Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

PMS - Promenad?

Kategori: Life

Text, text..bara en massa text.
Pluggat sen jag vaknade idag och huvudet känns ännu mer som mos. Mamma lagade dock pannkakor som var dagens höjdpunkt på pluggandet!

För att piggna till lite så tänkte jag att jag skulle gå en liten promenad. Härligt uppfriskande. Under min tur så går jag förbi en sjö, vid sjön så har två små killar hoppat över staketet och börjar stå och kasta saker. På den sidan de nu står, så är det djurens sida. Det vill säga, staketet är till för att djuren ska få vara i fred från snorungar som dem. Jag muttrar till och tänker. Sen så av någon konstig anledning så bara skriker jag på dem. Det känns som det inte är ens lilla jag som säger till. Skriker på dem om de är helt dumma i huvudet och att de inte ska vara på den sidan av staketet och att det finns där av en anledning! Var på de flyger tillbaka av rädsla över staketet igen hahahaha. När de är över så börjar jag att promenera igen, var på att jag hör. - Jävla Kärring! Då vänder jag mig om och skriker - VAD SA NI? De bara säger helt rädda, inget! Sen skrek jag att de ska hålla sig på sin sida av staketet. Like a true bitch! hahaha
Det var så sjukt, det var som någon annan tog över och all ilska och irritation bara försvann efter det. Jag kommer skratta åt detta hela dagen, när de bara klättrar för sitt liv hahaha.

Efter det lilla adrenalinet jag fick av att skrika till på snorungarna! Så börjar jag asgarva åt mig själv och blev lite nöjd av att de inte skulle terrorisera änderna något mer. Nu blir det mera pluggandet sen är det liten domedag imorgon. 

Moshjärna!

Kategori: Life

När man ska plugga så gör man allt annat än att faktiskt plugga. Gårdagen och idag har bestått av böcker. Just nu är jag ofattlig seg och får inte ångest att jag inte får in allt! Tog en lång dusch men huvudet känns fortfarande som mos! Blir översikt av föreläsningarna och läsa det jag hinner då jag fick mina böcker igår! Mitt paket har legat i kiosken i en vecka utan att jag fått sänt en avi så denna tentan kommer allt gå åt helvete! Underbart! Det är bara gå skriva så mycket man kan! Nu är jag bra negativ :) men det får man lov att vara när man inte ens hinner träna för man drunknar i kurslitteratur! Har ju hela helgen på mig och träna bort mitt nederlag! På återseende efter tentaångest!

Blöt måndag

Kategori: Life

Dagen till all ära blev mycket strosade i stan och även träff med Ogge och det blev även besök på bibblan där det blev plugg! Vilket kommer vara det enda jag borde tänka på och andas hela veckan typ och när jag inte pluggar så blir det träning! Men ikväll blev det även fotboll i form av ett regnigt derby! Lite segt blev 1-1. Men alltid gött och komma ut lite bland folk:) Imorgon hoppas jag verkligen att jag får mina böcker för nu är det illa. Så blir rååskriva på uppgifterna och halvplugga på det material som jag har att tillgå med. Nu är det dock läsa lite mer innan sömnen knackar på. 
 
 
 
 
 
 

Sömnlös

Kategori: Life

Denna veckan ska allt hända. Inlämningar, tentor och träning sen ska man trycka in sociala händelser. Veckan har inte ens börjat och jag vill redan den ska vara över. Kollade "in time", halvkonstig film. Dåliga repliker på vissa ställen. Helt klart sevärd, ger en lite perspektiv! Ibland är det bra med lite perspektiv. Ibland känns det som det fattas något. Som en sån här natt, man blundar och försöker somna. Alla tankar går som ett virrvarr. Man tar ett djupt andetag för slappna av. Inget händer. Känner inget lugn. Det enda man känner sig är som ett tomt skal utan någon som helst känsla av lust eller känsla eller passion för något. Inga förväntningar. Inga drömmar. Där är bara inget. Tomt.

