Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Brand

Kategori: Life

Idag jobbade jag i malmö och hade brandövning på ett kontor. Min uppgift var och gå runt att larmen fungerade och branddörrar hade stängts. Sen behövdes inte jag mer så blev att åka till kontoret, där väntade en massa jobb massa jobb pass till mig. Från haft 33 timmar har jag nu 81 timmar i juli! Jiho! dock nu komemr docket! Alla lördagar och söndagar ska jag jobba månaden ut. Men det skiter jag i för jag får iaf OB! Mina partykläder får vila lite denna månaden. Där emellan ska jag även plugga så min sista semester i helgen sen är det tillbaka till allvaret.

Men denna helgen blir en helg utan dess like:)  Mamma bokade om min klipptid så snart kan man se igen bakom den slitna luggen. Sen blir det till att packa och lägga mig fasligt tidigt. Så tidigt har jag nog inte lagt mig sen när bolibompa var slut. Kul ska det bli:)

Nu ska jag byta om och sticka ner till stan med mamma och fixa det sista inför ROADTRIPPEN imorgon.

På återseende. :)

Härdsmälta

Kategori: Life

Sovmorgon är gött. En tur ner till Lund för att fika sen på tåget som var försenat för för varma spår. Så kan de gå! När jag var hemma stack jag en snab runda till djursjukhuset med Marwin som fick sina klor klippta.

Väntar nu spänt på när jag ska hämta GPSen. Skulle haft en klippning imorgon men när jobbet ringer och man sitter på tåget så kan man inte riktigt tacka - Nej. Får klippa mig när jag kommer tillbaka från Holland. Men imorgon är det brandövning på Jobb som gäller och väldigt bra tider. 08.45 - 14.00. Sen blir det hem och typ packa och allt som hör till sen lägga mig tidigt då jag har en bit att göra på torsdag.

Vad händer då på torsdag kan man undra?

Helgen som vi har längtat till hela våren. SENSATION.Amsterdam.  Sen att puttgarden kommer väl till pass gör inget heller:) Ska bli sjukt roligt! Vet dock inte vad jag kommer tycka är roligast. Kreta eller detta. Återstå och se.:) Ska bli sjukt kul i alla fall:) Något annat hett som går på tv nu är Spanien - Portugal. Vad är då hett? Jo Fernando Torres. Ända sen han spelade i Atletico har jag följt honom. Man hoppas på mål! En annan skoj grej är att när vi är i Holland spelar Holländarna emot Brassarna och även det ska bli intressant och med folkfesten:)

Nu åter till fotbollen:)

Strand...

Kategori: Life

Imorse drog jag ner med Kringlan på gröningen. Blev inget dopp men lite solsken och frozen yogurt! Sen blev det en runda hem till kringlan där han somnade och jag kollade film, som var Dear John. Riktigt söt film, men ofta det är så i verkligen eller jo det är nog så men kanske inte allt. Inte konstigt de gör sjukt romantiska filmer nuförtiden, ingen som har tid för sånt i livet iaf! Sen strosade jag hem därifrån i ett härligt sommarväder och fick nostaligi när man gick förbi alla platser som man varit som yngre. Hittade även en märklig skylt i Ramlösa. Man blir lite mörkrädd för överkristna människor.

Senare hjälpte jag till med Marias flytt som har återvänt till elineberg. Ja idag var en tripp i nostalgins tecken. Imorgon bär det av till Lund för att fika lite:)


Midsommarnatts"dröm"

Kategori: Life

Midsommar var mycket trevlig, och det blev en utgång på tempel. Tog bussen hem och sitter och snackar i telefon på bussen.

En snubbe glor på mig, jag pekar på mig och säger. - Titta en toke (tåke?). Brukar aldrig stava detta nedvärderade ord.
Ja, jag är rödhårig och detta "namn" har man fått höra i sina dagar.  Jag kollar på honom med en, Är du efterbliven min, vilket han sen utbrister till sina vänner som inte bryr sig. Tåken blev sur, sen han där på utbrister. Usch, att vara rödhårig är en sjukdom, gud vad äckligt osv. Vilket jag där på säger högt i telefon säger till Joanna. Det sitter en del efterblivna på bussen. Hoppas verkligen äcklet tog åt sig.

Man kan verkligen undra, vad det är för människor som beter sig så, han var nog den största idioten jag sett på länge, citerar även mamma med. "Än är inte den sista idioten född." Han var verkligen ett klart levande exempel på det! USCH, Idioti är ju en sjukdom.

