Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Skåneweekend

Kategori: Life

Matkoma börjar ta tag i mig. Dagen har bestått av mat, fika och mat. Fredagen till all ära började tidigt till tusen, efter på bussen varit sällskap med en 75 årig dam som bjöd mig på vin och kanelbullar klockan 03. Så var jag framme och Ogge hämtade mig och vi käkade frukost och vilade lite. Sen begav oss till stranden och jag klippte mig! Sen efter en lång dag på stranden blev det iväg och handla inför kvällen. Grillning hos Pillan och härligt poolbad så var det en god start på kvällen.

Lite vin och cider så blev det tur ner på stan och träffa lite folk. Drog hem lite småttbesviken efter inte varit inne på nån nattklubb och dansat loss.

Drog hem och la mig. Dagen började segt, och INTE bakfull men bränd haha. Turen på stranden ger resultat. Dagen efter drog vi ner och käkade i stan och fick lite solsken på oss i parken med! Sen blev det nya brillor för Ogge. Kvällen avrundades med fotbollen, dock förlust men kommer fler gånger. Sen drog Ogge tillbaka till Sthlm. Nu var bara frågan vad jag skulle göra nu?! Drog med Palle ut och festade NYKTER. Det var en intressant upplevelse. Se andra skämma ut sig.

Drog hem lagom till solen gick! La mig med förvirrade känslor denna kvällen/morgon. Fotvårdstid inbokad. Det var en himla härlig start på dagen! Träffade upp Louise, blev en tur upp i kärnan sen lite småshopping på stan! Sen mötte vi upp micki och snackade lite och fikade! Sen var det hem och pausa lite för sen möta upp Bellis en tur och käka tapas och fika lite på mezzo. Så idag har varit mat, mat. NU blir det självsvält tills jag ska till USA. För då lär jag käka ännu mer.

Passa på innan jag måste komma i form. Blir mer och få bort! Det är ett senare problem! Nu blir det packing inför Oslo igen. Det var otroligt mysigt och njuta av skånska sommaren ett tag!

Förflutna spöken

Kategori: Life

Jag träffade mitt spöke igår. Spöket som fått mig ur balans. Jag är inte längre rädd och jag vet vad jag vill. Jag kommer aldrig mer sitta på bänken och jag tänker aldrig bli någon andra handsval. Jag bryr mig inte om att blir erbjuden evig vänskap. Det räcker inte för mig när jag har mer att ge. Aldrig ska jag vänta vid sidlinjen och vänta på någon annan ska gå av så jag kan möta motståndet. Jag vill vara med och kämpa. Jag vill vara med och vinna triumfer. Bli mästare.

Plåga mig mer

Kategori: Life

Ett hån är vad det är, att sitta inne en jävla sommardag, när man timmarna innan varit ute och då var det duggväder. Underbart väder nu och en massa fågelkvitter. Förutom måsarna som kraxar utanför, vilket är ännu märkligare då det inte finns varken en soptipp eller hav i närheten. Så då är det bara meningen för att håna mig. Tack måsarna! Jag uppskattar verkligen sommarpresenten ni ger mig. Ni är ute och jag är inne.

Ska inte klaga. Ledig helg SNART och det ska bli trevligt! Börjar känna av passa-på-syndromet komma över mig. "Du måste vara ute i solen innan den försvinner". Svensk sommar mentalitet. - "Du kan ju inte sitta inomhus när det är sol. Man vet ju aldrig när den försvinner". *kvitter kvitter* Fåglarna vill göra Helen bitter.
Well well. Agnes Carlsson är mitt sällskap tills mitt jobbpass är över. På återseende.
 

