Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Cleaning in process

Kategori: Life

Långa arbetspass och utebliven städning. Leder till KAOZ. Då är det inte frågan om man ska göra KAoZ med någon  även om man tycker katten kan bidra något än bara lägga sig och glida rundor.
Så på min lediga dag spenderar vi med att tokstäda och julpynta då även snön har lagt sig.

Julmys på högnivå? Jo, slask kommer det bli. Men lite julgrejer åker upp idag:)

På återseende och bildresultat kommer upp.

History in process

Kategori: Life

Dagen i sin ära var en söndag, var det en ledig dag? Nej. Vaknade efter sovit till och från under natten. Notis: Om man börjar klockan 6 på morgonen, stäng av mobilen. ( Det kan jag inte för det är min väckarklocka och alla väckarklockor jag införskaffar går sönder eller fungerar aldrig.)

Mina ögon har fått sig en törn, ont hade jag hela dagen men blev bättre under dagen. Så har traskat rundor på jobb med glasögon, vilket jag inte har gjort på ett antal år. Blir att fixa nya bågar och synundersökning. Sist jag köpte nya glasögon fick jag fel styrka och då var man lagom onöjd.

Saksamma, nattjobb imorgon sen tisdag. Sen är jag ledig? Ja det är jag. Nej, har en del kompletteringar att göra i skolan sen skiter jag i det. Då blir det arbeta för fullt hus och det ska bli underbart. Gå hem utan att ha massa arbete efter sig och kanske en vettig inkomst än nudellön från csn.

Så trött på allt som har med skola och göra. Usch.

Tvättdag och jobb låter superbra dag! Rena kläder, istället för vad fan ska jag ha på mig ångest. Nu väntar min disk, tyvärr står allt stilla när man är borta 14 timmar om dagen. Man skulle haft ett spöke i källaren som bara drar fram och städar, sen bara fixar allt på något magiskt sätt. Alla önskar vi oss ett städspöke. Men kattskrälle skulle nog bli tokig och jämra rundor mer än vad han gör nog.

Förklaringen till rubriken? Detta är det 500de inlägget. 500 inlägg direkt från min virriga hjärna och blir det 500 till? Mars 2006, snart 5 års bloggande. Blir man vettigare? Kanske inte. Men jag tackar de som läser och kanske tar till sig något från mitt babblande i skrift, nån bakom skärmen blir glad, förbannad eller bara förvirrad för man aldrig riktigt förstår, vad jag menar när jag skriver för att jag skriver som en kratta. Jag vet faktiskt inte alltid, vilka det är som läser mina inlägg:) Kommentera gärna så får ni en extra kram om jag träffar på er. De som inte ger sig till känna så gör det faktiskt ingenting! Jag uppskattar att nån där ute faktiskt tycker det är kul och läsa vad jag pysslar med. Det betyder mycket för mig. Så när du läser dessa ord: Det sprider värme att du tar sig den lilla tid som det tar och går in och läser, att det finns människor som bryr fast än man inte vet vilka det är och sätta ett värde på det är oerhört svårt för det är helt enkelt ovärderligt:)

Tack för mig. Nu blir det köttbullar in process.

Kram Från Helen :)

Ej välkommen

Kategori: Life

Snön, fan vad jag hatar dig. Du gör ingen nytta i detta avlånga land. Du får folk och dö på vägarna, du får folk och frysa. Jag bara hatar dig så innerligt att du inte kan förstå. Man blir äckligt blöt när man är ute och man måste gå som en jävla idiot för allt blir så jävla halt. Fy fan. Sen får man sjukt fula skor med för man måste salta för att man inte ska gå som en idiot.

Helt jävla värdelös är du. Fy fan, varför extiterar du ens alltid? Jag hatar dig. SNÖ. ( inte märket för de gör fina smycken. Men resten som har med vädert och göra, fy fan.)

Fy fan. Jobbat idag 8-16, helt okej tider men man var ju körd på gå upp så tidigt haha. Imorgon blir det inte bättre  06-18 sen 06-18 på söndag med. Aja. Nu får man väl gå och lägga sig om man ska ha något fokus imorgon. På återseende.

Minnen raderas aldrig, det faller sig snart som galenskap

Kategori: Life

Hör du ljudet av juli där utanför?
Sist vi sågs var det vinter och en meter snö
Jag kan höra musiken du gav mig i natt
Så här lät det medan ångesten kom ikapp

Jag vill höra en öde helg explodera utanför ditt fönster
Ibland blir jag så störd av tystnaden här
Ge mig en ny drog som tar mig nånstans Jag behöver en ny medicin och ett nytt land
När jag faller lycklig och fri var det falskt alarm, falsk marknadsföring
men även inbitna lögnare har sin charm

Jag kan höra musiken du gav mig i natt
Stå still, jag loopar samma tack
men det finns nåt där som bara måste bli sagt

Jag tänker på dig
Jag tänker på dig
Jag tänker på dig ibland

Varför kan man inte bara radera ut personer ur sitt liv?

Nyttigheter.

