Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

IKEA Rond 2

Kategori: Life

Dagen började tidigt! Var uppe redan vid 8. Ja, jag snoozade lite då. Sticka ner till stan och möta upp Gunnar för ett besök på IKEA, tar IKEAbussen. Hur ska det gå om man handlar på sig mycket? Det går faktiskt med nöd och näppe!

Det blev lite allt möjligt och skulle ha en bokhylla som inte fanns i lager så tänkte jag att det var slut för den gången! Men så var jag hemma igen vid halv två tiden och kollade på andra IKEA och där fanns bokhyllan som jag ville ha! Så tänkte kan ju sticka dit och bara fixa bokhyllan. Tur att man ha två IKEA i en stad! Så blev att konka ett 15 Kg paket på Tbanan. INTE kul men då fick jag mitt träningspass för dagen. Uppe med tuppen hinner man med mycket!

Just nu står dock paketet oöppnat, känner jag vill ha lite distans från den långa färden. Så imorgon eller Fredag blir det bokhyllsbygge och få lite ordning och reda i detta kaos. Köpte mig till och med lite annat nice, överkast, kruka och en planta. När jag sammanfattat allt i färg som jag köpt. Så är det blått och rött, sen glimtar jag över till halsduken som hänger och ser det är samma nyanser. Jag har kanske råkat inreda lite HIF?!? Intressant, blått och rött. Omedvetet eller jag gillar landet som jag befinner mig i?

Imorgon blir det lite jobb och en tur upp till Ferre!

Tur på byn

Kategori: Life

Gårdagens jobb till 18, efter det så var det faktiskt helg och jag officiellt ledig! Blev smsa i köret och bege sig hem och ut på förfest! Så stack till Ferre men innan det skulle jag handla alkohol, skitbra tänker jag går in och handlar på Rimi. Nej, då får man tydligen inte handla alkohol efter 18, du kan fysiskt ta varan och gå till kassan, sen ställer dem ner och säger du får inte handla alkohol nu. Jävla tidsgräns.

Fy fan, köpte lättöl och lite dricka av min rumskamrat så det löste sig. Men vilket hån. Ha alkohol i butiken men vi har vara vissa tider vi säljer så kan vi ha öppet dygnet runt. Sjukt störigt.

Efter förfesten drog vi ut på stan och det var sjukt mycket folk för det varit match emot Danmark - Norge, sjukt komiskt de sände matchen under earth hour som jag missade för jag satt och plattade håret och åt ostbågar. I var fall så drog vi ner på en gaybar. Det var en av min tids märkligaste sociala upplevelser. Man går in i bar som är verkligen proppfylld med sjukt snygga killar, de flesta hade nog ett modellkontrakt eller nåt. Sen checkar man in dem, nästan till gränsen på system overload. Men som sagt det är rätt döfött eftersom de kanske bara kollar tillbaka på vad jag har på mig. Lite som att gå i en godisbutik men du får inte smaka på något.

Sjukt, men det spelade svenska melodifestivallåtar och feststämming på golvet. Där tjejerna satt och drack öl i hörnen och killarna skakade loss på dansgolvet. Till och med min norska killkompis sa, nu har två stycken tagit mig på rumpan. Jag tänkte bara för mig själv: Lucky you!

Men det var trevligt och sen blev det en lång gåtur hem och efterfest i mina 13 cm klackar. Aj aj. Sen är vi går längst en stor väg och inga taxibilar stannar så är det en som gör värsta u svängen och kör upp när vi vinkar in. Vi bara : äntligen nån som stannar! Taxichaffören: Ja men du hade så snygga ben! Så var tvungen att plocka upp er. Från varit ratad från en flock killar med stil till en kommentar så var allt bra igen.. haha.

Dagen som följande kommer bestå av slöandet och nyss käkat sushi så inte helt fel men lite big city life.

Haaa de.


Happy days

Kategori: Life

Snart April och vædret låter sig inte vænta på det. Graderna i Oslo dær emot håller sig nere, så INTE alls avundsjuk på svenska vårvædert, inte alls.....

Sitter på jobb med solsken in så det ær rætt trevlig och sitter på upplærning på min nya tjænst som ær en av de bæsta i arbeten jag haft om vi ska ranka. Lønen ær bra, mænniskorna jag arbetar med, jættetrevliga! Arbetsuppgifterna, helt awesome. Slutar 18 idag  och ær alltid ledig på søndagarna. Det ær før visso hela Norge så allt står still, till och med matbutikerna.

Knappt man vill vara hemma, eller detvill jag nær hunnit inreda mitt tomma rum typ, så næsta vecka blir det en tur till ett norskt IKEA och hitta lite vettiga møbler och æta svenska køttbullar som inte kostar multum! Lifes good at the moment, eller så ær jag bara høg på socker av mitt øversockrande tè!

Nu blir det læsa morgontidningen, før det hænder icke ett smack på jobb på lørdagar tydligen.

Haaa de.

Skrytomoblogg

Kategori: Life

Det tordes vara att man bara skriver det när går förträffligt bra för en. Ja, man vill väl dela sina nyheter och slippa skriva de dåliga. För bloggar ska vara positiva? Det är ju en början när mycket i världen är skit så behöver man liksom inte belasta den med mer skit.

