Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Mör som en stek

Kategori: Life

Fyra jobbdagar av natt. Ja det tär, med tanke man vill njuta av dagen. Slutar bara att jag nu soviit bort hela min lediga. Vad jag blir lycklig? Nej, sjukt lätt irriterad. Jobbar dock halvtid i helgen sen är jag ledig en dag till och sen är det tillbaka till nattskiften. Dags och fixa lite när man är ledig. Börjat läsa en bok om vardagseffektivet. Ja, det komiska är att jag bara somnar när jag ska läsa något, så plugget blir lidande så min vakna fredag kväll ska bestå av en tripp till matbutiken och fylla på mitt kylskåp, betala mina räkningar och plugg. Låter som en lyckad fredag? Ingen fredagsfeeling alls. Ounderbart.

Ja, det är en fredag av lycklig ledighet. Sen ska jag ta mig genom vardagseffektiveten. Boken heter svartbälte i vardagseffektivitet. Då räknar jag in ett gympass i den bokläsning då det blir ett svart bälte.

Nu väntar ett diskberg, en fett bok och COOP.

Ha de götts och ta det lugnt vart ni än ska. Jag är på väg på mot bitterheten.

Vårfint ska de va

Kategori: Life

Våren är på väg? Nej, nej.
När man frågat sin omgivning vad de ska göra i sommar är faktiskt redan många färdigplanerade. Hahah jag har ingen som helst aning förutom att jag ska befinna mig på Sofiero den 5de juli. Så är fallet och och en till. Denna till vet jag faktiskt inte vem det kommer bli det återstå och se. Kanske ska utnämna en tävling. Ibland är man lite tokig Sommartoka. Kollade film med Bobban,  blev två Helsingborgsklassiker! Helsingborg under sommaren. Hata Göteborg och Fjorton Suger.
I kväll ska det jobbas natten och fortsatt så i tre dagar samt plugget har satt igång. Ska sätta igång med annat som jag egentligen skulle gjort förra veckan men vad gjorde man då?
ja jag försöker rannsaka mig själv om vad jag har gjort men mitt minne har fallit bort. Har grejer att göra denna veckan som fan sen är det kalas på lördag:) Ledig på söndag, Då kommer jag antagligen vara seg i huvudet som man brukar vara på söndagarna. Men men har man haft roligt dagen innan
dock kanske det är värt det.
Hur går det med min träning kan man undra så här 25 dagar efter löftet. Jag har faktiskt gjort situps. Oj, vilken bragd eller inte. Längtar redan till veckans slut och det är bara måndag. Jag vet inte vad jag tycker om att jobba natt. Det blir för orutinerat med sömnen och timmarna försvinner. Nu börjar det gnällas igen. Men gnäll leder till? Förändring. Bekväm, nu är det slut på det. God jul och ut ur skogen ska det. Fluminlägg men vem är klok nuförtiden?

Manicmonday!

Kategori: Life

En måndag och vilken måndag det var! Jag blev väckt av självaste kringlan som ropade. ÄR DU VAKEN ELLER? Jo, tack nu är jag, sen kom han hit var på jag somnade om. Sen stack vi till stan en snabbis och sen till Willys och storhandlade. Så nu har jag handlat för hela veckan och gjort första planerade rätten!

Hemmalagad pizza blev det, följande pålägg blev det : Serranoskinka, Salami, Ananas, Mozarella, Oliver och soltorkad tomat samt en massa ost på det. När vi käkat däckade vi totalt, så jävla trötta hahaha och vi kollade på minuten och var allmänt slöa i hela huvudet. Men vem kan kickstarta en seg vecka om inte med PIZZA!

God blev pizzan i alla fall och imorgon väntar storstädning, jobbtjatning och början av plugget:)

Jag kan inte skilja på

Kategori: Life

Svårt att sova, ja jag vänder på dygnet. Imorgon ska det kollas arbete och storhandlas inför matsedeln. Jag måste gå upp i vikt och börja träna. Leta nytt och börja min distanskurs. Statsvetenskap - Offentligt Ledarskap. Ja, nån måste väl styra upp S sidan..

Skämt och sidor, längtar tills mina böcker kommer på posten. Lätt värt det liksom 1200 kr, haha Blir andrahandsbokhandeln sen. Känner mig gammal. Dvs jag sitter och läser historietidningar och skriver inköpslista för veckans måltider. Planerar inte ens vad jag ska äta inom de närmsta 5 minuter. Nu ska det skärpas till.

Underbart rolig helg och min käre vän Mikaela tog sin examen som sjuksköterska. Otroligt glad för henne :) Mycket trevlig helg och umgås i sina vänners sällskap.

Som sagt. Jobbletande imorgon, vi beger oss över gränser och fattar till mod.

BTW alla som varit så underbart snälla och fråga om min mamma. Jag uppskattar det verkligen! Hon är bra igen och är hemma:) Kram på er alla.

Vecka 1.

Kategori: Life

Årets första vecka är i stort sett ledig. Jag var glad och nöjd, var nöjd att komma igång med träning och mina underbara vänner som fortfarande är underbara.

