Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Hemmastadd

Kategori: Life

Sitter och kolla Bridget Jones dagbok med Tessan och vi har gosat med katterna och bara softat denna söndag. Sista sommarlovsdagen ever. Jag ska minnas den som dagen jag faktiskt fick en lägenhet.

Fick visnings itorsdags och idag så fick jag besked, så ska skriva avtal på tisdag, kan fortfarande inte tro det är sant.

Läget är topp topp, det är 81 kvm och ett källarplan utan insyns och jag har egen ingång i ett större hus. Grannhuset ser dock ut som ett slott! Jag får även en egen uteplats och jag klagar inte. Jag är tillbaka i hbg om cirka en månad. Snabba puckar men ja, tidigare än jag trodde men jag kunde inte skippa detta läge.

Imorgon börjar kandidatkursen och det ska knyta ihop 2,5 års studier. En liten utbildning och vi får se vad som händer. Kräftskiva igår på Helsingkrona, sjukt trevlig! Idag har det allstå bara jobbats och städat lite. Njutit av min sista sommarlovsdag. Sen börjar semestertider och det ska bli ännu roligare.

Jag ska nu efter 4 år på vift från Helsingnorg nu, återvända och faktiskt bo själv i HBG. Något som aldrig hänt och det ska bli märkligt men kul. :) Tack Corre för du hälsade på mig på arbetet:) Mycket trevligt!

Men som sagt på återseende.

Efter i planering?

Kategori: Life

Match igår och en trevlig middag på kvällen! Torsdagen, sova ut och gott lite. Icke. Jobbet är en god väckarklocka och ching fick man jobb på kvällstid. Planering planering.

Vart en runda hos Anna, Danne och Leon:) Mycket trevligt och Joanna fick lite prylar. Imorgon är jag förmiddagsledig, vilket ska reslutera i jobbsök i hbg eller ja extrajobb. Någon inkomst blir det typ. Sen ska jobba natt på malmö festivalen sen göra till HBG för en liten shoppingtur sen ska jag iväg på kräftskiva i Lund och även en brandövning och mitt gröna kort ska hämtas.

Sen efter förhoppningsvis en trevlig lördagkväll är det arbete på söndagen, sen ska jag ta sista andetaget och september blir proppat med saker. Jobbsök och skolan drar i gång. Måste även hitta nåt att skriva exjobb om.

Igår vann HIF sina måstepoäng, vilket var härligt:) Imorgon börjar allvaret igen. Nu har man press på sig från annat håll. Jag citerar en god man vid namn Timbuktu. "Det löser sig, det gör det alltid".


I love mondays

Kategori: Life

Tidig morgon. Underbart väder och alla var på väg någonstanns.
Vart var jag på väg? Jo, jo till en tentasal för att försöka fixa en tenta. Hur det går vet jag inte riktigt.. återstå och se. skulle jag inte klara så är det bara göra om. Gör om och gör rätt. Sen överraskade jag Jossan lite när jag stack från tentan. Sen satt vi och snackade lite och gick och handlade. Blev storhandling för mig och nu är min del av kylskåpet fullt. Ska försöka vara lite nyttig för idag har min kost bestått av choklad. UNDERBARA CHOKLAD. Ja jag firar för jag gjort en tenta. Man brukar fira att man klarat den, men ja den är överstökad och det kanman fira lika väl mycket. Imorgon blir till fixa lite på mitt cv och skicka runt lite till nya jobb, sen ska jag arbeta på eftermiddagen!

En ledig vecka till skolan börjar men bara för den är ledig betyder inte att den faktiskt inte är uppbokat, har en del och fixa innan terminsstart med böcker, cykel och dylikt. Nu blir det disk i köket och kanske slänger ihop nån fruktdrink, för att försöka vara extra nyttig. Man kanske ska ut och promenera eller rör sig över lag.

Som sagt idag är det bara I LOVE MONDAYS:)

22 anledningar att inte dejta!

