Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Jag ska bara...

Kategori: Life

Jag ska bara säger Alfons Åberg...Jag ska bara shoppa lite till...

Shoppat idag, bra Helen...skulle ju plugga..får sitta och göra det nu, men hittade ett par snygga jeans!  Kan ni tänka er, höga och skinny..likey..Ska lätt köpa dem sen när jakob kommer..min belöning för ehm kommit en bit på uppsatsen eller tentan..Jag får köpa dem när jag klarat  iaf 7,5 poäng...låter jättebra! Ska plugga imorgon, ska nog ha frågeställning om mitt arbete, lite frågor efter jag läst på?  man kan intervjua dansläraren med.. hur ska detta sluta om? nu får jag ta mig själv nackskinnet som en katt gör på sin unge..skärpning...turista kan jag göra senare..imorgon blir det att fixa med housing. Nu blir det till att plugga..plugga..wowo, otroligt roligt...

hang loose

Collagestudent..

Kategori: Life

Nu sitter jag vid min dator, på mitt skrivbord och har en säng.. ja skulle inte vara bättre än att jag bor i doorms.

Flyttat in till ett nytt boende, lite surealistiskt men ja japaner överallt!! De är lverrallt på Hawaii, det är som ett svenskt mallorca...för dem, billigt och varmt... Var på Bishops museum idag. Typ ett historiskt, kultur museum om hawaii. Intressant var det väl.. mest gamla prylar. ja på tal om gamla prylar...tänkte skriva en sju sanningars lista till folks förmån men skickar inte vidare, nej det gör jag inte....

Sju sanningar om mig själv.

1. Jag gillar dansa hula faktiskt..

2. Jag är nog lite lillgammal om jag väljer att gå på ett museum istället för steka på stranden..(jag känner mig som en 60 åring kvinna i en 20 årings kropp.)

3. Jag planerar 20 veckor fram och struntar många gånger att leva i nuet.

4. Jag är en kritiker.

5. Jag älskar kakor, det är bara gott! ( med mjölk också, sen gillar jag baka med.)

6. Jag bara undrar ibland vad jag sysslar med när jag gör nåt, sen tänker jag haa , jag gör det nu.

7. Jag hatar Sveriges klimat, det är faktiskt för kallt. Fy fan.

 det var det.. nu är det sova time:) pussar allihopa

Flyttfåglarna..

Kategori: Life

Halva tiden har nu gått och det har gått otroligt fort...

Blev klar med tentan idag och skickat in den, har dock ett restmög och faktiskt hela mitt fältarbete som jag ska börja med nästa vecka..ingen semester här inte. Men först och främst ska vi byta boende till riktigt studentdoorms. Med en SÄNG. För er som inte vet har jag sovit på en extra madrass. På golvet som hunden jag är...skitsöt hund igår på stranden, annie hette den, tanterna hade inget vatten till hunden som låg och flåsade av värme..stackarn, så hon satte sig i skuggen brevid mig..Riktigt söt och nice..

Som sagt, sorterar ut min sommargarderob, tro det eller ej. Men jag packade hela, slängde en massa kläder förra veckan och denna veckan blir fler. Man får väl inse man växer ut skiten. Så blir..hehe på gott och ont en del nya kläder som måste komplettera;) kanske nåt par skor..och jeans hade jag tänkt. Men de har sjukt fula passformer i det här landet.. för det första har de inga. sen har de utsvängda...och låga. (det jag letar efter är hög och raka)...lär jag inte hitta. Så lägger ner det..och satsar på tröjor, kanske nån kjol och shorts. De har riktigt fina shorts här. Jakob har lite att se fram emot när jag är i farten att shoppa...tänkte faktiskt shoppa en del själv innan han kommer. Så slipper han plågas och vi kan göra annat i stället. Snart kommer han och snart ska jag åka hem:( Jag trivs ju så bra här! Min ekonomi bättre än någonsin och det är varmt.. vad fan är detta! Plus jag är klar med mina uppgifter snabbare än vad jag brukar.. måste vara värmen. För komma till nån poäng..flyttar ialla fall ut imorgon. Till Hale Manoa, ett större hus med dubbelrum och en säng!! Jag ska få sova i en säng:) Det är najs! Men nu måste jag väl sätta mig och sortera klart mina kläder och lägga dem i väskan så jag kan flytta till nytt boende imorgon.. det har kök där med att man kan laga sin mat.. Har levt på take out mat och subway. Bra.,..knappast.. kort kanske kommer sen på mina väskor och min madrass som jag ska stycka!!! Möget blåste ur luften mitt i natten, sur var jag! står och pumpar mitt i natten. vad ska det vara bra för?

