Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Det är ingen vanlig dag, för det är min födelsedag!

Kategori: Life

När man fyller år ska det vara den längsta dagen om året. Var ute på grillning igår, mycket trevligt. Blev en dans in på nation och en rolig hemgång. Vaknade pigg som en mört, klockan 8 på morgon och satte igång att göra lite tårta:) vilket var väldigt upplyftande och fler söndagar borde vara så! härlig sommar har det varit hela dagen! Riktigt varmt.

Men underbart, Fått en massa saker och den fjärde så blir det sims 3 och en ansiktsbehandling av min käre pojkvän:) fick även cd-skivor, en bok om släktforskning, kan vara bra och hitta lite extra saker, sen fick jag cash till usa, en dammsugare och fått en massa fina saker av mina vänner och de är uppskattad och användbart:) Varit en härlig helg och imorgon är det ångest.. tenta tenta. Så har hela kvällen på mig, plus att jag ska skriva den klockan 14 så ska definitivt plugga hela morgonen allt vad jag kan. Gjort alla tentor med gott "samvete", blir väl lusläsa osäkerheter och slipa in undantagen.


Kommer även upp en trevlig bild på tårtan och även på lite presenter.
Födelsedagstårta 22 år. 22års presenter.

It's the final countdown!

Kategori: Life

Underbart väder, vart fint som sören och en dag kvar till födelsedagen som ska firas med födelsedagsfika! Men ska sätta mig och läsa lite och förbereda min tårta till imorgon och ja färga min marsipan till tårtan, funderar på göra lite mat nu och värma imorgon men tror inte att de tar så långt tid att göra iaf och man förberet en grej idag:) så de blir tårtan som får stå och dra lite smakerna;)

Ska iväg och grilla lite sen  med god bål som jakob gjort och marinad och ha lite trevligt, sen får man se om man kilar hem och tar det lungt.

Hmm borde göra tårtan idag! men tänkte fixa färdigt mig..mariga val! Men iaf gårdagen blev en vit chokladmousse tårta som var uppskattad plus lite ljus och fördrinkar. Sen blev det en vända till robins oxh sen en utgång på cardinal där man dansade i så pass många timmar att solen började gå upp sen fick fötterna en ordenlig vila sen blev det tillbaka till lund i förmiddags och handlade och städade tills imorgon:)

Sen återkommer min sista dag som 21åring. Förväl 21. In med ny anda på 22!

Snart NYC, längtar som fan! Obeskrivligt.

45 minuter av en vettig tid!

Kategori: Life

Idag hade jag sovmorgon, gick igenom tentan, vet iaf vad jag måste läsa mer om, gjort alla tentor. Nu är det väl att läsa fortsatt av den tiden man har kvar. Sjukt hungrig nu, blir väl svenska delikatessen blod korv ocg rösti. (även om rösti låter finskt så passar det prima ihop.) Sitter och väntar på mitt paket från Asos, den engelska sida kunde inte spåra paketet allstå måste den vara i Sverige men vart är paketet är en annan femma, Väntar på posten för city mail har redan varit här. Om den kommer imorgon vet jag inte vad jag ska göra..min fina klänning som jag ville ha imorgon. Jaja löser väl sig..

Har även tvätt på tork och i maskin så ska göra det bästa av min dötid av tvättning, Lite läsa kanske och äta. Första tvätt två tvättmaskinerna testade jag veet, Kräm, har testat det för många år sen men effekten tog dödslångt tid, Men nu känner jag mig som en i reklamen!! Jag kan nästan åka kana på mina ben! Sen undrar jag varför jag skulle ha vax för?? Det gör ju så jävla ont att man hellre ser ut som en hippie. Fast man vill inte se ut som en hippe så det blir kräm.. Förstår verkligen varför kent skrev en hel låt om kräm.. De menade ju Veet hårborttagningskräm!!

Kanske inte, nån banal idé måste en låt blivit av. Ska väl Hem hem, till Helsingborg i kväll och lite undersökning av mitt knä på morgonen. Sen plugga och leta tårta. Leta en lagom stor tårta spm man kan köpa utan att beställa borde väl inte vara omöjligt? Handla på das system bolag kanske, nåt gott dessertvin kanske?  Får kolla med mamma vad vi har.