Kyliga vindar

Kategori: Life

 
Morgondagen blev det minnsan inget gympass! Blir imorgon, jag lovar! Idag blev det en joggningtur istället och en sväng till systemet och handlade mat med kringels, sen kollade lite Xfactor och jag begav mig hem för min joggningtur! Tydligen är det otroligt kul för folk i bil och tuta på joggare! Tre killar skrämde livet ur mig på Ramlösavägen fick dem sig ett gott skratt. 

Ikväll blir det lite cocktailkväll med Bellis, Pillan och Palle! Moggan kanske och en cardinalsväng! Man vet aldrig var det bär! Det ska bli skoj i kväll :) Såg en fin trana i parken, han stod och poserade stiligt för mig :)
 
 
 

Back to basics

Kategori: Life

Föreläsning och fick lämna tillbaka böcker jag fick låna av en kursare som hade dubbelt! Otroligt frustrerande och inte få sina böcker när kursen gått så långt tid. Då beställde jag dem väldigt tidigt med. Väntat och väntat på dem och nästa vecka är det tenta. Jag blir så jävla irriterad! Förhoppningsvis får jag dem på måndag så då blir det råplugga och denna helgen blir och skriva min inlämning och läsa annan teori i väntan på böckerna. Märkt att mina fredagkvällar har spenderats för mycket på IKEA, förra helgen så fixade vi tv och nu skulle mamma ha en matchande bokhylla.

Min mamma kom på förslaget att byta på rum så jag får mitt gamla rum tillbaka! Mitt babyblå rum så nu är det tvn och skrivbordet och min gamla säng! Lite märkligt men helt okey! Så idag har det varit full möblering och nu snart få lite ordning på grejerna igen!

På återseende.

Bortval

Kategori: Life

Glömt helt bort och blogga, dock för att jag suttit med mina böcker och en ny app. Rätt kul app men den underhåller. Varit på gymmet och powerwalkat sen idag blev genomgång på träningen. Nästa gång ska vågen fram för se om det har skett något haha! Bäst och springa till gymmet mer! Ska sikta på tre gånger, hur det nu ska gå med skolan. Det är mitt enda liv just nu.

Sitter och funderar ibland på vilka valman har gjort i livet. Vilka man har valt bort eller stod emellan och varför man nu står ensam kvar. Starkare i sig själv men att det uppstår en saknad, det är ett val som jag har gjort fel. Jag hoppas att det valet faktiskt visar sig "löna" sig någon gång. Jag vill lite att det ska vara mitt livs misstag, att förlorat den personen kanske. Det är bara jobbigt när tankar och känslorna kommer tillbaka.

Nu blir det läsning och massa plugg. Jag blir sjukt irriterad på att mina böcker inte kommit än! Åter till plugg!

Klappmåndag!

Kategori: Life

Lite som julafton idag! Min kurslitteratur är iväg skickad.. bara 10 dagar sen jag beställde. Otroligt snabba. Något annat som är snabbt är det nya höghastigetsmodemet! Finally äntligen blir det trådlöst utan dess like! Inget mer sitta i soffan och surfa, eller soffan är ju rätt go och sitta men nu kan man sitta var fan man vill! Det har jag saknat från Oslo! Blir mycket omändring som sker hemma nu, nya hyllor som ska upp. Blir nog bra. Roligast är och se min mamma som har nån magisk energi till tusen när den gamla hyllan skulle ner. Smäller in skruvmejslen och bara dra drar delar och slänger! Lite som mellandagsrean - kötta! Det som är ännu mer komiskt är att hon faktiskt använder termen - Nu slaktar vi klart bokhyllan!

Ska dra en tur till Malmö idag och hälsa på min moster och en annan gammal roomie :) Malmö är lite underskattat ibland, man får nog egentligen inte som Helsingborgare se något positivt med Malmö men där finns möjligheter! Malmö ligger mig lite varmt om hjärtat, då mina släktingar bor där och typ hela min pappas släkt har rötter där långt bak i tiden. Blev faktiskt lite sugen på börja släktforska igen. Det får man dock ha tid till med och det är inget som jag har gott om nu direkt! I morgon blir det föreläsning, träning och lite mysmiddag med Kringlan :)

Detta känns som det kommer bli en otroligt bra höst:)

All I want is you.