Kategori: Life

Höstrusket har hälsat på idag. Jobbat på museet idag och regnet öset ner och en del besökare knackade på. Kände mig otroligt duktig att ta med mig paraply idag, vilket var behövligt i dessa skurar, blev en Chailatte och citron och marängpaj på Espressohouse, och traskade hem i regnet. Latten höll mig varm och paraplyet mig torr, var måttlig varm efter traskat i regnet:)

Så blivit en del plugg sen jag kom hem och på arbetet, men tillbaka till höstrusket. Hösten är en perfekt tid för nystart. Man ser om sommarflörten håller sig och man går på biodejter och allmänt, hösten är till för att mysa och ha det så där gullig gulligt. Men då säger jag. FUCK THAT!

Här har ni 20 fina anledningar att inte hamnat i detta räliga mys och gulligsnuffiguff träsket och ni par där ute, kan sitta och säga: Ja, det är för hon inte hittar någon som hon är bitter. Här har man en anledning: Jag behöver inte dela min godispåse och bli snopen på att nån annan har tagit de bitarna jag ville ha när jag kollar film.

1. Mer tid att ägna åt sig själv.
2. Mer tid till sina intressen och hobbies.
3.Jobba utomlands = se världen och få cash på köpet.
4.Plugga utomlands = se världen.
5. Man slipper stå ut med någon annans släkt / samt personen slipper ens egna släkt.
6. Man slipper träffa dejtens kompisar.
7. Man slipper bli svartsjuk / att någon annan blir svartsjuk.
8. Man slipper få huvudvärk lika ofta.
9.Man slipper på akward fikadejter.
10.Man kan bre ut sig extra mycket i sin egen säng.
11. Man slipper få könssjukdomar.
12.Man slipper bli grundlurad när någon säger: vad fin du är. När de endast säger det för att ligga.
13. Man slipper gå upp i vikt genom att ha massa jävla mysiga hemmakvällar, varenda fredag.
14. Man behöver aldrig anpassa sig till någon annan.
15. Man slipper "vänta"på någon ska höra av sig / samt man slipper höra av sig själv hela tiden.
16. Man slipper känna massa krav på sig.
17. Man är inte låst till någon.
18. Man slipper passa upp någon.
19. Man slipper människor som tillslut tar en för givet.
20. Man slipper höra öknamn som toffel.
21. Man kan gå ut och dansa hur mycket man vill utan att nån gnäller.
22. Man slipper gå igenom processen av att helt enkelt få sitt hjärta krossat i slutändan.

Vill pointera att det är verkligen inte att det är fel och hitta någon som gör en glad.
Det glädjer mig bara att se andra lyckliga. Men ibland blir man bara så jävla mycket lyckligare på egen hand.

Nu återstår plugg och missa för guds skull. Debatten på agenda mellan FI och SD. Lär bli underhållande!

På återseende.

Racka macka tvi

Kategori: Life

Nu sitter jag här och studerar. En lördagkväll. Tidigt ute innan terminen? Snarare sent till en omtenta. Väldigt sent. NU gäller det. Gå igenom allt sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Skriva skiten ur tentan och ge den ordentligt. Men till mina fina PP genomgångar och små anteckningar har jag Facebook igång. Nej, inte mest geniala drag men folk lägger ju så bra låtar så det går inte annat än fastna vid dessa videos.

Underbart. Plugga imorgon sista rycket och sen är det måndag och tenta som gäller. Vänta. Jobbet med. Sen måndag får jag veta om jag får en lägenhet. Oddsen talar inte för det faktiskt men bovärden sa att det dröjer nog inte länge till tills jag får något. Man kan alltid hoppas på det bästa.  Ska söka runt lite på tisdag efter tentan, fotboll och middag på onsdag. Det ser ut att bli en bra vecka innan skolstressen. Länkar videon som är vacker.

14 minuter till godo

Kategori: Life

Skrönan att alla någon gång får sina 15 minuter i rampljuset. Jag har nu fått hela 18 sekunder!Syns till vänster i min sjukt "snygga" uniform. Råkade hamna i bakgrunden när jag jobbade. Väldigt underhållande och fick även träffa en kändis, vid namn Darin. Mycket trevlig och ödmjuk prick. Fick faktiskt en autograf med och mitt namn rättstavat!