Sen lördag blir det att städa lyan, plugga och fixa maten inför söndagen och även handla varorna. Sen blir det en liten uppsamling :) På min födelsedag även morsdag för er som ska gratta era mammor.

Filmregn...

Kategori: Life

I det där kärlekskrankande filmerna brukar utspela sig en varm kväll på  resturangen sedan byts ut mot ösregn och åska.

Faktiskt hände det igår, efter pluggat hela dagen stack jag hem och läste lite till. Sen ringde Jakob ( vi hade bestämmt vi skulle käka middag ute.) Vilket blev Vespa, ett Italienskt ställe i Lund. Det var väldigt kvavt när jag cyklade hemifrån. Sen när vi kommit ner åt vi god mat och gott vin. Riktigt bra resturang man får stora portioner av det mesta och man blir riktigt mätt!!

Sen när vi skulle sticka i från resturangen så hör man ett muller ser en blixt sen bara sa det Svisch! Det mest piskade regn jag varit med om någonsin, man var plaskblöt på 10 sekunder. Herregud men det var mysigt iaf.

Verkligen ett ställe som jag kan rekomendera utan tvekan, kanske ska strunta i regnet. Vad händer på agendan idag. Känner mig lagom seg i skallen. Borde plugga lite mer och så men har en del att handla och planera till helgen så borde väl ta tag i det. Saken är den att man går som en sengångare med mitt knä, höll nästan att bli påkörd igår av en mordisk busschafför PÅ ett övergångsställe. Idiot. Sen skulle jag då beställa en tid på en vettig vårdcentral.. hmm du kan få en tid om 3 - 4 veckor.. man bara troligt. Åker därför hem på fredag morgon eller torsdag kväll och fixar det.

Well well, inte mycket mer att uttrycka mig här. På återseende.

Här ligger en bok begraven..

Kategori: Life

Där skall jag ligga tills kunskapen nått min hjässa, att mantra dess lagar.

Storplugg hela veckan, hade hellre velat ta det lugnt toch njuta av sommaren som är analkande men icke. Det får man göra efter provet.... usch vill klara provet.. sen blir det till plugg rest i sommar. Jobbade hela helgen, inkluderat fredagen så har man lite timmar inför juni. Det var även en kampanj på Media markt som på tydligen vissa ställen fick folk att flippa. I malmö hade tydligen en vuxen, dragit i från en Xboxkonsol från ett litet barn. EN VUXEN! Det gav uttrycket som att sno godis från ett barn; en liten modernare mening. (Xboxen var på halva priset.Tydligen något att bli galen över.) Vidrigt hur människor kan bli så giriga över en konsol. Sen var det även 222 kronor på alla spel i butiken. Ni kan ju tänka er folk vill ha en hel del då vissa tvspel ligger på 699 kr. Så det blev helt galet med folk för erbjudandet gällde under en timme med priset. Helt jävla sjukt mycket med folk. Var nog längsta och tokigaste dagarna jag som jag varit med om som vakt.

Nog om sett folks giriga sidor..blir 22 om en vecka...hmm vad har jag då för "vuxenpoäng att plocka sen jag var 21? Hmm sambo? Att jag funderar starkt på att köpa en kaffekokare. (jag dricker inte ens kaffe, man kanske snart faller för det här, nu är det kafferast trycket.)  Iaf ska nog kolla lite i veckan med mamma som denna expert på kaffe hon är. Men innan det är det att begrava sig i arbetslagsstiftningen och allt som kommer där till och jag ser verkligen fram emot att stenplugga. Fit for fight! Måste verkligen klara den annars är jag dömd.

Nu till det roliga innan man pluggar, man har shoppat loss lusten och är redo för böckerna. Några nice klänning kommer på posten. Lite "säkra" kort till midsommar och några andra fest events i sommarnatten. Men låter nog mig gå galet shoppa loss till NyC vistelsen. läskigt! nu är jag lite resfebrig måste även boka hotell till jordanien. De dagarna vi ska vara i huvudstaden. Göra en fin checklista vad man ska ha med sig. Nog om detta långa pladder inlägg. Nu ropar arbetsrätten!

Tot Syns

Sköna Maj.

Kategori: Life

Seg dag, nej det är ju sool. Ska lämna bilen till helsingborg idag och traska tillbaka med tåget hem. Hade sjukt ont i söndags i benet och hade svårt att gå,några zon senare och lite panodil är man nästan back in the game.