Kategori: Life

Idag blir det ut och slå klackarna i taket! Tjejutgång och det finns inget roligare! Varit en väldigt seg men bra slappelördag! Sova ut, eller nej. Vaknade vid 8. Inte lönt! Så somnade om och fick frukost på sängen! Havregrynsgröt och blåbär med lite mjölk! Det har sina fördelar att bo hemma!

Snackade med Robert på Skype, det var otroligt kul:) Inte snackat med honom sen jag hälsade på! Dock för ingen av oss haft tid. Det som är otroligt skönt att vara hemma är att träffa de som man umgicks med mycket innan som i Lund! Så på måndag blir det middag med en gammal roomie från Lund! Än är inte helgen slut! Kan hända mycket tills dess:) Blir flyttning av lådor på söndag och simning med Palle med! Jag blev helt frestad när jag sprang på löpbandet på actic och såg när folk svalkade sig i det klarblå vattnet. Det är något gött med badhus, speciellt klordoften haha. Man har väl kul minnen från badhuset när man yngre och spexxade rundor! När man åkte till äventyrsbaden på lördagarna! Good times! Well well, kanske ska fixa naglarna för i kväll om man ska spexa till det!

Förundrande personligheter!

Kategori: Life

Det känns inte ens lönt och lära känna någon ny person. För folk verkar inte kunna bete sig eller kanske mer vid bemötandet. Det är jävligt intressant hur en person är öppen och trevlig en gång sen nästa gång träffar på en och då är de helt inneslutna och behandlar en som luft. Jag förstår det inte. Sen när man frågar vad det är med dem på ett lugnt sätt så får man det konstigaste luddigaste svaret. Om personen i fråga har ett problem med en är det då inte bättre att de säger det. Men det går tydligen inte. Sen när man gett dem chansen nog och liksom inte orkar bli struntat i och man går. Så får man ett så blir du sur, ropandes efter sig och de går efter. Ska man stå som ett fån när personen ifråga struntar i en. Blir så trött. Vet inte om stan behöver gå igenom en jävla beteendekontroll eller om en stor del har dubbelpersonlighet. I vilket fall som helst så orkar jag inte bry mig längre. Jag ger upp allt. Dags att göra något vettigt idag än lägga min energi på irritera mig.

Funny Friday!

Kategori: Life

Tidig morgon till Lund och det var sällskap på tåget i form av Louise! Väldigt trevligt, sen käkade vi frukost på Espresso House. Chai Latte och kalkonmacka! Sen var det föreläsning om en ny sociolog nisse. Känns som att sista kursen borde inte ge massa nytt men det är väl på ett annat sätt man ska lära sig att analysera, efter föreläsningen drog vi hem med tåget och jag drog iväg till träningen! Var nöjd med träningen idag och jag kände att jag ville bli riktigt trött på, men jag får inte slita ut mig i början!

Det var kul, bra musik i öronen och fokus på lyften. Kändes som man hade två som kollade in en, kanske bara en slump men när man bytte rum så var de i samma rum minuten efter! Sen vid frivikterna så stod jag och funderade på om jag skulle prova kettelbells. Så frågar de mig om jag ska använda maskinen som står en liten bra bit bort som inte har något med de fria vikterna att göra. Hahah. Jodå, smågrabbs. Haha.

Nu blir det nyttig middag i form av Lax och hommus, sen blir det lite ommöblering på rummet!

Trevlig helg, sup och svälj.

Faith restored.

Kategori: Life

Senaste veckan i skolan har bestått av tyska gubbar och deras teorier. Vi har en gubbe som heter Max Weber. Det är väldigt mycket rationalitet från hans sida och man kan kalla honom pessimist utan tro på den mänskliga vilja. Igår eftermiddag blev det en tur på stan och som vanligt stänger allt klockan 18. Sen ska ju som sagt alla sova klockan 19. I alla fall efter varit på stan och fikat, vilket det inte blev någon fika var för att fiket stängde kl 18. Väl hem med min chai latte som det tydligen är slut på snart med min träning. (Läste igenom kostpärmen. Alkohol är tydligen inte nyttigt, men det visste man om men väljer att förneka då man blir en speciell person när man dricker lite extra! )