Nu blir det tvätt och plugga och imorgon blir det jobb igen i typ tre timmar och då ska EMD vara på plats för de som är intresserade av dem. Darin var väldigt bra live och väldigt fin röst!Detta klippet blev det faktiskt fel på ljudet så de gjorde om samma "scen" igen. Den andra scenen så gömde jag mig, men trodde inte jag skulle komma med i
bakgrunden.

Nu kallar tvätten och sjukt mycket plugg! Sen imorgon är det visning:)

Förbannelse

Kategori: Life

Jag lägger mig i sängen och ska plugga. BIG MISTAKE. Jag somnar på kuppen, vaknar 19:50. Gött tio minuter till Londoners. En serie på tvåan som handlar om Polacker, som är sjukt bra när jag försöker träna på min polska!

I allafall, käkar och kollar på en annan dokumentär som handlade om rasism eller rättare sagt. "De kallar oss rasister". En snubbe hade bara bestämt sig att rösta på ett parti, vi vet alla vilket parti vi pratar om. OCH HAN HAR INTE ENS läst vad partiets valstadgar typ. Idiot men det var han iaf för att han skulle rösta på just dem.

Sak samma, blir trött på mycket snack och liten verkstad. Snart val och jag har bestämt mig. Ialla fall efter jag kollat programmet och blivit förbannad. Så kollar jag mobilen som legat ljudlös. Jag har ialla fall fått samtal från okänd. Hatar när det händer men så är nån så snäll och lämnar ett meddelande:) Det var från HBG hem, vilket jag antar var en visning så tänkte jag får ringa upp dem på morgonen, vilket jag går och lägger mig men eftersom jag lyckats sova mig igenom eftermiddagen och tidig kväll: Var jag sjukt pigg! Vilket resulterade i att jag inte ens somnade förrens 06 och sen ringde mobilen och jag ringde upp HBG hem. I vart fall svarade de inte och jag lämnade ett meddelande!! Vips så ringer de upp när jag däckat i sängen igen. Jag var på yrvaken, får fråga tre gånger om vilken tid det var!

Haha så fort jag tar en powernap får jag ett viktig samtal, var på jag låter sjukt yr eller groggy och det lyckas vara från samma bostadsbolag. Så om ni har sökt lägenhet. Ta en powernap, låt väldigt yra varje gång. Så har ni en visning. Haha kanske inte. Fördelen är ett antal dagar i kön.

Nu är det off till kårhuset för rekrytera utbytesstudenter till nation. Då Helsingkrona:) Var på iaf Visning på fredag! Ligger lägre i kön men skadar inte kolla ialla fall. För varje människa som försvinner så kommer jag snart på toppen. Hektiskt vecka som sagt. På återseende.

Knalliga Paraplyn

Kategori: Life


Sov för kort tid inatt, kände mig som en zombie på bussen till nationen, vilket påminner mig om att jag borde fixa min satans cykel. Cykeln, jag saknar den. Men det står på min privata plats MEN kedjan är sönder och så  menar och som avhuggen. Sak samma får fixa den.

Idag har jag varit på AF och delat ut flyers till studenter som kommer till lund idag från hela världen. Måste vara sjukt intressant för dem och uppleva nåt helt annat. Läst att Sverige är väldigt eget i sitt tänkade och rätt rebellisk, det kan man verkligen inte tro om den blyga svensken.

Pluggade lite på bibblan, vilket jag måste fortsätta göra ikväll med. Notice. Kommit på att jag provat Chailatte på sjukt många ställen i Lund och jag borde kanske göra en lista här på vilken som är bäst!

Blir ett nice fika höstuppdrag för min del. Nu till det västenliga. Studera en massa jävla saker.

Avslutande toner

Kategori: Life

För att ge sommaren en fin övergång till hösten dedikerar jag nu denna låten. Härlig låt!

Birthday Bash

Kategori: Life

Vaknar kry som en nötkärna. Nej, då skulle ljuga om jag sa det! Vaknade av att jag hade HD brevid mig, alltså råkat norpa med en när jag skulle hem från tidningsbudet.

Trevlig lördagsläsning dock men lite tunn idag faktiskt.