Nog om idioter på bussen. Blev en lugn midsommardag med lite grillning hos min moster och sen grillade vi i Vikingsbergsparken och när jag sedan kom hem från grillning så blev det den mest oväntade utgång på länge med Cissi. Vi är tvungna och värma upp inför nästa lördag som kommer bestå av Sensation White. Kom hem när solen var uppe och det såg ut att bli en fin dag som jag spenderade på Jobb i Lund och jag tar nog igen mina soltimmar imorgon med en bra bok på stranden eller nån gräsmatta. Sommaren är det härligaste som finns.

Glad midsommar

Kategori: Life



Idag är midsommar. Var på rydebäcks golfbana och hittade prästkragar och min mosters koloni. Mamma har nu gjort en väldigt stor krans som ni ser. Nu ska jag in i Duschen och fixa till mig! Sen om några timmar blir det midsommar i Domsten och kanske utgång på tempel för inga andra ställen har tydligen öppet. Ha en trevlig midsommar allihop och att solen kanske ska titta fram!

Glömde dagens.

Kategori: Life

Dagens bild är för midsommar är imorgon och jag har krans kvar att fixa! Hoppas på härlig sol imorgon:)

Ärenden.

Kategori: Life

Kom till Lund och fick som sagt en massa fakturor från Elbolag! Tror ni jag blir galen, när man inte ens bor på kämnärs längre. Kunde man inte ringa igår. Så idag skrev  jag en lista på vilka man skulle ringa till. Sätter i gång stridshumöret, har tyvärr bemöts av massa skit innan. Men alla är typ så lyckliga när de svarar. Jag bara.. va.. men jag skulle ju skälla ut er tänkte jag. De bara nej, vi vet det är vårt fel osv. Man bara öh okej.. Bra ju. Sen var det att ringa nästa som också gick bra.

Sen skulle jag iväg och hämta mitt körkort som har de mest konstiga tider 8 -10. Så det var bara att springa i väg och nu har jag mitt nya körkort som är Skitfult. Nej, jag har volym i mitt hår och det är väldigt ovanligt. Nu ska jag vänta ända till 20-talet innan jag ska förnya körkortet. Vad långt bort det känns... 20-talet... Återstå och se vad man gör om 10 år. Då är jag 33 år. USCH vad jag rös nu. Bara 7 år till 30 år.. MY god. Vi var ute förra helgen på Harrys, och det fann en anledning till det. Jag bjöd Mikaela på en födelsedagsmiddag. Så satt vi och kollade bröllopet på tv när vi satt i vår "ensamhet" med cider. Kommer fram några och frågar om vi vill sitta vid deras bord. Jag och Micki skämtade att vi skulle ta en sväng om på Harrys dansgolvet ELLER inte. Påminn mig aldrig sätta min fot på Harrys om det inte involverar restaurangen.

Nu blir det en hopp in i duschen för sen packa bagen tillbaka till sommaridyllen HBG. För Lund är för tillfället ödsligt.  

När det blir för mycket tid över.

Kategori: Life

Vem ska klaga när man har tid över?

Jag klagar nu, för jag har för mycket tid över när jag kan jobba. Men var kan jag jobba. NEJ. det går inte när man får för lite timmar på jobb! Jag blir galen. Måndag,blir det lite förändring.  För midsommar närmar sig. På måndag och allt annat skit när man kommer ner till Lund, en vända. Bara massa dåliga nyheter. Blir fan förbannad. Jag bara längtar tills på måndag.

Midsommar närmar sig. Det ska firas med krans och allt. Ikväll ska jag mest bara umgås med Tessan och Hans. Sen imorgon är det att fixa och kolla film, sen tillbaka på kvällen till Helsingborg. Saknar havsluften redan.

På återseende.

Tiden som man borde sova

Kategori: Life

Jobbat 07-19. Det kändes i benen efter. Likadant pass imorgon! Sen är det bio på kvällen och förhoppningsvis sovmorgon sen packa en liten väska och bege mig till Helsingborg och softa i solen och fixa lite. Lite möte för Amsterdam/Den Haag.

Planering planering. Känns svårt och planera när man blir inringd och så kommer det förmodligen vara hela sommaren!
Gäller vara spontan när man har tillfälle. Inhandlat sommarens klipp. JO JO kortet! Det ska åkas ordentligt. Kullen nån dag, österlen, en annan. Nej. Det krävs ju planering och vad kan jag inte göra. Planera, känner jag måste ta alla pass som kommer i min väg.