Väl hemma så drar jag sen till IKEA och köper en TV- bänk till mammas nya tv som är mycket större än den tjockis hon haft, som var en TV som jag fick ärva av mormor som sen mamma tog när hennes egen gick sönder. I alla fall, kommer hem från IKEA och ska lägga fram mina saker så hittar jag inte mitt tågkort. Jag undrar : var jag har lagt mitt tågkort? Får panik och efter letat sönder mig så konstaterar jag att kortet är försvunnet och att jag måste tappat det på bussen hem. Jag blir otroligt sur och mamma säger: Men jag tror du får tillbaka det! Så sa jag: Det tror jag inte, människor är giriga och gratis buss/tåg i hela Skåne skulle nog någon inte tacka nej till. Mamma bara: Tror inte folk är så faktiskt. Jag skulle lämnat in det sa hon. Skulle inte du göra det? Jag bara : Jo, men sån tur brukar inte jag ha. Åker tidigt till lund och har redovisning och lyssnar av svararen då jag ska hem. Då är det Skånetrafiken som ringt mig och säger. - Vi har ditt tågkort, du kan bara komma och hämta det!

Från att ha mindre tro på människors välvilja är den nu tillbaka! Man blir så glad när sånt faktiskt sker. Att någon annan sätter sig i en annan persons skor och tänker till. Nu blev jag nöjd att jag slapp betala för ett tågkort igen när jag haft det mindre än en vecka! Ni kan tro att min mamma är nöjd med att hon hade rätt. Mammor ska ha rätt men de ska bara inte få veta om det. Blir ett jävla rabalder då.

Nu ska det byggas möbler!

Body and Brain.

Kategori: Life

TIDIG morgon för mig. Kändes som man aldrig skulle vakna. Det var jag och pensionärerna på anläggningen. Mycket äldre som tränar! Det är kul och se! Blev även lycklig när en större kvinna tränade för fullt! Första testen, småtest så jag ska kunna se min förbättring. Gick igenom kosthållet och fick en pärm med massa bra information till bättre kosthållning. Föreläsningarna börjar dock i oktober. Dock så har jag mycket att hålla reda på redan med plugget så det är bara skönt att allt inte börjar på en gång.

Gick igenom ett träningsprogram och min första träning blir nog på fredag efter skolan och sen kanske lite simning på lördag. Ska ha två träningar själv innan jag har möte med min coach igen. Imorgon är det Lund och just nu ett grupparbete på google docs. Så himla smidigt att slippa åka tåg ner och ta den tiden på. Nu kan man fixa saker hemma snabbare och plugga utan att vänta på ett tråktåg. Den uppgiften har jag imorgon.

Skola och småshopping imorgon med Jean.
På återseende!

Smäll i från.

Kategori: Life

Jag har varit så otroligt trött på mammas långsamma bredband som hon dessutom har haft ett bra tag och som hon får betala överpris för med tanke på hennes otroligt låga hastighet! 1 MB/s. Nej nu är det nog, så ringde och skulle säga upp och ordna stadsnät till henne för högre hastighet och billigare pris.

Så sitter jag och säger upp och snubben kollar upp min mammas uppgifter,som till och med han på comhem tycker är en usel hastighet. Men sen han bara : Men din mamma har varit kund jättelänge och ja, ni har ju behandlat henne rättvist att hon skulle betala dubbelt så mycket mer än nya kunder och de får till och mer bättre hastighet och det är ju ett jävla skämt. Brukar inte våga säga vad jag egentligen tycker men nu fick snubben från Com hem höra det. Han bara men jag har en deal.. jag bara vadå deal, ni är ju dåliga?!!? Han bara ni har ett gammal modem så han bara för 50 kronor mer så får ni 100 mb/s och ett nytt modem på köpet och ingen mer höjning efter det. Jag bara jaha? Så vi får nytt modem och 100 gånger hastigheten för 199:- i månaden. Han bara: Ja! Det är trogna kunder vi ska vara rädda om. Jag bara. Ja det är det! Så mamma fick 100 gånger hastigheten och ett nytt fett modem med router inbyggd. Så HELlooO trådlöst nätverk.