Idag blir det att plugga utan dess like. Igår fyllde pillan år, av mig fick hon en primadonnakrona som hon faktiskt tappert bar hela kvällen. Hon fick även ett armband och blommor av mig med. Det var trevligt, vi var på the tivoli och jag bara kände. Shit. Jag är fan äldst här. Hahah jag gillade attiyden på de små 90talister. ( Helt upp i varv och jag är bäst attiyd.) Råkade trampa en blond tjej på fötterna och jag hade rätt höga klackar så bad jag hemskt mycket om ursäkt men hon skulle fortsatt sura och stå och kolla sin mobil på dansgolvet. Kul?

Det var trevligt igår att bara dansa loss lite! Idag som sagt plugg och detta blir nog faktiskt sista sommarhelgen i Helsingborg på ett bra tag, skolstart i Lund, arrivalday på måndag och tisdag och FETT mycket plugg resterande av veckan.

För min del är sommaren officellt över. Den är över då jag nu tar min resväska och lägger tillbaka mina kläder i min byrå "hemma" i Lund efter att spenderat tre månader på mammas bäddsoffa/tältsäng, sjukt snabbt har det gått.

Förhoppningsvis sista terminen för min del. Jag kan inget annat än längta.

Avslag

Kategori: Life

Då var det dags att berätta den tråkiga nyheten att jag inte fick lägenheten. Nummer 2. Det kommer nya turer för min del antar jag.

Nej, min vana av att få nederlag emot mig, gör att jag faktiskt blir förbannad. Innan var det, gud vad dålig jag osv. Det är riktigt slut på det. Så fort jag fått ett förbaskat nederlag. Då är det dags och resa sig upp igen. Börja om från början. Gör om och gör rätt som det så fint heter.

Som jag nämnt en gång med det skrivna ordet. Så är det dags att få upp det skrivna ordet. Herr Engdahl slaktar mig nu, då får han göra det, för det är något av de finaste sakerna jag fått. Kan även kallas insikt på papper. Ibland är en påminnelse eller en ordbitchslap lite bra och få när man inte riktigt ser vad som är klart. So here it goes.


To My Lovely Helén
2005-06-10

Tänk så mycket äldre man ser ut i en studentmössa, man blir ju mörkrädd...

Hur än slutresultatet blev, jag har jobbat på detta brev sen i januari. Har kuckelurat på allt från sånger till med dansade indianer i bakgrunden till högfärdiga elegier om livets meningen men till slut fanns kvar bara en papperslapp med löst sammansatta bokstäver till nåt vi kallar student-telegram.

Ville egentligen ge dig en bil på din stora dag, med det skulle gräva större hål i min plånbok än vad det fanns möjlighet till, är jag rädd. Så vadårå, jag skriver några rader. Du kommer ingenstans genom att läsa denna lilla pappersbit men om du rillar ihop den och röker den kan du flyga vart du vill, i alla fall tillfälligt.

Till Allvaret!
Nu har verkligenhetens vår tagit dig ut ur skolans korridorer och du har landat, förhoppningsvis mjukt och förhoppningsvis där du ville landa. Snart ska du ut i livet och bana din väg till lycka och framgång. Det är väl tips från coachen du vill ha såhär ute i verkliga livet, så:

  • Jämför dig aldrig med någon annan än dig själv, ingen kan mäta sig med dig.
  • Lev som du vill och rätta dig inte efter andra.
  • Investera tid i dig själv, det är den bästa investeringen du kan göra.
  • Stoppa inte sylt i bensintanken.
  • Behandla alltid din granne som någon som bor bredvid dig.
  • Lyssna inte för mycket på Axel.

Tenderar att bli för seriöst.. Bad humor-day eller något.

Glöm aldrig jag älskar dig för ditt leende och trygghet, för att du inte gömmer dig när problemen tränger på eller glömmer dina vänner när det hettar till.

Lycka till ute i livet. Glöm aldrig att du har en vän här närän och till vad än du behöver. Visa vad du går för och ge aldrig upp. Kom ihåg vinnare har alltid en plan, förlorare har alltid en ursäkt.

Min diktande fantasi har nått sin gräns,
Och även om det mesta bara är dravel och skrän.
Hur än ditt liv kan dansa och känns,
Kommer jag alltid att finnas här, min vän.