Sen ska jag på min hula klass om en timme:D Det ska bli skoj!

Hang loose pepole:)

Studybuddy..

Kategori: Life

Även i tropikerna är det jobb...

Fast ligga ute på gräset och jobba är inte fel det heller. Pluggat det mesta av min söndag idag..Så nu tyckte jag att jag förtjänade lite datortajm...ska dock renskriva lite av det jag kommit underfund med  under pluggdagen. Måndag blir det plugg ikalla bibblan. Det är sjuktligt vad de har i gång luftkonditionerningen här!! Fryser usch.. Sen går man ut och det är varmt..brukar vara tvärtom..eller.. Well well, Ska börja plugga på mitt fältarbete imorgon, eftersom vi har en bok att dela på så är det min rumskompis tur att ha den. Så blir annat för mig..typ en rest och fältarbetet.. Som jag tänkte ha klart till Jakob kommer, i värsta fall har jag 10 dagar när han åkt att ägna mig åt det. För sen åka hem...hem.. ja till förhoppningsvis värmen....den svenska "säkra" sommaren...Inte konstigt man blir bitter. fy fan. Men en god nyhet är att min mamma ska åka till Mexico cirkus en 3,5 vecka..

Tydligen är man en influens att sticka i väg långväga..blir kul för henne...äta quesedillas..Mexcio hade varit nice och åka till:)

Får la bli en annan gång, har förtillfället ett antal skolgrejer som ska göras lite jobb och ja... de där högeskoleprovet. Usch.. men nu måste jag återgå till mina studier om Aloha Betrayed...


Aloha

Fly away...

Kategori: Life

Planet lyfter och det låter. Man är fastspänd..det blir högre och högre...3000 meter upp så ska man kliva av..

Det är stort och oändligt blått..sinnessjukt och ner faller man! Det fladdarar i öronen och ingenting känns tungt. Fallskärmen vecklas ut, och en fin by av Oahu syns..fötterna svävar i det blå..man har bara selen som trygghet..
Nu har jag gjort mitt första fallskärmshopp..

image83

Var på north shore i måndags och hoppade sen blev det en picnic på stranden med champange och tårta!  Stjärnklart och en brasa längre bort! Sen började vi festa med folk på hostlet. sjuka människor, vidriga.. den natten var lång, Människor som var så snuskiga..fy fan... iaf la mig halv tre, vaknar av en tupp som galer..jaja då var man på landet.. otroligt skönt väder. sticker och käkatr pannkakor med lina och sen vandrar vi bort mot pipline, där det är sjuka vågor och folk som surfar.. maffigt och se vågorna, går inte beskriva hur högt de slår. Detta är Hawaii som det bör vara. Det är alldeles underbart.

image84


Idag har vädert skärpt till sig och det är shysst, inga regn på ett tag.. Idag blir det till att plugga på tentan som vi fick igår sen sticka till palolo där vi har vårt servicelearning men idag ska vi ha en lektion om Sverige.. Det ska blir kul:) Sen som sagt blire till att plugga.. ska nog se om jag kommer in på nån hulaklass imorgon! Lära mig nåt litet kanske.. Sen blir det nog mest plugga och stranden dessa dagar.. vilken tur man kan kombinera båda:)

Hang loose.  image85

image86

Bomb that ass away or fly..

Kategori: Life

image82
De hade hittat en fet bomb mitt i vägen i november 07..och nu var det Februari 08...kallar de vägen säker?