Kategori: Life

Igår var mig en jävligt slö dag. Jag var helt väck hela dagen, höll på svimma innan jobb, men stack till arbetet när man piggnar till. Kom hem och hade feberfrossa. Fy fan. Ja nu är det den tiden på året, när alla blir sjuka. Sjuk. Jag har faktiskt inte tid att bli sjuk. Glöm det. Käkade sönder mig på saffransgifflar och varm choklad. Ja, nu har jag inte faktiskt inte blivit värre. Nya vitaminer i Choklad och Saffran? Underbart. Riktigt stämningsfullt och till och med köpt pepparkaksfil. Sjukt gott.

Blir en dag men massa julmysmat. Längtar som fan till julen, eller så är jag helt enkelt väldigt hungrig. Gör faktiskt en kalops i skrivande stund. Gött med mat som lagar sig själv. Underbart. Ja, det blir min matlåda i helgen. Skånsk Kalops, underbart. En smak av hösten.

Blir jobbhelg, på 34 timmar. Snart uppe i fulltid. November har gått sjukt snabbt. Snart är det julmarknader över hela stan, helt tossigt.

Aja, på återseende. Tappade tråden vid kalopstitten.

I väntans tider

Kategori: Life

Lunch igår, vi kan kalla det succé. Riktigt nöjda blev vi. Efterrätt över heller inte fel. Jobb idag som gäller. Jag har tyvärr vänt på dygnet, blir väl så med nattyrke. Ska bli skönt och bara jobba och inte bry mig. Jobba. Ja, i mina öron låter det som en dröm. Så förbannat trött på allt som har med böcker och göra.

Julbord på jobb den 25de. Just det snart jul, och det har gått ett år av 2010...Vad har jag uppfyllt? Nästan allt jag planerat men ska lägga ner all min planering och ta det som det kommer. Leva mitt liv helt enkelt.

Till rubriken? Två gånger om året längtar man antigen till Jul eller till sommar. Dessa två motsatser och är lika underbara på året och två gånger om året som jag lyser upp. Pynta, baka :) Det är supermysigt, gillar nästan förberedelserna mer än själv julafton och kan ha sagt. Jag hoppas nästan att jag ska jobba julafton i år. Kanske inte, ett år fick jag julafton, juldagen och annan dag jul. Då blev det julafton som fick jobbas på. Juldagen ska bestå och fest och dagen efter ska vara dagen man inte rör sig ett dugg utan endast repar sig efter gårdagen.

Cyniskt? Nej, julafton är en dag för barnen. Jag är varken ett barn eller har några. Då går julafton bort för min del. Något som inte går bort är städning,vilket ska bli ett rent nöje innan jag går till jobb:)

Rent guld

Kategori: Life

Regnet sköljer rent staden. Det är med lätta steg staden nu är nöjd med sin insats. Guldpokalen är nu deras. Fest i hela staden och glädjeyran består. Underbart och se. Träffade goda vänner igår, planerade och oväntade, vilket var sjukt roligt!

Det börjar klarna och känner mig sjukt glad:) Glad att vara hemma och kunna skratta och mindre beskymmer, helt ofattbart underbart.

Jobbet kallar. Vi ses imorgon. På återseende.

Uppfyllt?

Kategori: Life

Fick damp i ett inlägg för några månader sen, som handlade om ha nära till arbete, vilket jag inte haft på ett antal år om man tänker var jag bott och jobbat. http://hellan.blogg.se/2010/july/bitterbloggen.html

Ja, ett krav är uppfyllt nu, jag är faktiskt mer tillhörande Helsingborgs kontor och kommer utgå i från det, dock är detta mitt extrajobb men cash is king som det även heter. Jag kan är så glad att jag kan cykla till jobbet:) Men nu kan ni  få ett gott skratt åt mig. Min cykel är sönder hahhahaha. Nu får jag antigen gå eller åka buss. Det är ialla fall i samma stad. Tack för det. Haha vad lat man kan låta. Pendlar till Lund forfarande med mina studier och kanske gör det i vår med. Så lite owned är man fortfarande! Men men det finns ljuspunkter still:)

Nu blir det göra matlåda:) Sen är det vila lite och plugga mest! Sen blir det jobb jobb!

A moment of music

Kategori: Life

Ibland behövs inte så mycket ord. Det räcker bara att lyssna.

Kollade du på tv?

Kategori: Life

Det slog mig att jag inte kollat på tv sen jag flyttade in och jag har bott här i en månad? Visst, man saknar och dega i soffan men jag har verkligen blivit skärp, de senaste veckorna? Ja, kanske om inte annat mer motiverad.

TVn har varit min bästa vän och värsta fiende. Man vill vara döslappa och kolla, zappa och bara inte bry sig. Alla problem vara försvann. Värsta fiende, så många program man kollat på genom åren. Mindre motiverad till göra saker. Den bara står där och dammar nu, hade jag varit yngre hade det varit ångest. Vilken mognadsprocess, det är som ordspråket: Man saknar inte det förrens det är borta. Har dock inte saknat tvn så det betyder nog inte särskilt mycket i slutändan.

Nu blir det disk och kvällsmat. Imorgon är det skola och uppsats sen lite nattjobb. Sen plugg, plugg och kan ni gissa. Plugg?