Trots varsel och upplysning det sker,
Mitt viktigaste bud blev glömt.
Du måste leva livet, du ser,
Och vara så spontant du drömt.

Glöm inte oss som är kvar på jorden.

Visning

Kategori: Life

En gemytlig dag har det varit än så länge. Visning vid 12 tiden, var en annan där samtidigt. Den som hade flera dagar mer än mig. Hon ogillade tapeterna, som var nytapetserat. De såg helt okej ut i min smak. Men sen var hon lite speciell som hade 7 år och vill bo där när man med de ködagarna, kan få i stort sett vad som. Till skillnad från mig som är 2a och har hälften, det är lika bra att ställa in sig på att man inte får den.
Har lämnat besked och vill bo där. Sen är det inte mycket mer att göra. Det återstår och se imorgon.

Sen fick jag stjuss ner till stan och satte mig på bibblan. När jag väl satt och pluggade fick jag en omåttlig lust till en chailatte. Så kilade dit och njöt av min chailatte medans jag strosade runt lite i stan, sen satte jag mig och läste lite parken. Det var trevligt och kanske när Helsingborg är som bäst. Som sagt en del att göra nu, det är lika bra och sätta igång. Detta är veckan som allt ska hända. Jag bara känner det på mig. Plugg för hela slanten nu. Sen en härlig sommarbild från en park i Holland. Mest för lite sommarkänsla:)På återseende.




Allt på ett bananskal

Kategori: Life

Bion inställd ikväll och det blir det en annan gång. Ska nog ut på en kvällsfika istället. Plugga klart min jävla skit imorgon efter visningen. 1. För att bli klar med mina sketna rester. 2. För att slippa vänta på ett långrandigt besked om nån annan vill ha lägenheten efter visningen.

Ja det var mina dagar ska bestå av. Den som vill, får göra mig sällskap på stadsbibblan om den vill det. Men då kommer personen antaligen bara få korrekturläsa mina texter och inget annat. Jo, de kan komma förbi med sushi eller nån annan dejlig lunch.

Sommaren börjar lida mot sitt slut och det är riktigt skönt. Jag bara väntar.

Huvudvärk

Kategori: Life

Jag vet inte vad det är jag går på.

Väldigt lugn lördag, till helsingborg och lämna bilen för att sen en kvart senare hoppa på tåget till lund, gjorde Jossan lite sällskap med packningen och sedan begav jag mig hem för lite sömn och min sovmorgon till arbetet. Arbetet gick undan. Fick även en bok om en av utställningarna, blir läsning ikväll efter lite plugg.

Satt och kollade film med Tessan, men jag bara känner huvudet dunkar och kroppen är helt slut. Var är min energi?

Blir att fixa lite ikväll och sticka till Hbg imorgon för lite bio:) Sen är det dags. Dags för min visning sen får vi se om jag får den och flyttar tillbaka eller om jag ens vill ha den när det väl kommer till kritan. Aja. Uppdatering kommer om det.  Än är jag fortfarande Lundabo.

Student och Lundabo, Nej,Lundensare blir man inte bara. Det krävs lite anor och en annan dialekt.

Hoppas verkligen mina tabletter kickar in snart. Förbaskade huvudvärk.

Fussball

Kategori: Life

Fotboll ikväll, underbart väder och en spännande match och se. Fick nästan slaganfall i slutet av matchen. Slaganfall på att vi höll på förlora sen på några störiga fjortisbrudar, som satt och lekte med sina telefoner. Ja, de satt ner på stå när det var knöckfullt. Sjukt störiga.

Hemma i lund igen. Sjukt seg och ska jobba tidigt imorgon och 12 timmar. I Malmö city. Bättre med cash money bling. Funderar på investera i en bra soffa! Som sagt, plugg och jobb hela helgen.

Fått dille på en låt med robyn. Sjukt bra hon är!! Jag blir så glad. Jag blir glad för mycket nu förtiden. haha Man ska tycka livet är bra underbart. PLugg är så kul och ja allt bara leker. Haha tro inte jag kommer vara så lycklig efter 12 timmar imorgon. Vi får se:)

Som sagt länkar låten och mina känslor för den. God natt på er, min känns som om den kommer vara rätt kort.