Föreläsning igår och långhelg kommer ut = mycket folk på Media markt kanske? Fast det är inte löning än, blir nog mycket folk om det är dåligt väder. Har en del att plugga idag, blir mycket frågor idag tror jag :) men fårt en tur till Helsingborg och en tågtripp ner. Wihooo.

En shoppoholics bekännelser.

Kategori: Life

Just läst klart boken, den första i serien. Den var helt okey, blev lite tokig på karraktären i början. Men i man började gilla den mer, så tänkte läsa en shoppoholic åker till new york, så är man laddad i temat om new york Semester! Vilket påminner mig att jag ska skicka bokningarna till tjejerna nu, men iaf efter läst min morgon tidning, eller ja nån av de två stora på datorn så hittade jag en märklig artikel.
Trodde verkligen det var ett skämt. http://www.e24.se/kvinna/balans/artikel_1310429.e24
Helt jävla sjukt i huvudet, barn ska lära sig att shoppa. Vad fan är det för jävla läger, för bratungar eller vilka är det som vill åka på sånt läger. Läger består av att vara utomhus när det är sommar och röra på sig. Usch jag blir så arg, och att det är en kommun som anordnar hela skiten är ju ett skämt.

Visst nu ska jag inte sitt aoch vara moraltanten Agda, då jag läst en bok som är fiktion och inte verklighet! Varför göra det till det??
Men innerst inne hoppas jag verkligen att det är skämt och att en kommun seriöst inte lägger upp förslag att de igentligen har ett lantställe eller några andra aktiviter än att konsumera på agendan. Varför vill inte barn vara barn. Kolla på djuren och leka i parken. Nä de vill dricka latte och ha sex!

Nu ska jag sätta mig med min bok och plugga. Dränka mig i mina studier och försöka få nåt perspektiv på hur människor kan resonera så.

ses.

Maj-yra.

Kategori: Life

Sommar och sol men vårskenet ska in och hägra först.

Idag har det pluggats lite och planerats för helgen och nu väntar lite småstädning och nån middag ska lagas.
Plugget så klart , gäller att vara ute i god tid att läsa ordentligt. I kväll ska jag käka sushi med min nyfunna vän som är faktiskt från Japan, Lund, internationella studentstaden! Internationellt står på Agendan, ikväll går Eurovision för dörren. Spännande. Många medryckande bidrag.

Har till och med kommit fram till hur jag vill fira min födelsedag, blir en tjejutgång på fredagen så orkar man fixar saker till söndagen och stressläsa lite till tentan på månaden, plus att de blir ett litet tårtkalas med plockmat för folk som vill komma.

Vilken mogen födelsedag! Men i helgen blir det lite extrajobb och en inflyttningsfest. Sen plugg naturligtvis. Måste skriva det lite så man har det på sitt samvete. Sen får man tacka Joanna för fixat min Reseguide som var slut på willys. Så nu har jag den i tryggt förvar:)
 Snart är det resa som gäller, och jag väntar på min semesterersättning. Den kom inte idag, imorgon då, nu är det väl meningen att den ska komma då jag har lönedatumet den 15de men jag vill se hur mycket jag får i specifikationen. Det som är den stora frågan!! Den nya poetiska eran är hur mycket man får i lön och semesterersättning, inte att vara eller inte vara... Känn på den Shakespear.

Aja mindre pladder och mer plugg.

På återseende.

Tårtsuget är dämpat!!

Kategori: Life

Ledig idag, Nice! Varit på litet kalas. Det var Jakobs bror som fyllde 18 år. Vilken härlig tid och vara tonåring. Aja blir 22 om några veckor, blir nog ett litet tårtkalas. Ska bli nice:) Har en del att läsa, och mitt i tårtkalaset så ringer okänd, vilket är jobbet, de ville jag skulle jobba i Arlöv, har dock problem att ta mig till Arlöv. Så sa om det var i Lund kan jag jobba 12 -20 annars blir det lite svårt att ta sig ut till Arlöv. Men så om nån från Lund bytar till Arlöv då kan jag jobba i Lund. Så det var en lösning om jag skulle jobba. I och med man har lite svårt att ta sig ut eller rättare sagt hur man skulle ta sig hem sen.