Nu borde jag sova och bli trött så jag ska upp sjukligt tidigt och duscha. Typ 04.30 och ni undrar varför jag lägger mig nu, jo äta och tvätta kallas det. Borde slängt mig själv i tvättmaskinen så var det två flugor i en smäll.

Dagens bild: Tagen på Kreta när jag försöker och få tillbaka min kreativa sida. Ska försöka lära mig spela lite gitarr. (Nej ska INTE dra fram gitarren när det är efterfest och partypoopa allt.) Ska dock stränga om gitarren först för det ska låta någorlunda bra.

 


Tillbaka till verkligheten

Kategori: Life

Semester för mig och för mitt skrivande. Lite tid att funderar över annat till och med. Stod och diskade och tänkte vad jag ska göra efter min examen. Jag har ingen förbaskad aning. Jo, leva livet på det sätt man vill dock har jag ingen aning om hur ska det gå till. Jag är nu inte längre låst till en plats. Det är bara lyfta på vingarna och se var det bär av.

Sommaren däremot är jag lite låst till Lund då jag jobbar för mestadelen i Lund/Malmö regionen. Det ska bli ändring på denna låsthet. JOJO kortet ska inhandlas. Planering av en hollandstripp. Men så ringer jobb och fråga om man vill jobba, då jag bara fått ett schema för typ 17 timmar fast. Räcker inte detta till en hyra utan jag får typ ta alla pass de ringer in mig på. Schema hade varit bra men så blir det inte till fullo. Lund är ingen höjdare på sommaren heller. Så får det vara. Time for some change. Fick dock två tolvtimmars pass imorgon och övermorgon. Sen jobba kvällen idag. När jag kommer hem ska det lagas lunch och sortera tvätt då mitt tvättpass börjar när jag slutar.

Tillbaka till drömmen. Kreta var fett nice. Haha Många intern skämt skapades och man drömde sig till annat än vardagen fylld med massa trubbel. Det blev även ett bröllop på lördagen, väldigt fint:) och romantiskt. Tårtan var top notch. 7 våningar av gott. Sen för söndagen jobba 10 timmar.


Tänkte även i början försöka med dagens bild. För sommarens start börjar vi med en pool bild. Dock är det rookie och hålla för näsan men man är väl vuxen. Haha.

Plötsligt

Kategori: Life

Sjukt långsam morgon i Lund och man skulle packa det mest. vilket gick snabbt och när jag skulle dammsuga väskan så funkar helt plötsligt ingen kontakt i lägenhet. Sjukt märkligt. Mitt rum, badrummet, tessans rum och vardagsrummet. Ingen ström någonstanns. Har haft kjol på mig för första gången utan strumpbyxor och ja.. jag var vit, vit som ett spöke.

Tog tåget till Helsingborg där jag mötte upp mamma på knutpunkten. Sen drog vi en sväng på väla. Fixa sista grejer till resan. För i kväll blir det kreta för hela slanten eller morgonen åker vi.

Nu snart ska jag snart hämta Louise och sen ska vi äta glass:) Och invänta kreta:) det fick mig att inse. Man tänker inte på det. man har gått och längtat efter sommaren. Den är ju här nu:) Låter kanske rätt lamt. Men åka hem en strålande dag och rapsfälten passeras med tåget.  Man får glädje känsla i hela kroppen och NU är sommaren här. UNDERBART.


Snowflakes!

Kategori: Life

Imorse var det en sjungade Terese som väckte mig:) Sen sov jag faktiskt rätt mycket vidare. Så vidare att jag försov mig till en pluggdejt. Ja jag är gammal och har ont i ryggen! Tydligen är 80talisterna den mest gnälliga generation inom sjukvård enligt en polare.

Sen stack jag till jobb som var Universitetshuset denna dagen, där en viss Carl Bildt besökte idag. Där fick man stå och guida in folk medlemskort till vänster och betalande till höger efter den avslutade jobbtimmarna storsade jag hem allmänt glad och att våren faktiskt är över. När jag kommer hem står det fina blommor på mitt skrivbord:) Det var blommor från Tessan och Hans:) Ser ut som små orkidéer! Min är dock heltvit med blommorna:)Så blev den en soft kväll med bakelser och många gratulationer! Mina föräldrar var faktiskt sist ut att gratta mig och först ut var Joanna i år! På dagen:) Mycket trevlig födelsedag! Tack för alla gratulationer:)