En katt bland hermelinerna

Kategori: Life

Idag slår värmen emot mig när jag går till jobbet. Jag känner mig alltid lika dum när jag kommer ut den stora svarta porten, mitt i stan och folkmyllret. Jag kommer ut i mörkblåa byxor och lång vitärmad skjorta med en vanlig jacka över det. VARMT.. och till jobbet knallar jag som en idiot, som klätt på sig i mörkret. Alla andra går runt i söta sommarklänningar och kortärmat. Där går man runt och lökar i en uniform, lite som en walk of shame när folk glor. " Skam över dig som går i mörka kostymbyxor när det är över 20 hela grader "- blickarna. I över 4 år har jag arbetat med uniform. Det är otroligt delade känslor. Det är lite kul och kunna "klä" ut sig. Man vet när man är på jobb och inte. Man har folk som faktiskt lyssnar på en direkt när man säger till dem. Det som varit skönt med uniform att man aldrig har beslutsångest på vad man ska ha på sig när man ska gå till jobbet. Nu är det snart slut på den eran. Om en månad har jag min sista vakt, blir lite speciellt. Så är det alltid när man ska sluta något men att man har något att se fram emot och nya utmaningar som väntar. Utmaningar som får en att växa som person. En dag till sen är det dags för Sverigebesök:) Ska bli otroligt mysigt! Klippning bokad! Semestern kan snart börja :)

Blomsterkrans

Kategori: Life

En tulipan på bemärkelsedagen. MIn gode vän Mikaela fyller år idag, och det blev ett litet blomsterbud idag! Lite tråkigt väder i Norge just nu, aldrig regnat så mycket som det gör nu. Regn. Jag hoppas under mina små lediga dagar i helgen att solen skiner och jag får njuta lite av sommaren. Imorgon blir det lite lunching med Gunnar så lite vardagslyx innan jobb blir det!

Grattis till Micki som fyller år!



Minnet av ett hjärta

Kategori: Life

Idag är det 1 år sen Norge drabbades av en tragedi. Så många dagar som passerat, men exakt samma känsla av obehag och sorg infinner sig. Det är som man kan plocka ut en minnesbild och känslan med det som om det vore den dagen. Det slår mig hur liten människan är. Hur fragil människan är. Men det slår mig även hur starkt sinne och gemenskap människor kan skapa. En sådan dag som slår till för alla fast på olika sätt. Det var en väldigt vacker minneskonsert idag. Nu kan alla gå vidare i rätt minne istället för att allt ska handla om, ni vet vem.

Superdupertrött efter mitt monsterpass. 4 dagar kvar sen blir det en tur hem till skåne, lite vila och njuta av sommaren i goda vänners lag. Snart blir det sängen, men först ett jäkla misson och hitta sin telefon

Den perfekta dagen

Kategori: Life

För ett år sen kändes det som om det var den perfekta sommardagen. Det var otroligt varmt och jag hade jobbat dagtid. En vän till mig frågade om jag ville åka med till stranden (Huk.) Så gjorde jag det, de badade och jag satt och fotograferade med min nya systemkamera. När man satt där och tittade ut över bukten så slog det mig att den här dagen var perfekt. Att man bara njöt av sommaren och folk runt omkring på stranden satt och trivdes till tusen. Dagen efter skulle denna idyll vara förstörd.

Imorgon har det gått 1 år sen som den lugna fredagseftermiddagen omvandlade en myllrande sommarstad till en spökstad på bara några timmar. Jag kommer nog alltid ha obehagskänslor denna dagen framöver. Hur en person kan förstöra en så vacker idyll på bara några timmar. Det är skrämmande. Men detta kommer nog bli en dag som påminner i alla fall mig, om vad som är viktigt i livet och vad som verkligen betyder. Det är fel att säga att man måste vara med om sådana saker eller i alla fall i närheten av det. Kalla det ett uppvakande. 22 juli kommer vara min dag i framtiden för att påminna mig om att vakna upp, från när det kommer till allt banalt i vardagen och livet. Låt oss kalla det I -landslyxproblem.