Känslorna :

Powernap

Kategori: Life

Gårdagen, en väldigt trevlig dag. Stack till jobb och slutade 10, vad skulle man göra nu då?

Jo la mig på soffan och började läsa. Man ska aldrig lägga sig när man läser. Det är det bästa sömnpillret. I var fall så ringer mobilen och yrvaken som jag är, blir det ett eeh hallå?

Det var från HBGhem och jag var fortfarande yr efter min powernap. Ja, det var ingen snabb introduktion utan mer. Du är erbjuden lägenhetsvisning. Jag bara ööh jaha. Ja du hade ju ansökt. Jag bara jaha. Så på tisdag ska jag på lägenhetsvisning och jag ligger inte först faktiskt och det är en före mig som får välja. Vi får se hur det går.

Jag trodde det skulle bli jobbigare att hitta lägenhet eller iaf få chans på någon i HBG. Men tydligen inte, man blev lite hoppfull. Sen kom Louise hit så fikade vi och planerade inför hösten. Ska bli så sjukt rolig och bli förman på lunchen:) Riktigt skoj och god mat hoppas vi på servera. Ska nog även hjälpa Tessan på Arrival day i lund med alla utbytesstudenter! Sen blev det en promenad till Ravinen med jossan och lite läst igår kväll.

Ikväll är det fotboll :) HIF- Djurgården.( eller Skansen i mina ögon.) En jävla djurpark kommer till stan. I var fall så är det jobbhelg med! Så tiden kommer nog snabbt till tisdag. Så himla nyfiken hur det kommer gå. De kanske inte vill ha studenter. Aja, skulle jag få lägenhet så blir det flytt tillbaka till HBG den 1 November. 5 år sen man tog studenten, flyttat till 4 ställen sen dess. Är detta ett långstopp?

Återstå och se, håll tummarna.

Min lurviga vän

Kategori: Life

När jag var yngre hade jag säkerligen som alla andra husdjur. Mina var i form av hamster, fåglar och någon dammråtta under sängen. För ett år sen skaffade jag en katt, han är blivit stor och är en riktigt kelgris. Han springer alltid i dörren och möter mig när jag kommer hem. Utbrister i ett kurrande mjau och jag svarar då : What's up dog? Ja, jag är fullt medveten att jag har en katt och ingen hund. Men det är min housecat och han måste veta hur man ska vara badass på området. Mina rumskompisar säger alltid att han sätter sig och jamar utanför mitt rum när jag inte är hemma. Yrskallen gjorde likadant tills jag kallade på honom och han fattade att jag var i soffan. Vilket han hoppar upp och lägger sig på mig och somnar gott.

Det är bra märkligt, vad dessa varelser kan få en att asgarva och bara känna i bland att det löser sig. Nästan tillbaka i lund och tillbaka till "verkligheten", känner dock förväntar för hösten men att bli engaerad och hitta på kul grejer.

Snart skolstart. Det närmar sig.

56 hours

Kategori: Life

Arbetsveckan Egon väntar. Tro inte jag kommer vara trevlig eller social för jag ska plugga när jag kommer hem från mitt arbete. Det börjar bli att varje gång man kommer hem till Lund så väntar en obehaglig överaskning i form av räkningar osv. Man tackar liksom. Roligt. Tack. FY FAN NU ÄR DET ETT FÖRBANNAT ELBOLAG Som jag skällt ut innan som sa nej men det behöver inte du betala. KÅLAhuvuden skickar ju påminnelser. Nu imorgon, när jag har lunch blir det att man får ringa och bli förbannad igen. Blir så sjukt trött på det.

Imorgon blir det köra bil någonstanns i skåne, de dagarna går snabbast. Sen plugga när jag kommer hem. Sen till helgen är det arbete igen.

Aja. Man får lite perspektiv på saker. Vad man kanske vill göra senare efter sina studier. Sjukt konstigt. Om man ska resa eller jobba utomlands eller flytta hem. Jag har inte den blekaste, förändring måste ske och jag är öppen för alla förslag faktiskt. Det är bara och slänga in en kommentar, behöver lite ideér.


På återseende.