Var på utflykt i lördags, det var gå och pausa, pausade mer än gåendet, Man fick ju inte springa...längsta kortaste turen man motionerat på ett tag. Det var backar att bränna kalorier i. Well, rätt intressant. Blir North Shore imorgon, ett ställe där vågorna är sjukligt höga och kan klassas som surfers paradise! Där ska jag bland annat hoppa från ett plan. Lite implus fallskärmshoppning är aldrig fel...Dags att vara lite crazy..hehe vissa köper en annan smak på godiset, jag ska tydligen flyga lite..

Skriver tenta, lagom segt, och får en ny på tisdag om aloha betrayed, amerikanarna hade sina metoder för att ta över stället, som de gör med många länder.. men tenta på det och servicelearning. Sen blir det till att se om hula klassen är något bra och man lär sig något av det. Det är vad mitt projekt ska handla om, om jag inte nämnt det. ( rätt många "skämt" man fick höra, när man sa vad man skulle göra i vår...jasså hehe ska du dansa hula då? Så då sa man; hmm, ja kanske det.) Men nu blir det fokus på det. Hade jag inte väntat av mig själv.

Josefine(min rumskamrat) diskuterade att jag lever alldeles för mycket i framtiden än i nuet. Känns verkligen som tiden rusat snabbt, blir lite mer playa,surfing och en del aktiviteter som ska ske i nuet.. jag lovar... men preparing for school, just a delite.
image79

Skolbussen,riiktigt småbänkar..image80
lite bilder som dyker upp.,känns som jag verkligen inte är mig själv här,både positivt och negativt. Jag antar jag saknar Jakob och några vänner. Annars ser jag inte mycket poäng att komma hem..till det kalla ruggsweden...
Aja, picturetime!! Hang loose pepole!

Isolerad från Verkligheten..

Kategori: Life

Jag kommer äligt talat inte ihåg, hur kyla är. Jag är som bortblåst från det.

Låg på stranden igår, kom ner på stranden klockan 9 surfade en timme, gick väl sådär får skärpa mig..Ska bli lite mer playan. Svajade palmer och varmt vatten. Gillar det när man går ner med surfbrädan, inga jobbiga barnfamiljer eller pensionärer. Ahh just me and the waves, och en våg som sköljer över en. Man ligge rpå brädan med sin tröja och paddlar, får tag i en våg och trillar av. Ja då har jag vaknat för denna morgonen...man behöver iaf inte salta maten här, när man sväljer halva havet av en våg som sköljer över.

Lite bilder kanske, har varit en del "utflykter". Bland annat en arkeologisk plats, där de tydligen hade en gynekolog stol, även lite festande på en hip hop klubb.. Ja det var det eller en salsaklubb. Jag gillar inte sliska lantinamerikaner!! Speciellt inte Enirque Igleisas, iaf sen sa det det fanns en gaybar.. hade inte varit fel att gå på, man hade sluppit att nån kom fram och raggade på en...

image77

Cool turtel!image78
Just nu ser mitt schema ut ungefär så här.. Tre tentor ska göras eller två, en lite bortglömd sen den vi får på tisdag, så idag gäller plugga till den ena, det tredje är mitt arbete som jag ska skriva om Hulan, ska köpa ett set och lära mig dansa och en massa frågor om det. Skitbra, sen kommer Jakob så tänkte vara klar innan dess. Sen när han åker hem ska jag bara njuta av solen och vågorna och inte bry mig ett piss om skolan... JO det ska jag, för tänkte göra högskoleprovet. Eftersom festlivet här när man är 20 är lik a dött som ett öltält i januari, så väljer jag att lägga min energi på plugga och bygga upp lite förlorade hjärnceller, för det är så sjukt meningslöst att festa över lag. Det var det! Lite roliga bilder kommer upp.
image74

Inte sett så mycket, mest varit runt på olika ställen som hawaiianska föreningar, väldigt intressant och så. Men nu är det plugg som gäller.

image75
image76

Ha de nice. Hang loose som de säger här.