Då var det sagt! Idag vaknade jag supertidigt som jag inte trodde att jag skulle. Då är det bara gå upp och göra det bästa av saken. Blev en snabbtur inom jobbet och ordnade snus till en kollega, efter det blev det en jogg/gåtur i nya trakter. Hittade en fors, mitt i ett bostadsområde! Lite otippat men himla vackert och morgonsolen lyste igenom de knallgröna bladen. Då det fanns en liten "off road" stig vid forsen så tänkte jag ta den i mina joggningskor. Som gammal scout följde man stigen tills jag hamnade i massa lerpölar då var det slut på den "off roaden". Vände tillbaka och höll mig till villaområdets torra asfalt. Ner till forgnerparken och njuta lite av solstrålarna för sen traska hemåt och fixa inför jobbet.

Superjobbing imorgon! Haaa de!

Sliiiten

Kategori: Life

Trött. Trött och alldeles matt. Nu är det äntligen helg för vissa men inte för mig. Första kvällsvakten på länge efter ha jobbat dag! När man har sovmorgon så vaknar man naturligtvis klockan 05 av sig själv. Det är ju UNDERBART. Nu blir det kvällsvakter Juli ut. Halvtid på jobbdagarna. 15 dagar på raken, det är är himmelskt? Man vet inte ens om det är helg längre. Alla bara god helg. Jaja, God Jul på er med.. Jag är inte helt osocial, tänkte nästan bli med ut på en öl men hade antaligen somnat halvvägs tid. Spar mig, spar mig till en skånska sommaren. Enda gången på året som Skåne är värt något till tusen. Den ljuva sommaren!!

Nä om man ska unna sig en sovmorgon imorgon och inte vakna när solmöget står upp. Nästa helg då är jag utvilad och redo för att dansa på borden eller stol, vilket möblemang som nu står nära till hands eller något! Detta är bogstadveien som säger god natt!


It's all about the Benjamins, Baby!

Kategori: Life

God kväller med er eller?

Intressant dag på jobbet. Träffade på Eskil Pedersen, en AUF- ledare som var på Utöya. Visste han skulle sommarprata i P3, så han hoppades det skulle bli bra. Ödmjuk kille, haha så frågade han om vad jag skulle göra i sommar! Jag bara jag ska dra hem till Sverige sen kanske resa lite. Han bara: Jag anbefaller Japan. Han tyckte det var fint! Ska definitivt lyssna på hans sommarprat den 22a Juli. En dag som ändrades Norges historia! Låter fel att säga man är glad att upplevd en sådan dag. Men då menar jag mer att det är lärorikt och hamna i en sådan närhet och se all sorg på plats och inse lite hur sårbara människor blir och se hur man ska handskas med rättvisa på bästa sätt. Trots all vrede kan vara svårt. Man ska inte ta livet för givet, nästa dag är du kanske inte kvar. Unga som skulle åka på ett roligt läger så förändrades deras liv totalt. Vissa kom inte hem. Vid dessa intryck är det nog bra och ifrågasätta på vad man sysslar med i livet.

Umgicks lite med Martin idag, blev grillade burgare och film. I love you, Man. Blev det! Riktigt kul film! DEN anbefaller jag! Handlar om vänskap och det är inte alltid så lätt och få till det. Men när man väl får till det så kan inte mycket komma emellan.

Fick gjort en runda på stan och växlade reskassan. Kanske tidigt ute men då har man en sak mindre på fixlistan. Sen kan man bara längta mer!!!:) Semester ska bli underbart härligt! Är dock ledig 5 dagar på raken, en vecka innan jag ska på semester? Dötid? NEJ NEJ, ska jobba som en dåre. Hello Mr övertid! Ska vi gå längre denna månaden!?!

Jag vill ju ha mer Benjamins i byxan! Nu blir det dammsugarjakt! GOD NATT

Lillgammal?