Det har gått upp och ner i Norge för min del men nu går det bra! Men ett för tag ville jag bara ge upp på allt som har med detta liv och göra. Men det skiter i jag i nu. Igår ringde telefonen och jag har haft kontrakt för bara ett evenemang. Så ringer de och säger jag uppsagd. Ja, allstå skidvm är över. Jag bara uppsagd?!? Sen bara men kom in inom kontoret imorgon, jag bara får väl lämna in min uniform. Där får man för velat kolla ackerditering på Norges Statsminister. Kommer in och är nervös. Mitt CV och alla papper ligger på bordet. Chefen granskar allt och säger : Jag blir väldigt imponerad!!! Jag bara: Okej?! Många språk och för en gångs skull så som har jag hatat mina betyg, men han var impad att jag gjort mycket frivilligt och att jag jobbat extra typ hela tiden. Det är sjukt, att det krävs en främmande människa att man ska inse sånt själv.

Så vips fick jag en stationär tjänst  och deltid direkt gick dock varva med annat så var det heltid. Haha Sjukt. Ska sitta på en Bank i receptionstjänst i väktaruniform. Jag har till och med fått en scrafs! Haha. Ser ut som en flygvärdinna, sen höjde de lönen. Haha, jag har bara gått och väntat på jobb timmar och nu har jag ett objekt i city. Underbart. Jag trodde jag skulle få sparken, skrämmer slag på mig.

Jag gillar Norge mer än jag skulle ana, alla är sjukt trevliga och bara att man får beröm direkt. Ingen förbannad Jantelag! Imorgon blir det tripp till försvarmuseet med Patrick och sen jobb! TJOO Hoo!


PJOO PJOO

Sockersug

Kategori: Life

Heeelt sjukt. Jag har nästan vänt på dygnet tillbaka. Tror jag lär återstå när jag ska lägga mig. Men jag är så sjukt sugen på godis hela tiden!! Choklad och allt man kan tänka sig men nästan krängt sönder mig i en burk honung idag, så får gå och handla innan de stänger så jag har honung i mitt frukost det.

Jag känner mig som en socker narkoman haha helt sjukt. Vill du bara äta sött hela tiden, får iväg och köpa frukt och mjölk eller nåt. Sinnessjukt vad jag är sugen. Ledig imorgon, vad jag vet och vill gärna ha ett schema. Men får se vad det blir av det. Tänkte i alla fall besöka Nationalmuseet här i Oslo. Dock inte bestlutat vilken av dem jag ska besöka, men lutar åt galleriet, drömma mig bort bland vackra tavlor. Sen är det helg igen, tiden går så sjukt snabbt här, har varit här snart 1 månad. Blir bildbevis från min skridskoråkning. Enjoy. Nu kallar KIWI.

Slepping my day away

Kategori: Life

Nattjobb gör en sliten, skulle vänt på dygnet. Käkar frukost och laddar tvättmaskinen och börjar kolla på ett avsnitt av Gossip Girl. Somnar, stör mig som fan när jag vaknat för jag skulle till banken. Sovit bort en vettig dag av ärenden. Jag borde bara inse att jag är lyckligt lottad. I helgen hände en katastrof som får hela världen att skaka om. Jag känner mig lyckligt lottat att jag sovit bort min dag. Tusentals människor har drabbats av denna katastrof, människor som bara gjorde samma saker som jag, har fått allt ödelagt på bara några minuter. Allt har spolast bort och skakats om. För mig är det ofattbart och förstå dessa människor. Jag känner med dem och det är pinsamt att man ska inse sådant när dessa hemska saker sker.

Man inser hur jävla liten man är på denna planeten och att allt bara kan ändras på några sekunder. Jag har en väldigt underbar dag jämnfört med människor som har förlorat allt. Förlorat deras bästa vän, all den trygghet som de haft. Nu är de bara ensamma och mina tankar går ut till dem.

Helgen är över

Kategori: Life

Flyttat allt från det gamla till det nya. Helgesens gate är nu min nya adress! Det är mycket trevliga tjejer som jag bor med :) och jag har nästan fixat mitt rum men har lite till att fixa som en riktig säng coch nattduksbord! Löser sig, i natt gäller arbetet från 23 - 08.

Sen får man se hur de ringer, blir dock en tripp till banken och jobbet för mitt skattekort. Trevlig helg har det varit med fest i fredags:) och lugn hemmakväll i går. Helt sjukt vad man varit trött och det var riktigt nice och sova ut!

Nu blir det fixa mat och i väg på t bana.

Upside down

Kategori: Life

Nattjobb igår och man är trött trött, somnade pinsamt liggandes över väskan i Tbanan. Sliten väktare var det!

Busskort fixades efter fyra timmars sömn, hur ska jag klara denna natten? Kommer vara så mör men inget mer piggar upp än att! Man vet att man är ledig i två dagar efter:) Sen är det nattjobb på söndag igen. Jobbat sjukt mycket sen jag kom hit och imorgon ska jag bege  mig till mitt nya boende. Packa packa blir det nu efter maten sen på med uniformen och bege mig upp till Holmenkollen. Fredag blir det fest med lite arbetskamrater! Ska egentligen ha min lön idag men har inget bankkonto i Norge så det får vänta:( Får ett på måndag, jävla byråkrati från Sverige.

Imorgon blir en låång dag, slutar 08, hemma typ 09. Flytta väskorna till Sofienberg och mitt egna rum:)

Stå upp för nationen

Kategori: Life

SkidVm är över och sett min beskärda del av kändisar, att man ska behöva flytta till Norge för se den svenska konungen är faktiskt lite komiskt. Söndags var det lite afterwork:) Mycket kul folk som man jobbar med. Tokigt blev det och jag kom hem klockan 15 dagen efter!

Fixat nytt boende i Oslo, ett eget rum och två andra tjejer att dela med! Flytt blir det i helgen och för tillfället blir det jobb i veckan! Kväll och nattjobb:)  Det har varit två speciella veckor på gott och ont, men det har löst sig i alla fall!

Nu blir det ner och laga käk och fixa inför jobb:)

HAAAAA de!