Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Det svenska självförtroendet!

Kategori: Life

Varje dag denna veckan har jag stött på olika former av ideal och händelser. Något som ligger svenska folket väldigt varmt om hjärtat! Utseendefixering. Vi ser det överallt på nätet och nu senast alla dessa armhålor. Armhålan som en symbol för att du får se ut precis som du vill. Jag förundras på hur vissa bakom en skärm bara kastar sig ut en massa klåpord till en person som de inte ens pratat eller träffat i verkliga livet. Nej, men det är äckligt och du är ful osv osv. Dessa är vuxna människor som sprider detta bakom en liten vägg. Det sorgliga är att de hade nog inte sagt det till personen och faktiskt fått en reaktion.

Nu kastar de sig ut ord till en främmande människa. Får man en kommentar så vissa tar åt sig. Det är 2012, folk får väl förfan se ut som man vill. Men ibland undrar man : När man får blicken av attiydbitches. EEh, ska du se ut så där? Jag blir så trött! JA, Exakt så här ska jag se ut med en jävla soppåse som magtröja och gummistövlar och neontights som går upp till öronen. LÅT mig heller inte gå in på modebloggarna för jag blir ännu mer trött på dem. Jag tror seriöst att svenska tonårstjejer har blivit mer hagalna och utseendefixerade än innan. Låt mig heller inte börja på min räkning av bilderna där läpparna plutar (duckface) och personen står med sin bling blingade Iphone 3 i speglen och trycker upp brösten, oj jag menar myggbetten med ungefär 30 liter Brun-utan-sol på sig. VAD i helvete är det för ideal?! Jag blir så ledsen. Alla ska se likadanan ut?! Vad fan är det som är vackert med det? MEN Ja alla får ju se ut som de vill! Så är det men man blir lite ledsen i själen när det krävs oehörda mändger smink, hårförläningar för att en kvinna ska kallas vacker. Men jag förstår varför många klädmärken går så bra i detta land och alla ska se så himla stiliga ut. För man måste klä upp det lilla självtroende man får och hålla sig till den svenska Jantelagen. Ingen får vara bättre än nån annan men nu ska det schtektas på dansgolvet. Vaska, traska och allt annat vad det heter.


Det är inte vara den omtalade svt-bilden som jag pratar om, händer hela tiden och jag blir så förbannad på att människor har blivit så fega, riktigt jävla fega. Hände mig senast igår, när man skriver en kommentar. Om att en person är söt. (positivt) och får som svar - Det är inte du helen :E. - Vad vill idiotfanskapet jag ska svara på det? Øh tack så mycket för du tycker om att skriva taskiga saker?  Jaha, ska jag ta åt mig från en person som inte ens vågar har en ordentlig profilbild eller vadå? Svaret blev uteblivet. Jag orkar liksom inte lägga nån energi på en så  låg människa som ska vara jämngammal med mig, att ens få en reaktion. Patetiskt i mina ögon. Det som jag märkt på mig själv att jag är så oerhört glad att jag inte längre är tonåring. För let's face it. Den unga versionen av mig hade tagit åt sig och blivit enormt ledsen. Klart att man nu reagerar negativt när man får en sån kommentar från en okänd människa. Men nu blir jag mest bara trött på en sådan onödig och sorglig kommentar. Jag förstår nu att det aldrig kommer finnas en dislike button på FB och det är ju tur det så rikspuckon som man stöter på kan klicka, tycka negativt om saker och ting och trycka ner en person som redan står högre än de låga kräken själv. Jag vet inte, om det var min PMS som talade eller om det var allt jävla skit som man stött på under veckan. Vad hände med att bara vara sig själv utan att bli nedtryckt?


Newsflash

Kategori: Life

Blir minnsan och dar! Två hela inlägg att skriva idag! Lite egen uppdatering från mitt Osloläge. Fått en ny lägenhet på Oslos vestkant dvs i stan och på den "bra" delen. Mycket butiker och uteserveringar och utställen och nära en stor park som man kanske lite ska ut och jogga i. - Hahah försöka duger! Det blir en tvåa och det är ett sekelskifteshus och högt i tak. Det är de finaste lägenheterna! Nytt och fräscht bad och kök och strukatur i taket.
Ja, alla inredningnissar nu blir ni helt till er!

Flyttar in om 2 veckor och har redan börjat packa. Tror inte att jag har känt ett sådant lyckorus på flera veckor! Inge mer städning efter andra och Iphonealarm...Ja, bara lungt och tyst!
Saknar hemmet otroligt mycket, vill bara dra hem i bland och hänga lite. Nu till nästa inlägg som jag bara vill skriva sönder och av mig!

Vårens ankomst.

Kategori: Life

Solen skiner till utan dess like! Gräsmattorna lyser ljuvligt gröna och snön försvinner sakta bort. En sån här dag hade jag velat vara hemma, på med solbrillorna och trycka i mig en glassajävel. Men nu får man inte som man vill. Då göra man det bästa av saken! Blir Ben and Jerrys till frulle innan jobb!

Var ute med jobbet och käkade på Peppes igår! Asgott och mätt sen drog jag till Gunnar och så gick vi lite rundor och drog kollade film. Inte träffat honom sen i September och nu är det Mars. Nej, det får inte gå så långt mellan att träffa underbara människor. Två visningar imorgon och två på söndag! Det går på rätt väg. Rätt mot värmen:)

Cya