Kategori: Life

Denna månaden ska det maxas med mina jobbtimmar. Ska arbeta som aldrig förr. Jag har bara vissa mål framför mig och inget kan stoppa mig. Slutade tidigt idag, somnade på soffan. Borde gått ut men känner inte riktigt för det så idag eller resten av kvällen blir det fixade i hemmet, lite småstädning. Vilket var väldigt dumt av mig och måla naglarna fint för sen ordna massa saker. Braa, repa skiten direkt. Sitter och lyssnar på Sommar i P1. Ja, jag är 70 år i själen. Jag gillar att höra på om människor olika liv och deras "upplevelser". Något man kan ta med sig själv i livet. Jag är för lat för att läsa ibland. Något som jag gjorde väldigt mycket innan men nu blir "dötiden" upptagen med internet och tv.

Nu till annat! Fix, fix och en promenad :) Haaa det.

Slappesöndag

Kategori: Life

TGIF igår med jobbet, riktigt trevligt och en dyr nota. Mycket drinkar och lyckades beställa drinkar som smakade mycket konstigt. Väldigt konstigt. Men blev en lugn kväll och drog hem vid midnatt, då jag skulle jobba klockan 7 på morgonen. Jag lyckades komma upp och jobba och det var en väldigt stilla dag på jobbet. Beställde även en tokfin kameraväska som ska hänga med mig överallt nu och jag hoppas jag får den snart!

Man sitter och avundas allas semester på FB hela tiden och jag vill med få lite relaxtid. Min semester kommer med! Tiden går så långsamt! Tänkte jag skulle ut och röra på mig lite idag men så blev det dåligt väder. Nej, jag vet att det bara är en dålig ursäkt. Nya tag nästa vecka. Nu blir det läsa lite och softa göööött.

Resefeber

Kategori: Life

 
Tidig vakt och det slår mig att det är fredag. Fredagen som jag inte ens har en plan på att gå ut. Jag drar till en resebokhandel och kollar lite schyssta böcker och det blev ett inköp. Böcker är underskattat. Så idag blev en lugn kväll, inte så konstigt när jag börjar jobba klockan 7, så har man inte mycket lust att leka nattuggla. Blir en dusch sen läggdags. Jobbar dagtid hela helgen! Nu jäklar ska det bli jobbmånad igen. Sista månaden jag faktiskt kan maxa fullt ut. Så blir en massa tjat på jobbet. Augusti kan jag bara jobba två veckor för då har jag semester och spenderar den i USA. Hittar nåt nytt som jag vill se varje dag. När man varit där en gång så vet man vad man kan förvänta sig:) Tror dock det blir roligare denna gången :) 
 
 
Aldrig brytt mig mindre om en sommar som denna dock så regnar sommaren bara bort just nu så kunde inte varit gladare med skitväder när jag jobbar hela tiden. Regn, regn och solskenet kan komma fram när jag är på semester. Ser fram emot min höst hemma i Skåne. Ladda om batterierna, köra fullt fokus och träning. Känns som jag ältar detta lite mycket med att längta. Imorgon blir det dock lite kul:) Ska på löningspils med jobbet, vilket innebär att jag ska festa med alla mina kollegor. Blir nog inte så mycket fest dock då jag ska börjar klockan 7 på söndagsmorgonen. Men ut och äta gott blir det i alla fall. 
 
Sitter och kollar på lite prylar till resor och kameran. Varför vill jag slösa?? För att jag måste? Nej, men hittat typ en sjukt fin kameraväska som ser ut som en helt normal väska än en sån "retarderad tråkig praktisk kameraväska". Blir investera i en sån. Alltid om man vill köpa nåt dyrt så ser jag det som en investering, något som jag ska använda mycket av, så det betalar av sig och inte blir ett slöseri. Hahah Lätt för mig som är slösmaja. Men man mognar även på den fronten. Ha ett mål och håll dig fast. Mitt mål just nu. Få mig till sängs. God natt!