Vet jag är lat men har en föreläsning så blir lite tajt att kunna ta sig in till Arlöv. Men men får veta imorgon efter min föreläsning om de hittat någon som kan ta från lund så kan jag jobba i lund. klöddigt men kan funka. För i så fall som jag citerar min käre pojkvän. CASH IS KING, Money aint a issue. Eller Cash, Money, Bling. Var i en riktigt nice tårtbutik i malmö, de gör helt sjuka tårtor men så glömde jag fråga, vad de tog för en tårta. Antagligen en del, men man kunde köpa mycket verktyg att göra det själv.

Vilka fritidsintressen jag kommer på, Släktforskning och Tårtdekor. Okej.. Visst man ska väl hitta på vad man tycker är kul!

Ska iaf försöka göra en fin tårta tills jag fyller år och en till nationaldagen fast får kanske lära mig göra en fin först. Hur kan man glömma fråga vad en tårta kostar att få beställd. Får väl ringa om jag misslyckas med min egna. Tårtorna är sjukt coola att kolla på men ja lite kitch men det är roligt som fan. www.ultimatecake.se. Snart blir det en ultimate cake in my kitchen. Fight!! Nej men det låter lite som en seriefigursnamn.
 Skola imorgon och kaaanske jobb. Om inte så blir det nog lite träning och tvättid:) Kanske lite muffinsbak!

På tårteseende...

Tårtsugen..

Kategori: Life

Ögonen som äter, allt som är vackert, färggrannt och söt.  Snygg uppläggning. Spännande smaker.

Jag är verkligen ett prakt exempel på en som äter med ögonen. Gillar mycket färg (grönsaker), exotiska påfund. lätta basvaror. Sushi, min favoriträtt, något som ser  ut som konst på tallriken. Inte konstigt jag gillar det. Smakar gott gör det men det var ögonen som föll först. Inte tanke att det är rå fisk. Nej nej. Gott. Nyttigt med faktiskt.

Maj månad inföll och det är bara countdown till sommaren och dagen innan sommaren kommer som jag fyller år och vad äter man när man fyller år. Tårta!!!! Suttit och kollat på bröllops tårtor, helt Sjukt hur de kan bygga såna torn, även kollat födelsedagstårtorna. Så coola, det är nästan för fina för att ätas! Men man bara vill ta en tugga. Så idag när jag suttit och pluggat i regnet så har jag bara varit sjuuukt sugen på tårta av alla dess slag. Det enda jag önskar mig när jag fyller år
en massa tårtor. Ska nog beställa en och baka nån med:) Har tenta dagen efter min födelsedag, där satte festandet stopp. Är inte riktigt på festhumör nu förtiden. mest bara äta tårta.mmm Fast nu är jag nog bara hungrig nu. Så blir lite pasta med pesto och bacon. Sen blir det diska och plugga ännu mer, hur nu intensivt man läser framför dator kan man ta med en nypa salt.

Borde ta tag i det ordentligt. Ska iaf idag käka, plugga, diska lite sånt hemma sysslor. Sen imorgon blir det en tripp till malmö och hämta sin väktarlegetimation och en tur till ett konditori som gör såna här CRAZY tårtor. Kolla lite vad priserna ligger på.. vad kan lite socker och ägg kosta...de hade annat man kunde köpa med. Typ en tårtbok!!

Dille på tårta...
hungern kallar och kastrullen kokar.

På tårtseende.. oj menar på återseende.

Nyttiga helger?

Kategori: Life

Jobb ihelgen, fantasikt timpeng. Jobb denna helgen sen konfirmation tror jag?

Sen lite plugg, plugg och åter plugg. Tidig morgon idag inte helt fel heller. Nästan färdig med obligatorisk uppgift, redovisning nästa vecka, sen blir det tentaplugg för heeela slanten. Fick reda på att den tentan jag ej klarade var tydligen riktigt svår då 80% av kursen kuggade. Vilket är märkligt när det är en första gångs kurs och man känner att man faktiskt för en gång skulle inte plugga för dåligt (borde pluggat mer iaf).

Well well tillbaks i Lund iaf. Regn och rusk hela dagen och man blir helt dåsigt, vilket även gör det till en dålig idé att plugga i sängen då man lätt slumrar till.Regnet skingarde sig och man vaknade till lite kvällssol.

På återseende.