Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Det skrivna ordet

Kategori: Life

I förrigår en märklig jävla dag och inte alls som jag tänkt mig. Det vänder och blir bra. Trots en nedgång gäller det att inte tappa hoppet. Det osynliga hoppet, många väcks till liv av och börjar om.

Jobbar ikväll eller snarare natten.
Som sagt till min rubrik. Det skrivna ordet ger mig styrka och lite kämparglöd i min förvirrade exitens. Många av de vackra ting som getts mig på bemärkelsedagar, studentdagar och bara en dag som alla andra. Att lite text på en lapp kan betyda så mycket är ofattbart. Jag kanske inte har samma kontakt med den som skrivit det, vilket jag har mig själv att skylla.

Obemärkt, ta vara på de vännerna som ger dig glädje och ser dig för den du är och att du även ser det tillbaka.

Denna dagen blir det inte de vackra ordet skrivet. Det kommer. Det kommer.

Städning

Kategori: Life

Denna morgonen har jag och mamma städat. Hon frågar mig på många saker. Jag svarar bara :släng det. Det är städning på hög nivå. Det ska bakas muffins ikväll med hallon som jag ska plocka på min mosters koloni.

I min städning av gästrummet/( mitt rum på sommaren). Hittade jag en intressant bok som jag fick av min mamma när det tog slut mellan mig och en föredetta. Hon har en tendens att ge mig såna böcker. Vilket hon då menar utan att säga något : det är bättre utan dem.

Hittade en hel del roliga "fakta" och citat i dem, som jag nu ska dela med mig.

" Männens hjärnor är indelade i fack. Det är därför de bara kan koncentrera sig på en sak i taget."

"Spända män dricker alkohol och invaderar andra länder. Spända kvinnor äter choklad och invaderar köpcentrum."


"Hur många män behövs det för att byta en toalettpappersrulle? Ingen vet. Fenomentet har aldrig inträffat."


Hjärnscanning visar att män under samlaget är så upptagna av det de håller på med att de praktiskt taget är döva.

"Adam kom först - fast det brukar ju män göra."


Om en kvinna vill att en man skall fatta ett vettigt beslut är det bäst att hon väntar till efter samlaget när hans hjärna har klarnat.

Detta är till alla dem som har sambo eller partner : De flesta män sover bättre om de får ligga på den sidan av sängen som är närmst dörren. Detta symboliserar deras nerärvda uppgift att skydda ingången till grottan, där av skydda sin partner:)

Det var dagens "fakta". Tillbaka till städningen och resterande av dagens sysslor.

En hållplats i livet

Kategori: Life


Högsommar, ljusa kvällar. När himlen speglar sig i vattnet, färgerna blir identiska. En vacker färg av vanilj. Du känner sommarens sötma, de lugna sommarkvällar med fåglar som sveper förbi solens sista strålar som försöker tappert värma det som är kvar av dagen.

Det är en paus i tanken. Du bara upplever, upplever lugnet. För ett tag vill du bara det ska vara så för evigt. Tystnaden.



Ja för tusan!

Kategori: Life

En slow day och in på arbetsförmedlingen och fixa mitt login som jag typ använde för senast 3 år sen. Jag måse skriva in allt som stod där IGEN. Men det är blir nog bra. Plugga ikväll! Städa rummet får bli en vända, hängde lite med kringlan på bibblan.

Är så mycket böcker man vill läsa men de gör man inte. Varför? Ja, tiden? Nej har ingen aning. Blir alltid lika facinerad av biografier. Livsöden är väldigt intressanta att följa och vad människor åstakommer i världen och vilka spår de lämnar efter sig. Man får även insikten av att man kanske borde åstakomma i världen.

Mat nu. Trevlig kväll.

Mera Mål.

Kategori: Life

Dagen började tillsynses halvkonstigt då jag knappt la mig. Kunde inte somna på natten, bestämmer mig för att dra igång voddler och kollar film. Sover några timmar innan det är dags att flytta bilen. Sen iväg till bibblan och låna lite böcker.