Det stämmer bra. På återseende.



Spänd helg

Kategori: Life

Nervös har man varit hela helgen och det blev inget guld till HIF men ett silver och det är inte fy skam heller! Silver går att matcha mer än guld. Sen kan det bli lite blandning nästa helg. Nog pratat om fotboll, trött som en gnu och det tas som sagt nya steg.

Helgen som bestod av att sova och jobba natt. Ungefär den nivån är det. Tisdag ska jag jobba natt igen och gå lära i Helsingborg och har plugg imorgon som ska skrivas  och en del plugg som sagt som jag borde sätta mig med nu. Plugga plugga och jag vill bara dubblera mig själv.

Nätterna gick lungt till, tåg som var inställda i morse och jag tog bussen från malmö tog två timmar och den stannade ÖVERALLT. slutade jobbade 06 och ja 08.30 var jag hemma på knutan. Lägger mig och sover och vaknar vid 13.30 tiden och går en rund på stan med charlotte och fikar sen är fotboll! Ringer jobbet när man står på läktaren.

Men en "rolig" händelse när jag jobbade natt. Sitter i min ensamhet i boden och hör hur nåt kraschar i staketet. Sticker ut för att kolla och en snubbe står där lite omtöcknat. Han bara där var ett staket, vad hände? Han bar ajag råkade cykla in i det. Fixar fram en skylt och tänker nu så ser folk staketet. Var på vid 04 tiden ännu ett krasch och massa svordomar och senare en snubbe som kraschar en gång till och ligger ner på marken. Jag sticker ut huvudet ur boden och frågar om han behöver hjälp. Han blir skrämd som en kanin haha. Han bar va??! där var ett ansikte. Ja på menar jag, behöver du hjälp? haha han fattar ingenting. Han var nog någon annanstanns när han missade den största skylten. Hahaha. Kan tilläggas att killen nog fått lite förfriskningar.

Ja det var lite glädje i natten. Känner mig helt slut. Två lediga dagar och sen är man på det igen. Plugg och jobb.

På återseende. Min hjärna behöver omåttligt mycket sömn nu.

En doft av Australien

Kategori: Life

Bästa doften, nytvättat hår. Faktiskt en av de finaste kommentarer jag fått. Ditt hår luktar gott, nu luktar det lite styling. Har ett leave in balsam för mina kluvna hårtoppar. Sådär lite fredagspiff kan man känna sig.

Oh, fredag för de flesta, efter den långa veckan. Min vecka bestod av utbildning och woila nu är jag Flygplatskontrollant. På utbildningen ringer jobb och frågar om om man vill jobba. Bom. Det blir ett nattpass och ett nattpass till. Sen Söndag är ren lycka av ledighet med lite fotboll. Sen får man se, blir att plugga som en dåre, lär bli en del läsande, det senaste dygnet.

Jag håller mig borta från trubbel på helgerna genom att arbeta. Ska inom lund och lämna böcker, wiho. Försenade böcker. Blir lite svårt och försöka ha fokus på jobb och skola i samma. Det löser sig :)

Så nu blir det matlåda som ska tillredas och en tur ner till lund för senare tillbringa mitt närmsta dygn på jobb. Morgondagen blir ett besök hos farmor som fyller år idag och min moster. Bra och ha släkt som fyller år på samma dag. Sen jobb lördag natt med.

Fick lite insikt när man snackade med sina kompisar, året började skit, jag kallar det verkligen skit, men nu ser jag verkligen allt solsken man kan komma åt.

Matlåda? Pasta och fisk? Nyttigt, vi slänger in lite brocoli och ett äpple.

Trevlig helg och på återseende.

Vad som är rätt.

Kategori: Life

Näst sista utbildningsdagen, imorgon är det arbetsmiljö osv. Intressant är det! Skrev prov, hade jag inte ångrat mig på en fråga så skulle det varit full pott. Aja, 24 av 25 poäng är inte så dåligt. Flygplatskontrollant kan man titulera sig snart som, ny uniform får jag med. Intressant.

Såg en intressant dokumentär på svt om delfinslakt. Kan rekommendera den, man börjar faktiskt hata den mänskliga girigheten och jag hoppas att jag aldrig i hela mitt liv kommer komma till en sådan gräns. Den heter the cove och finns på svt play.

Kollar det mesta på datorn, har faktiskt inte brytt mig om att fixa boxen, slipper reklammöget och kan se tv när jag vill. Haha då kan man fråga sig, varför i all världen har jag skaffat mig en soffa jag aldrig sitter i förutom när jag pysslar eller ska läsa.

Känner mig sjukt mör och imorgon är det 08 i Ängelholm som gäller! Sista dagen sen blir det en helg fylld med plugg och städning.

Sen på söndag blir det fotboll och det är med väldigt spännande. Spännande att man känt sig som ett nervvrak så fort det spelas mot ett himmelsblått lag söder om lund. Detta är bevis på att jag faktiskt inte kommer byta färg då jag faktiskt blivit lite inryckt i känslan i sporten.

Det var lite tankar som svichade förbi idag, imorgon är en ny härlig dag.