Min mamma är inte uppdaterad på allt alltid. NU kan hon surfa och streama och spela WOW om hon nu vill det döösnabbt! Well well. Lund hela dagen med kursare och massa teori och reflektion över littaturen, vilket fick mig och börja leta efter min litteratur till uppsatsen. Nu sitter man med ännu fler teoriböcker och dra sig igenom. Blir nog en kvällspromenix innan jag gräver ner mig totalt i det.

Ibland hjälper det och säga i från. Imorgon är det kroppen som ska säga ifrån. Mördarpasset 8.30 imorgon, hur ska jag överleva??

Haa det!

Kaviardille!

Kategori: Life

Jag har aldrig varit särskilt glad i kaviar. Då menar jag Kalles kaviar. Jag har ett starkt minne när jag åkte tillbaka från Frankrike från min Språkresa. 14 bast och kräsen till tusen av vad man skulle äta och vad man tyckte om. Alla satt och sa vad de hade saknat. Jag har bara utbryter KAVIAR. Alla bara ooooh, så gott med knäckebröd och ägg sen naturligtvis ett glas oboy. Vet inte om det var för vi åkte båt då med. Blev himla sugen på den här jävla knäckemackan som alla tjatade om. Det finns nog inget svenskare än knäckemackor med kalles kaviar. Så väl hemma efter min resa blev jag helt frälst i kalles kaviar.

Sen tog det bara slut. Var typ 3 veckor eller nåt. Sen käkade jag inte det på länge. Så går det i perioder då jag kan få cravings på det totalt, speciellt efter jag varit hemifrån.

Nu när jag kommit tillbaka från Norge går jag och äter alla slags kaviar och knäckebröd. Bara det. Helt torrt och kaviarn på. Det är som jag omedvetet försöker få tillbaka nån HELsvensk matkultur som jag egentligen inte är uppväxt med. Man bara har suget på det! Hela tiden! Märkligt matbeteende. Det är nyttigt iaf. Nä, om man skulle ta en knäckemacka!

Kommunikativ handling!

Kategori: Life

Två dagar i de gamla rutinerna! Alla tjejer var bortresta! Dags att träffa lite gamla bekanter! Efter varit slö hela lördagen så började det ordna upp sig! Drog ut och hämtade Jean så satt vi och snackade och sen drog vi ner till mogwai. Sen var båda svinhungriga och det blev falafel på stan. Sen tog Jean upp bussen och jag mötte upp andra. Så fult att man är 30 min sen vandrar 5 bekanter på en samtidigt! Kul och se några man inte sett på ett tag! Förlåt jag ringde och väckte dig Ditte! Mitt i natten men du fyller år! Det var en trevlig kväll igår och nu blir det skriva matdagbok samt ta mig igenom den norska boken! Ska väl gå?

Återstå och se!

Treading Water

Kategori: Life

Utgång i går på 90talsparty! Det var en speciell upplevelse! Har nog aldrig sett så mycket cougars på så liten yta! Spelades allt från pop till eurodisco!

Förstår inte hur jag kan vara så sliten, jag drack knappt nåt! Typ några cider! Blir tröttare och tröttare nu bara. Frågan är vad man ska göra ikväll. Känns lite som ens sociala liv ligger lite offline just nu. Jobbade mycket sist som jag bodde hemma. Men nu, vad hände med tjejgänget som man alltid hade! Det var otroligt kul. Allt är som bortblåst.

Helgen snart slut, åter till vardagens rutiner!


Pippi är Jesus??

Kategori: Life

"Lång" föreläsningsdag idag.. eller väldigt mycket teori på 4 timmar och har en gruppuppgift till onsdag, vilket betyder att man måste plugga som en DÅRE på helgen.

Men det är ju alltid gött att vara igång. Har en kurslitteraturbok på norska så det är väl tur i Oturen att jag varit där det senaste året. När jag väl skulle hem så fick man dela perrong med äckligt rökande gymnasie-elever. VARFÖR börjar ni ert unga liv med att röka?? I alla fall det var inte det som irriterade mig mest på perrongen. Kom två tjejer utklädda till Pippi Långstrump och en Kille i randig tröja där det på ryggen stod. "Pippi är Jesus". Jag har kommit fram till att man ska aldrig blanda religion och barn. Barn eller när de blir stora nog ska välj själva. säger den som gått katolsk kommunion. Jag gjorde det bara för pengarna....