Sen E6an hem, måttligt trött när jag kommer hem och har sjukt ont i magen, sover i stort sett bort hela dagen, vilket känns som om är väl behövligt då jag sov max 8 timmar. Då även katterna på något störtar in dörren till sovrummet. Då är det inte mycket sömn man får. Ringer micke och planerar kvällen som ska bestå av fotboll och det är kul:) Sommaren är härlig och riktigt fint väder och tre fina mål:) UNDERBART. Fick häcken en spark i röven. 

Imorgon väntar plugg och fika och omreggning på AMS. Ja det är lika bra och få i gång grejerna och blir nog lite planering för hösten imorgon med Louise!

PÅ återseende.

Suprise!

Kategori: Life

Helgen har nu passerat, vädert lugnat ner sig från en olidliga hettan som svepte över Sverige för ett kort tag och nu är det vanlig svensk sommar igen.

Hänt en del i veckan men eftersom det var hemligt så har jag inte kunnat blogga om det. För det vore ju att ljuga och det är inte fint. Sanningen ter sig alltid bäst i slutändan, trots det kan vara hård att hantera.

I onsdag så var jag med Mickis snubbe på väla för att hjälpa honom med lite presenter till sin flickvän på hennes födelsedag. Vi hade planerat en överaskningsfest för Mikaela, vilket ändrades om stup i kvarten. Sedan blev det slutgiltigt, vilket vi var nere på Haket och hade beställt tårta till födelsedagsbarnet.

Sen gick vi ut till Mogwai, myckt trevligt sällskap, har inte direkt bestämt vad jag ska tycka om detta ställe. Kanske för jag var enda nyktra människan i sällskapet då jag skulle jobba 12 timmar dagen efter. Men det var en trevlig kväll och riktigt lyckat att lura Mikaela i fördärvet. Lördag kväll så var jag på Korridorrsfest på Delfi. Sjukt bra, de hade Dj:s och en nice bar! Underbart till och med en pool. Blev heller inget dopp för mig utan mest dans!

En lång promenad hem till mitt rum och min älskade säng. Bäddsoffa blir det en massa hos mamma. Men nu börjar jakten på hitta tillbaka till stan och idag var det sista dagen på jobb för en jag jobbar med på Museet och nästa helg igen ska jag sitta med en annan.

Veckan som kommer består av plugg och imorgon fotboll. De måste verkligen ge igen på Häcken. Härligt, det är sommar, det är fotboll och förhoppningsvis solsken:)  Livet är bra underbart ibland. Veckans bild på helgens födelsedagsbarn:) Fredagens och dagens!Två av förra sommarens klockrenaste bilder.

What's up?

Kategori: Life

Idag började allsvenskan igen! Superskoj:) Satt och lyssnade MEN så förlorar HIF. Inte lika kul men de ger igen på Häcken på måndagen då jag ska gå och se matchen med micke. Men denna helgen som kommer ska bestå av böcker och läsa.

Som sagt en hel del och göra kommande veckorna men det ska bara bli kul och komma igång igen. Sitter och söker lägenheter. Så dyker det upp en som jag söker. Sen kollar man några dagar senare, så har en med 10156 dagar ställt sig. Allstå vi snackar om 27 år i Kötid. Hahahah. Ja det är bra för dem. Jag menar det! Men man själv blir bitter med sina 3.5 ÅR.

Tiden går och mina dagar växer. Vänta ni bara. Kommer söka min lägenhet med 28 år! haha

På återseende.

Hoppfullt

Kategori: Life

Jag söker, då återstår det att få svar.

Vilket man aldrig riktigt faktiskt förväntar sig att få. Så himla mycket som går igenom huvudet nu. Man kan heller inte be allt att pausa. Ta ett andetag och andas. Det vill aldrig bestå.

Livet är bra jävla spännande, man vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn. Motivation kanske?

Nu blir det ett sånt här märkligt inlägg igen. Allt är inte i vägen alltid. Dags att ge livet en käftsmäll? Som om man inte får det tillräckligt.

På återseende.

Bitterbloggen

Kategori: Life

Nej, detta är inte bitterbloggen. Men jag börjar bli bitter. Inne på min snart andra helg där jag jobbar hela helgen. Nej, men allstå vadå två helger irad? Det kommer två till! När alla andra är lediga, då jobbar jag och när alla andra jobbar. Ja då är jag ledig. Men vem klagar. Man ska inte klaga. JO, nu gör jag det! För det är för fan fredag och då brukar man få: Oh, det är fredag idag, vad härligt. Men i mitt huvud är det OJ! DET ÄR SÖNDAG, JOBBA imorgon! WIIIIHOOO.

