande iskallt!

Stack ej till skolan idag, ska ju iaf läsa om det idag hemma. Hade tvättdag idag! Höll dock på glömma bort tvätten mitt i pysslandet. Ny vecka, nya händelser eller?

Vad har annars hänt idag då? Jo det vankas ju bröllop för kungafamiljen, gött det jag känner mina skattepengar ska gå till i finaskriser.. najs.. eller kanske inte riktigt. Det är mysigt med familjer som bildas, ringde även till Anna som är på sjukhuset med sin lilla son. Blir nog en visit nästa vecka men något så beroende som pärlplattor att pyssla med! Men det är nästa vecka, denna veckan blir det lite simning, shopping (jag måste ha en byxdress). Nån snygg klänning hade inte varit fel heller, sen blir det tester på fredag, stället upp för en psykologstuderande med tester! Sen på lördagen ska jag och Jakob på Grand :) Sen som ett brev på posten idag, mitt jobbschema där faktiskt varannan helg ska jobbas. Plus på söndag. Nice ju, sen förhoppningsvis lite jobb på blomsterterminalen, En släng av våren är på väg! Förhoppningsvis snart en resa ska bokas!

Det ska vara mitt mål i livet, att resa minst till två nya ställen varje år. Får se hur det får bli än så länge, har 11 månader på mig.

Asch nu kan man inte sitta här och babbla som få, it's a lovely day, let's get started with the life.





Nostalgi..

Kategori: Life

snön yr och far. Släng hit och en släng ner i diket.

Helgen har pågått nu på sin andra dag, fredagen bestod av sittning, lite vin och nån drink dit och en lite dansade på Helsingkrona nation. En verklig trevlig kväll. I dag var jag på väla och lite vårkläder blev det. Nice. Vädert tillåter dock inte min nya jacka, då den får gått vänta. Senare blev det även melodifestivalen, vad hände med bra låtar, det är skam vilken skit som verkligen får vara med..
usch.

Snöstorm utem riktigt nice ju.. eller? Sveriges egentliga klimat men varför blir det så fel då?
Jo för man har vant sig med brunt slask och plusgrader... dags att tänka om. Det kanske även är dags att tänka om på andra plan, vad som ska göra en lycklig. det kanske är mörkret, men jag blir så trött på allt i livet och då menar jag allt.
Vad man vill ha ha ut av sitt liv som man ska leva. Jag vet inte faktiskt och det är lite oroväckande..borde inte jag ha lite drömmar som jag vill uppfylla? man är mitt i livet och ser ingen forsättning på det. Det ska väl antaligen inte vara så. Jag vet inte. Ser direkt inget ljus i framtiden.
 
Härligt eller hur?

Det är ju bra märkligt!

Kategori: Life

Damp ner i brevlådan. Kommer den underbaraste räkningen av alla! Tv-lincensen........ kolla denna underbara räkning och det står påminnelse avgift..? Ursäkta? HAR inte fått nån räkning innan denna påminnelse avgiften och den ska inte betala för än mycket senare i februari..vad fan. 75 i påminnelse, föär vadå? för jag inte fått räkningen innan?...det är ju bra märkligt man får en påminnelse på den allra första räkningen.

Smarthuvuden..sen när man ringer dit för fråga vad dem sysslar med. Så lägger de på för deras växel är full...okey. Räkningen är inte en liten räkning och alla betalar lika mycket, har de inte kostnader att uppehålla folk i en växel är. Jag blir tokigt!

I min argsinta väntan så får man ett sms av Anna som nu fått en liten son med:D Grattis!

Uppdaterar lite senare. på återseende!

TååuuaagTrip

Kategori: Life

Från den skånska myllan, det tuffar och tar. Mörkert faller och jag äntrar en hinsnande stad fylld med spår och värme. Då jag överraskar min halländska granne!!