Ialla fall. Jesus, mohammed, buddah eller vad man nu tror på. Ska fan inte kopplas samman med något oberoende som en barnfigur, speciellt inte en som inte står för särskilt kristliga värderingar. Jag blev så sur när jag såg tröjan. Låt Pippi vara i fred och Jesus vara för sig. Det är meningen att såna figurer ska uppmuntra barns fantasi oavsett religion och kan vara en genmensam nämnare för barn från olika länder och kulturer att faktiskt leka oavsett bakgrund. DE ska inte tutas i i huvudet att det skulle vara samma sak. För det är det inte!

Nog sagt om det, dags och fixa ny tv och lite nya möbler på IKEA.

Haa det!

Spökstad

Kategori: Life

Uppsatsseminariet gick väldigt bra och jag har en någorlunda plan hur jag vill ha min uppsats. Sen klart så finns det stora skillander på vad man vill ha och vad man kan få eller hur det blir.

Kom hem och fått en lista som jag måste fixa till. La mig och började läsa in kurslitteraturen. La mig.. Man lägger sig inte ner när man ska plugga, det är ju det bästa sömnpillret som finns. Med tanke på jag har 3545 miljoner flyttlådor, en säng och en bäddsoffa i mitt MINImala rum så finns inte så mycket till pluggyta. Blev en lång powernapp och drog ner till knutan för att fixa tågkort. MEN då är allt stängt, då kanske bibblan är öppet? Tänkte jag och drog dit. . Det var stängt med. Det är som att bo i en spökstad. - Oj, nu ska alla sova. God Natt! Klockan är 19.00. INTE ens ligister på knutpunkten syntes till...

Sommarstaden har gått i ide.Hösten är här och jag fryser. Imorgon är det fredag. En härlig helg att se fram emot? Bestående av arbete och inläsning av teorier. Life's good..

Torsdagsfix

Kategori: Life

Idag är en sådan dag som man bara vill sova bort. Jag har kommit till slutsatsen att iPhone är den mest jobbiga väckarklockan i världshistorien! Den ringer och har flertalet "snus" intryck. Men ljudet får en inte och vakna till. Antingen för jag inte kan gå upp tidigare än jag egentligen ska! I alla fall kollar mailen när jag vaknat och har fått en tid med min handledare! Klockan 13 i Lund! Detta blir dagens enda mål då jag totalt har tappat rösten. Kul när man idag ska få diskutera sin uppsatsidé! Sen ska jag hem och sova bort min helg! Tyvärr blir inte det bara sovning på schemat , måste plugga och jobba med. That's it from negative Nancy idag!

Nattaxi

Kategori: Life

Nästan nyss hem kommen och ramlat ner i soffan efter jobbat till 21 i Lund. Mamma ringde på vägen och behövde stjuss från ca 22.30. Tänkte jag då blir det en snabbrunda hem och lämna väskor för sen ner till knutpunkten och hämta upp. Väl hemma så ringer mamma igen och jag sitter med lite mail. Nu ska tåget vara framme 23.30 istället.

Det var ju kul. Måste nog vara i imorgon vid ca 08 tiden. För jag idag missade en gruppinledning så då vet jag inte vilken tid som jag ska vara i Lund, vilket kan vara mellan 8 - 17. KUL? Just nu känns inte det supermotiverande alls.
Jobba på lördag, måste fixa ett tågkort, då bensinen RÅNAR en. Men måste först ordna ett studentkort som inte direkt kommer i brevlådan längre och nu måste man komma in i systemmöget igen. Kalla det PMS, huvudvärk, lite tålamod. Ja, jag vet i fan. Huvudet dunkar och vill bara sova. Sova bort min jävla förkylning och ha motivationen till att börja läsa de ofattligt sega böckerna som inte ens har kommit. Sen vill jag ha ett internet där man inte behöver sitta med en sladdjävel kopplad till FUCKING internetmodemet som går så långsamt att en fucking SNIGEL kan springa om skiten. Kalla det första hösten breakdown.