Nu börjar det luta sig åt dampbloggen. Nej, jag har haft min beskärda grillning idag, mysigt. MEN kan man sätta sig på hampan efter det? NEJ för i helvete för jag ska vakta spår. KLOCKAN 06 imorgon BITTI. Till 18. MEN vem klagar när det är 32 grader i boden och INGEN fläkt.

Nej, nu får jag väl lugna ner mig. Ett förbannat löfte efter jobbat på samma ställe i snart tre år i rad. Dags att byta? Dags att byta stad att arbeta i. Nästa sommar blir det inget flängade fram och tillbaka i en lökig bil. Då ska jag fan cykla till mitt arbete från min bostad. Det är mitt jävla mål att cykla till mitt förbannade yrke. Sen ska jag ha ett arbete på vardagar, utan att nån kan ringa in en för att man fattas folk. PLUS att mina helger ska vara sjukt lediga. Oj, var det en kravlista? Ja, det kanske det var. Jag är snart gammal. Dags och få som man vill..Då ska det fan vara ordentliga förbannade jävla krav. Men ha en underbart ledig helg allihop.

Shoppingspree

Kategori: Life

Idag fick väla och IKEA ett besök av Fröken Holst och Herr Svanberg.  Jag skulle hitta en lampa till sovrummet, men hittade bara tråkigt och ännu mer tråkigt. Lampbutiker finns det inte gott om. Sen gjorde vi lite goa grillspett till morgondagen då det är grill och öl eller inte öl för min del då jag ska jobba 06. På lördag och sen på söndag. I love my schema. Just det fick ett tolvtimmarspass på måndagen efter. Ska imorgon införskaffa mig en internetdongel och köpa en födelsedagspresent för jag ska tillbaka till HBG för tropicsaparty sen till lund på söndagen med tåget.

Flängande fram och tillbaka. Börjar snart leta lägenhet i HBG när jag är klar eller beroende var det finns jobb.

Aja lägenhet är ett annat problem. Just nu är det läsa och njuta av solen. Imorgon grill och nu ska det göras
potatissallad och äta Peach Melba:) Enligt denna bloggade bilden från kringlan så är jag tydligen lill-stalin när det gäller lampor. Det tackar vi för :S

Lovekiller

Kategori: Life

Het dag som vanligt. Det var hett på stranden och hett i bilen och jag hoppas på fortsatta heta dagar.

Idag var jag på Råå med Joanna, Artour, Palle och Louise sen körde jag hem Louise och sen hälsade jag på kringlan där jag testade och hoppa hopprep. Det var jobbigt för det är så varmt. Har även på mig ett på shorts från 2003 som fortfarande passar. Fantastiskt. Jag tror det blir en fantasiskt rolig dag.

För mamma ska gå och handla glass!

Ha de bra ute i värmen.

Dunder

Kategori: Life

Sjukt seg idag. Var ute igår kom hem klockan 03, körde till Lund klockan 11 och började 12. Sjukt varmt på arbetet. Man ville mest bara avlida. Siesta som gjorde att jag nästan missade Matchen om jag inte haft snälla personer som ringer och väcker mig.

Sen mullrar det som i bomben när jag har min powernap och kattskrället blev rädd som fan. Nu ligger bara tjockisen och vilar i värmen. It's a hot night och jag hoppas verkligen Holland tar hem guldet nu. Jag blir nervig och mina grannar måste tro att jag är knäpp som sitter och skriker.

Jobb imorgon, hoppas dock temperaturen är en aning humanare än idag då jag ska stå på en vindstilla perrong. My God!

Sommaren är i sitt esse och jag är bara avdankat seg av värmen. God natt.

Sommarsemester?

Kategori: Life

Satt och kollade lite på sydsvenskan och hittade en intressant artikel om två killar som ska åka genom hela Sverige utan pengar. Intressant och se hur det går för dem! Länk till bloggen. http://genomsverige.nu/

Att man själv inte gör sådant! Resa genom Sverige, det är rätt sjukt man är från ett land som man inte ens varit hälften. Högsta jag varit i Sverige är Sundsvall och då är det en bra bit kvar! Man blir så glad när man hittar sånt här!