Vilket rim, iaf..helgen började efter en sjuk vecka och en massa plugga. Nu är allt avslutat och betyg kommer in i morgon, shopipdooo då blir det att telegrafera CSN.:) och förhoppningsvis får liiiite retro.. att vänta. Sitter och duschat klart  på lördag morgon efter en soffliggarkväll på fredagen med TV-spel. Snackar lite med lantzmannen vid msn. Tänkte då vid det tillfället dra ner till stan, handla lite kakeldekor. Har fått inredningsfeber..vill göra om! Redan pimpat upp  i badrummet. Rött och vitt. Ska ersätta med nån fin tvålpump. Köpte nya handukar med en knalligt rosa och en blå till Jakob och en röd till det nya kaklet. På rea dessutom.

Men iaf tillbaka till lördagen, så fick man förfrågan ska du med? ( de skulle upp till gbg och hälsa på Erik) En liten funderare, hmmm vad ska jag annars göra på en lördag i Lund?? Nä tänkte väl de! Så det var raka vägen in på SJ.s hemsida och boka på stört, in med party outfiten i väskan och ner till lagerhaus och köpa inflyttningspresenter.

Sen bar det av, väl framme var det mörkt, som vanligt.. tog spårvagnen som en liten skattjakt då jag aldrig hälsat på Erik och han visste inte jag skulle komma, så fick man lite hjälp från Lantz. Väl framme går de två filurerna ner för gatan och jag hojtar till ett Hallå ja!

Erik väldigt förvånad och glad:) och sen var det party som gällde:) sen ut en runda på sticky fingers och den där nattmaten som jag var en aningens anti. Vilket inte var så gott men det dög mitt i natten.
Grabbarna in full action!

Har börjat ta lite bilder, då jag investerade i en smått tickande kamera, men den är funkar prima och mycket för pengarna. Nöjd är jag iaf.
Idag blev det en del pluggande och lite shopping av handukar och kakeldekor. Tänk vad man kan göra med lite plast film. Köket ska få sig en omruskning. En hel vecka med Jöken väntar, och lite bio imorgon med Jakob men när han har frisknat till, ska jag dra med honom till Delphinenbadet. (väldigt nära oss typ 5 min, men masar sig aldrig dit.) Lite motion av ölkalorierna är inte fel..
Eriks bordsdekorationer

Färgen efter kakeldekoren i en kombinationen med kameran själv!    Ciao Bellas!

snö och blask

Kategori: Life

Alla bara pratar om våren och vårfin och den nya säsongen och allt som hör till..solsken och blommor och vårtecken.

Och allt annat gullig gullskit. Man kan faktiskt inte gå i särskilt tunna kläder och  varför lägger man inte ut kollektioner efter väder?
 Har någon ens brytt sig om och kolla ut genom fönstert? SNÖÖÖ och februari, jävligt irriterande med lansering av vårkläder och tunna kläder när det är rubricerat som årets kallaste månad. Idioter.

Har väl fastnat i den där..bittra sambofällan, man ger bara upp skiten. Favorit outfiten blir pumabyxor och allt annat man kan sova länge i. Vilket liv. Bytt ut alla lampor till lågenergi, och vet ni vad. I sommar ska de förbjuda de vanliga som ger superbra ljus jämnfört med pisslamporna lågenergi..vilken ångest och det verkar ju aldrig som de uppfinner dem, till bättre kvalité. Till er alla som tror livet kommer bli bra. Det kommer det inte, jorden kommer gå måttligt under, för folk konsumerar sönder sig själv och hamnar med tonvis räkningar. Det kallar jag en lyckad framtid.

Nej, får väl ta mig lite samman, med mina åsikter. Jag vill ju inte verka för kontroversiell och elak. Sen ska  man istället svepas in i masskonsumtionen och bara ha roligt.. eller nåt....

Blev klar med min rest. *vågen* Sen väntar jag på mina betyg till ladok. Som redan är satta men eftersom folk blir förkylda förs det inte in riktigt lika snabbt. sen är det väl plugga på måndag med, tar det aldrig slut? Jo siktar på 2010 på hösten.. nåt ska de väl bli av mig..

måste skaffa mig en hobby..hittat en på internet. riktigt skoj, en sida man kan stalja om modeller. faktiskt. En ljuspunkten man kan trixa med där.

ha de bra.