NU är det nog. HEJ DÅ.

Ett steg i rätt riktning.

Kategori: Life

Hälsoanalys gjord dock utan fysiska tester. Det får jag vänta med till nästa vecka då jag var förkyld idag! Fick vägas in med kroppsfett och muskelmassa. 25% i kroppsfett, vilket var normalt men hade liten muskelmassa. Fick den bilden jag trodde det skulle vara! Ska även börja skriva matdagbok till nästa vecka! Så då skulle jag fortfarande käka som jag gjorde innan. Okej, blir mycket glass inskrivet haha. Nej, nu är det slut på glassen och alkoholen. Nästa vecka ska jag jogga 2 km sen göra massa övningar och plankan, jägaren och armhävningarna.. Det sista bävar jag för.

Men de sa jag hade väldigt bra förutsättningar och bra grund till få upp styrka och det är alltid härligt att höra. Så får väl utnyttja det till max, har man en bra möjlighet så är det bara att hoppa på tåget.

På tal om ett annat tåg, dags att köra ner till Lund och hämta upp böcker samt inskolning på nya arbetet. Kanske en tur inom apoteket och jaga bort sin förkylning.

Idag kommer mamma nog hem från polen, så där är det slut på semestern!

På återseende!

Friska Florence

Kategori: Life

Vaknade knappt idag, mobilen pep och pep. Nu är förkylningssäsongen här. I Otid. Tur så har jag ingen föreläsning idag. Allt kommer på samma dagar. Beställt massa kurslitteratur, otroligt kul! Glömde dock andrahandsbokhandeln. Där hade jag visst sålt fär 550 kr! Klirr rakt i kassan eller ja "gratis" böcker till förfogande.

Ikväll kanske jag drar med André och kollar på landslagsträningen på Olympia! Får dock se hur pigg jag är efter plugg och min jävla förkylning. Jag vill inte vara sjuk i morgon om jag ska göra mitt test. Kommer ju gå åt helvete. Nu ska jag sluta vara så negativ och sätta igång lite bra musik på hög volym, koka mig en kopp té och laga lite käk så kanske man blir frisk till imorgon och ikväll får se lite äkta män springa!

På återseende!

Bio-tajm

Kategori: Life

Istället för att jogga så hade jag feberfrossa satt på balkongen och skulle sola. Satt och frös på en inglasad balkong med solen som stekte rätt in.

Blev bio ikväll! Såg snabba cash 2. Det var lite action men verkligen en mellanspelsfilm. Lite tråkig, det kändes lite onödigt när de inte hände vad man trodde skulle hända. Men det var i alla fall trevligt sällskap. Spontant kul på en måndag kväll och imorgon är det hemmastudier och flytt av kartonger så man kan få ett normalt rum att bo i! Kanske ut och träna upp mig för fystestet? Haha inte så lönt med en dag kvar, kanske äta mindre chirre och vila krafterna! Kommer vara död på onsdag kväll!

När saker blir som man tänkt fast lite bättre!

Kategori: Life

Ordentliga skolveckan började idag, ner i Lund för min examenskurs som jag lagt på vänt. Det visar sig att jag fick handledning i alla fall och det är en enorm lättnad sen var jag på marknadsundersökningsföretaget och ska börja på onsdag. Helt ok start på veckan, fått ett extrajobb och plugget är i fullgång. Träningen börjar på onsdag så blir ett himla flängade fram och tillbaka på onsdag! Men det är nog så som September ska vara, nytt nytt. Höstkläderna upphängda och löven börjar att ändras.

Satt och pluggade till min andra kurs under lunchpausen. Då jag inte fått min bok än men så nu har den kommit fram. Så har en del att göra i kväll med det. Lika bra få allt gjort och kolla in litteraturen och leta fram böckerna och börja spåna fram på min uppsatsidé som jag fick fram förra året vid en hel del facebookande, så då kom jag på mitt ämne. Tänkte att det skulle vara nytt och fräsch men så hittade jag en uppsats från Göteborg som skrev om liknande så får väl bli en undersökning till om det. Dock var den skriven i våras så det var liksom då jag kom på ämnet. Men inte fick något gjort av det.