Återgår till läsningen och borde verkligen lämna min dator i fred.


Jakt efter rum

Kategori: Life


Sitter och kollar på olika fastighetsbolag efter en sketen lägenhet i stan. I stan i den lilla staden. Men allstå det är ju sjukt att man stått TRE år i kö och får vänta.. INGENTING eller ja INGET vettigt. För kan få en lägenhet som är ny i stan en tvåa. För 6600, priset är ju lite kryddat med vilket område de ligger på.

Aja, sak samma kollar runt som en dåre till nästa år.. det heter ju börja i tid? ett halvår till kanske man får något vettigt. Nej, ska man få nått vettigt ska det vara, 5000 dagar typ. Man bara jaha, för var ska man bo innan det?

Sak samma. Nåt sätt löser det sig. Nån som vill hyra ut nåt Från januari så där på ombestämd tid eller? Typ i stan så man slipper skaffa bil?

Ikväll blir det plugg och tvätt sen försöka ta sig till Lund på fredag kväll.

Dags för boken, man är lagom pepp.

Boom

Kategori: Life

Det slår mig. Det slår mig att jag snart är fri.

Men jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Januari och jag sitter i Juli och funderar. Jag behöver lite vägledning eller i alla fall idéer om vad man ska göra.

Det känns som studenten igen. Jag är klar med en examen som jag ska hitta ett jobb. Shit ibland behöver man bara lätta på hjärtat.

Ikväll, pizza på gröningen och sen lite fest med fotbollen:) Jag hoppas verkligen på att Spanien vinner. Sen i finalen ska Holland vinna hela skiten. Det är de värda som fan. Holland ska vinna VM 2010.

Nu ska jag plugga lite. På återseende.

Finale

Kategori: Life

Hemkommen igår från Holland efter sjukt galen party helg. Cissi, Louise och Pillan åkte ner med mig till Holland, till den Den Haag för att vara precis.

Sammanfattning av resan.

Torsdagen: Vaknar 03.30, käkar, fixar sista grejerna. Sätter mig i bilen och hämtar hela ligan som är lagom trötta. Ner till färjan. Sen börjar "äventyret" efter en förvirrig av gunilla som vji döpte GPSEn till för hon gnällde jävligt illa. Var vi äntligen framme efter bastubilstrippen. Min kusin tänkte vi skulle gå på stan så vi gick en runda på stan. Sen blev jag och CC lite party på G. Så vi kilade hem bytte om och gick ut och dansade. Sjukt roligt! Hem och la oss. Uttrycket "Det var en snäv jävel" föddes.

Påpekar att det INTE är min bil. Vi ville bara visa tokiga tyskars flaggor. Låt Holland vinna:)

Fredagen: Vi gick runt i Den Haag och kollade en del shopping. Lagade en nice middag hos kussen och sen var det partaj igång igen. Då var det hela gänget som gick ut och festade! Så gick pillan och Louise vilse när de skulle hem och jag CC stannade tills de stängde. Trött som få gick vi hem och blir väckta av våra telefoner.



Lördagen:Morgonpigga eller inte sitter vi vid frukostbordet och jag stirrar på golvet och ser nåt med en liten svans. EN MUS: och helvete bryter löst i jakt på musen, jag med ett moppskaft och cissi med en burk även om deadmou5 är bra så  ville vi faktiskt inte döda husmusen. Sen släppte vi lillkillen fri. Därefter - SENSATION. Vi åker in sent till Amsterdam och missar de mesta vi planerat och ja allt går lite åt helvete i början. Vi tappar bort varandra men sen när vi hittade varandra var lyckan gjord och Sensastion var underbart kul.:) Klockan 07 satt vi på tåget tillbaka till Amsterdam. Däckade på tåget går vi hem och lägger oss efter en sjuk kväll.


Söndagen: Vaknade sjukt sent och vi var lagom sletna och det blev en tur till Schevingen som är stranden och piren i Den Haag. Sjukt bra väder och mysigt var det.