Egokick

Kategori: Photos

Sjuk från jobbet idag, sliten, febrig och förbannat ont i halsen. Blir så när man åker överdrivet luftkonditionerad buss. Blev bättre fram emot dagen. Lagom uttråkad så fick man underhålla sig själv i brist på internet var borta. Vi har den sämsta internetleverantören i Nordens Historia. Okej, efter COMhem. Ingen som slår dem i vara sämst. GET as. Usch. Betalar i förskott och det laggar hela tiden. SJUKT störigt. Men men i min tristess blev det lite självporträtt med min "nya" hårfärg. Nu blir det sängen för dagens arbete och bio imorgon:) 
 
 
 

Försvunnen tid

Kategori: Life

Hemma nu, en liten runda i Skåne. Åker tillbaka till Oslo om någon timmes tid. Körde ner ett litet flyttlass i söndags och umgick lite med vänner igår. Jag är lite i ett mellanläge nu, vill bara jobba klart och börja på nytt. Börja träna ordentligt och plugga. Sen bara dra iväg igen. Vart vet jag inte än. Ska ta vara på den lilla tid som jag har i Oslo kvar. NJUTA av att åka t-banan. Ja, jag gillar tunnelbanan väldigt mycket och jag kommer sakna detta perfekta färdmedel! GÅR snabbt och aldrig står den still och man kommer alltid i tid.
 
 
Det är konstigt och vara hemma, allt är så litet. Den känslan när man varit på ett ställe och minns allting så stort så har det plötsligt blivit minimaliskt! Jo,man har ju växt. Märkte det när man besökt platser som man lekt mycket som barn. Nostaliga typ. Únderbar lön idag tänkte jag men IKKE. Nej, då har lönekontoret gjort otroligt bort sig. Inte fått utbetalt rätt lön och typ hälften lönen fattas och man blir LITE bitter när man hela förra månden jobbade varenda dag. Dags och bli lite bitchmode när man kommer tillbaka till Oslo. Nästa gång jag är nere i Skåne så har jag nog flyttat tillbaka. I alla fall för ett litet tag. Bjussar på en bild från primetime som kids. Tror jag är 8 - 9 år och har min första
kommunion. Snyggt med våfflat hår.. haha 90talet var fullt av överraskningar.
 
 
 
 

Förändring igen igen och igen.

Kategori: Life

Oj vad det var ändrat på denna bloggportalen. Nytt och fräscht. Så som det ska vara! Fick ryck och färgade håret väldigt rött. Det är mörkt men jag gillar det faktiskt. Lite omvänt från alla blondisar i stan. Var på bröllopsfest i helgen och det var uberkul! Kom hem 10.30. Det säger allt att det var en kul feest! Träffade gamla vänner som jag inte sett på ett tag. Det var riktigt kul! 
 
Sa upp mig från jobbet och det gör mig faktiskt lite ledsen. En av de arbetena som jag uppskattat väldigt mycket och som gett mig en del. Vet inte vad som hänt med mig det senaste året. Mitt självförtroende har dalat och nu är det på topp känns det som. Det känns i alla fall som man kan åstadkomma allt! Det är en känsla som fattas. Egentligen när man får ett problem framför sig så är det ofta inte framför än utan mer i ens tankegångar på att det är ett problem. Då finns lösningen oftas innanför pannbenet och ofta där "problemet" uppstår. Det är skrämmade med vad ens eget sinne kan bringa fram. 
 
Som sagt så har jag sagt upp mig haha. Det var en kul mening. Men I höst blir det skåneland igen för ett litet tag. Sen förhoppningsvis iväg igen. Vart det bär det vet jag inte. Jag gillar tydligen och flytta på mig konstant. 
 
Nu väntar min klädhög, vilket är ett problem framför mig. Nu säger det som jag aldrig skulle tycka innan men Fan, jag har för mycket kläder! NU blir det städ.