Så något vetenskapligt värde kan dötid ha. Dötid, det är vad man kan kalla facebook. Men folk sitter där mycket mer än just på sin dötid. Dygnet runt tid. Jag ska inte säga att jag gör något annat. Nu är det inte om dötid som mitt uppsatsarbete ska handla om. Men hur man framställer sig på facebook, vilka sociala koder finns det att förhålla sig till och gör man för sig själv eller för att imponera på en annan? Tål att grävas i!

Idag blir det inte så mycket FB:ande. Det var lite gött bege sig till Lund. Se alla grupper med människor och luncha vid universitetshuset som man stått och vaktat i ett antal gånger, hade en gissningslek när jag satt och käkade lunch. Kallar den fördomsleken, fast jag brukar ha rätt!
Sociologer är nog de som faktiskt har mest fördomar. När de just dem som ska minska på fördomar. Då man ofta placerar människor i fack för att underlätta forskningen. I vart fall gick min lek ut och försöka plocka ut, vad människor studerar, beroende på klädstil. Lite fördomsfullt men brukar stämma. Dock fick jag inget facit idag.§

Plugg plugg nu. Sen när det är lite svalare blir det kanske en liten springtur! Få ut de sista solstrålarna!

Bakisångest

Kategori: Life

Jösses, vilket utekväll igår! Börjar lugnt med lite drinkar sen brakar hela helvetet löst. Träffade på några trevliga människor igår och det var himla trevligt! Kom hem vid tre efter något av de längsta festkvällarna i mitt liv. Hem och duscha mig pigg för sen däcka och sova tills det var mörkt. Gjorde mozarella sticks och blev inte mycket piggare av det. Snackade lite med Pillan efter sommarens händelser.

Nu slog det mig att jag borde varit mer produktiv. Har ju en inlämningsuppgift på master samtidigt som jag ska omregga mig i lund imorgon och gå på arbetsintervju! Hahah BRA BRA. Kollar på uppgifter där jag tydligen behöver bokjäveln som jag beställt som säkert kommer komma imorgon då jag behöver den.

För att vakna till drog jag ner till macken och hälsade på miguel och handlade käk och en massa koffeindricka, vilket behövs tills tusen om jag ska få börjat på uppgiften till imorgon!

Yr till tusen idag, känns som jag kommer in gamla mönster igen och det kan jag inte nu. Det orkar jag inte. Dags och skärpa sig. Detta var den sista festkvällen jag haft på länge och på onsdag så börjar fysträningen. Ska in på tester och mäta kroppsfett, kondition och dylikt. Resultaten kommer nog vara pinsamt till fullo. Det ska det bli ändring. Det mycket i mitt liv jag måste ändra på.

Punkt 1. - Sluta lita på svin, sluta ge människor andra chanser och ändra aldrig på dig själv för någon annan.

Punkt 2. Gör saker i tid och skjut inte upp.

Punkt 3. Sluta blogga just nu. För du har inte tid med det.

Då återstår det blanka pappret som ska fyllas.

Lördagskoooos

Kategori: Life

Inte direkt uppe med tuppen men igår var nog den tråkigaste fredagen på länge. Satt och rensade ut massa kläder som ska till PMU idag! Ska bli skönt och få bort de kläderna! Hade velat rensa ut i mammas garderob med tanke på hon har saker som är äldre än mig i klädväg. "Den som spar, han har." När det kommer till kläder så är det bara för mycket plats! Hon lär slakta mig om jag gick bärsärkargång i hennes garderob. Någon annan kan ha bättre nytta för än att det hänger i en garderob. Ikväll blir det lite goda cocktails / käk på antigen Helsing eller Mogwai med Bellis! Planera lite resa :)
 
Inte helt tokigt väder för att vara första höstdagen! Nu ska jag fortsätta med superstädningen sen så blir det inlämning av kläder! Lyssnade på en podcast och fick höra en låt som verkligen satt sig! Kanske inte direkt höstlåtsfeeling. Man blir i alla fall väldigt peppad och glad av att lyssna på det! Den är på väg att släppas så den kanske blir en dansgolvsdänga. Vem vet? På bra humör får den mig i alla fall!