Kvällen innan trettondagsafton samma dag som min mamma fyller år. Så tappar hon närminnet. Hon kommer inte ihåg att jag bor i Helsingborg, hon kommer inte ihåg hur hon tagit sig ut och hur hon kom hem. Hon kommer inte ihåg var hennes saker är någonstanns, hon trodde det var sommar och frågar när började det snöa?

Sitta på akuten med en person som haft järnkoll hela ditt liv. När du inte vet vad du ska göra går du till denna personen. Jag visste inte vad jag skulle göra. Det är inte samma person som sitter framför dig. Det är inte din mamma. Du sitter nu i ett väntrum med personen som tagit hand om dig, lärt dig saker, tagit med dig till doktorn och nu är du den ansvariga. Min mamma är den enda personen jag aldrig tvilat på även som arg tonåring. Mamma vet bäst.  Dagen efter var hon tillbaka men inget minne av vad som hänt. Hon var som hon skulle vara. Idag så fick hon röngtas, 6 timmar och det är "akuten". Hon hade fått en propp och är nu inlagd. Seriöst. Så är jag så jävla trött på allt. Min mamma har aldrig gjort någon illa i hela sitt liv, hon har alltid varit snäll och ställer upp för alla i den mån hon kan och det för det får hon en propp. Livet är bra jävla skit. Hon är okej nu, men jag tänker hela tiden worst case senario hela tiden. Jag vet inte vad jag gör om det händer henne något. Jag mår illa hela tiden.

Jag orkar bara inte. Jag hatar detta äckliga nya året redan, det kan dra åt helvete och stanna där.

Mina nya pojkvänner

Kategori: Life

De smakar ljuvlig på min tunga. Lite som himmel i munnen. Jag är kär och jag är kär. Jag kan inte få nog av deras kyssar. Det är slut nu, kvar lämnar de min hand frusen och kall.

Ja, jag talar om mina äkta män Ben and Jerry. Himmelskt  lite sådär på en tisdag. Vänsterhanden är frusenfast och huvudet värker, precis som det ska vara när man krängt en halv liter glass.

Dagen till ära blev en runda på stan och fixa gymkort på kampanj, vilket inte gick. Helt virrigt och personalen sa jag skulle återkomma dit. Imorgon blir då en lång dag, Nyårssaluten vid 12 efter lite fotboll ska det ner till gymmet och fixa det förbannade kortet, egentligen behöver jag bara en skrivare. Finns det att tillgå? Sen ska jag träna lite curling sen hem och ha filmkväll. En helt vanlig onsdag alltså.

På återseende.

Hello old friend

Kategori: Life

Frågan som kan ställas. Vad gör du på din fritid?

Ja, vad gör man på sin fritid nu? Man hade någon innan. Nu blir det den fria tidens år. Gymkort imorgon och det är ovanligt för mig, men ska man tänka på hälsan så bör man gör det varje dag. Jag ser fram emot året. Det gjorde jag nog med förra året men det är annorlunda nu. Tre löften?

1. Träna.
2. Ta upp något som jag brukade tycka vara roligt.
3. Byt jobb.


Nu är dem i skrift och det finns ingen återvändo. Bara uppfylla årskontraktet.
Ja, funkar inget detta året. Nä, då är det väl bara att skita i det här jävla skitlivet. För allt går emot alltid. Bitterfittan börjar detta året surt. Med all rätt. Men så lärde min vän mig, det blir ju vad du gör det till och allt ska vara roligt. Så jävla roligt. Ja det ska det. Nu ska ni även få se vad nummer 2 är som ska vara min följeslagare detta året. Den gamla systemkameran finns kvar och den ska få arbeta friskt.

Era ord

Kategori: Life

Två känslor kan spegla förra året. Förtroende och Längtan. Två känslor som borde lära av varandra. Längtan som bara fortsätter att mala på och hur mycket man vill att den ska försvinna så är den där hela tiden. Förtroende som då samtidigt gömmer sig för rädd för att fungera fullt ut.

Vilken kommer ta över i slutändan? Till sinnes rätta lag kommer jag aldrig svara på det. Jag vill bara de ska försvinna. Försvinna och sluta ge mig huvudbry. Det är kanske dags att det nya året gör sitt och att det just nytt. Helt nytt. För jag orkar inte längta sen finns det inget förtroende att tillgå. Jag orkar inte. Jag orkar inte.

Jag hittar inget förtroende och det är allt det bygger på. Utan tillit finns ingenting. Det jag nu egentligen kan inse är att det inte andra jag ska lita på utan det är mig själv och vad jag vågar göra. Så fort man litar på sig själv vet man hur man ska leva. Som ett ordspråk säger : En person som inte litar på någon kan man heller inte lita på. Så vad har jag lärt mig av min tankegång. Det vet jag inte. Jag ska gå ut och gå.


Du finns bortom mig
Min tanke går bara till dig
Den kärlek jag vill ge
vill jag att du ska se
den faller snart i glömska
precis som du

ge det tid och du kommer inse
att det kommer aldrig bli vi
Det kallas karma och en idiot kommer du förbli
när du insett att du förlorat mig


Dikten är dedikerad till två person. Den som insett och den som borde inse.