Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Allt sitter i ditt huvud.

Kategori: Life

Torsdagen blev lång! Var kvar hos en kursare i Lund och vi satt hela natten och snackade om allt! Självklart om tentan och massa andra saker. Sen upp tidigt för ordna tentan och det sista av halloweenkostymen. Lördagen var lyckad och vi kom ut och dansade av oss lite. Fick en del blickar med vad man var utklädd till men väldigt kul respons haha:) Då blir man glad! Idag var ännu en hälsoanalys, jag har gått tillbaka ett snäpp, vilket är segt men varit sjuk men vi gjorde konditionstest och det gick betydligt bättre haha.

Förbättrat mig lite, vilket är kul när jag inte ens lagt vikt på få upp mitt flås, det jag har kommit till insikt är att jag måste pusha mig själv mer. I en övning så hade jag klarat mig dubbla tiden än förra gången men då koncentrerande jag mig mer än vanligt och sporrade mig själv. Man är sin egen fiende när det kommer till tankekraft, dåliga vanor och rutiner när det kommer till allt. Man får arbeta för den människan som man vill bli.
Satt och funderade på människor som jag lyckas dras till och det är negativa människor, varför vet jag inte? Men det är ibland som jag låter det vara okej, att vara "taskig" emot mig och jag har börjat tröttna på det något enormt! Det är upp till mig och sätta gränser med att ta emot skit och höja mina krav på hur jag ska bli behandlad. Orkar inte ödsla den tiden, jag har på någon ska behandla mig illa och att jag klankar ner på mig själv i slutändan.
NU till något roligare, var utklädd till drottning i helgen, här är resultatet.

Mörka moln

Kategori: Life

 
Nu är det inte längre ljust när man vaknar, man får se soluppgången. Otroligt seg dag idag, min huvud dunkar och dunkar och jag får inte stop på det. Gick en promenad för rensa tankarna. Hela mitt liv har jag bott i samma stad men jag har aldrig hittat rätt ställe för att dra till och samla tankarna. Få tankarna på plats. Satt och tänkte tillbaka på Oslo. När jag bara ville komma i från eller bara sitta och fundera lite så hade vi en park uppe bakom vårt hus, man fick dock gå upp en bit för en kulle och på kullen kunde man se ut över Oslo, och se ut över Holmenkollen. Nattetid så lös hela staden upp framför en. 1 år går snabbt. Nu sitter man med sina skolböcker i sitt jävla ekorrhjul som man bara vill hoppa ur. Tyvärr så måste jag gå av när hjulet snurrat klart. Den enda som får stopp på det, är jag själv. Så vad väntar jag på? 
 
 

Tusen saker, så lite tid.

Kategori: Life

Plugg och inlämningar och träning! Glad att jag inte ha ett extrajobb. Sjukt trevlig helg! Laserdome och gött kompishäng på fredagen, för på lördagen dra till gymmet och introducera Bellis, sen valde jag att promenera hem. Kvällen blev Mogwai och Helsing. Mådde inte särskilt bra och drog hemåt. "Tidig" morgon för dra ner till Lund och plugga, blev mycket trevligt snack med en kursare haha. Vi har märkt har noll i självdiciplin men typ 100% och analysera saker haha.

Denna vecka är det prov och en inlämning samtidigt som man ska planera för en himla trevlig Halloweenfest, sen ska jag ha löptest OCH träna. Sen söka framtida arbeten!? Ska snart sätta mig med min planerare och helt enkelt skriva ett schema för hur veckan ska se ut så jag får så mycket gjort som möjligt så på lördagen kan jag vara andas ut och ha otroligt kul i goda vänners lag.

Nu åter till planering!

Jag vet inte om jag blir argare eller mer frusterad, eller helt enkelt inte har någon stubin kvar, eller så har jag bara slutat ta skit.

Stress stress

Kategori: Life

Stress is what I do best. Denna veckan har jag otrolig mycket och göra. Förra helgen var trevlig med efterfest och allt och nu snart är det helg igen. Vad händer med veckodagarna?!? Ska ner och simma nu och försöka ta igen på det jag, inte kunde göra när jag var i någon förkylningskolli. Denna helgen blir bara en massa plugg, jag har verkligen inte tid med något annat och sen är det bara fokus på uppsatsen.

Var en tur på väla igår! Väldigt trevligt:) hittade mig en mintgrön tröja! Piffigt värre. Om en månad så tar jag mig en tur till Berlin med för ha en liten morot att se fram emot! Mitt i uppsatsskrivandet! Så innan decemberstressen kommer man bort. Hösten går så snabbt! Fast är förvånad att det inte är kallare, när man går runt med sin michelinjacka som en snögubbe och träden är fortsatt gröna.

Nu blir det springa till bussen och simningen och sen hem för att plugga.

Rätt tid

Kategori: Life

Sen natt och upp tidigt för att tåget vid 9 tiden! Väl framme är det inte riktigt mina kursare som sitter utanför klassrummet och en annan lärare frågar dem, Ska ni ha psykologi? De bara ja! Hon bara det är här som vi ska vara!

Jag tittade märkligt på dem och undrade om jag kollat fel på schemat. Jag var vid rätt sal men ett antal timmar för tidig. Bara idag så började vår föreläsning klockan 13. Vilket retade mig något enormt, sen dök två kursare upp och hade gjort samma misstag som jag. Den ena stack tillbaka hem men den andra höll mig sällskap! Det var ett väldigt trevligt sällskap fram till lektionen började, vi fick lite ärenden gjorda och käkade lunch! Mycket plugg blev det inte, men en hel del garv och kul snack!

Blev en längre dag än väntad och hem och plugga lite. Vill bara få arbete färdigt denna veckan! Men det ska nog lösa sig, det blir bara jobbigare desto mer man läser.
Det ska inte vara lätt, då blir man aldrig utmanad och lär sig mer.
Har varit förkyld sen i söndags och det är otroligt tråkigt och stanna av träningen, men känner mig mycket bättre och hoppas jag kan komma igång igen på fredag! Imorgon blir det monsterpluggdag!

Svarta tavlan

Kategori: Life

När jag gick i första klass så skrev min fröken som man på den tiden kallade henne, skrev på den svarta tavlan med gnisslande kritor och damm som yrde när man skulle rensa suddaren.

Jag har själv, en svart tavlan där jag kan skriva mina uppgifter. Det är väl mer "reminders" av vad jag ska göra under veckan och inte glömma bort. Ibland så får vissa "reminders" på tavlan, mig att må dåligt. Jag vet inte hur man ska beskriva, en känsla av obehag och kallsvettig, småångest kallar jag det. Ibland så tar den känslan över handlandet och det är då man står still. Man blir handlingsförlamad och allt som man samlat på sig ramlar över en. Så har min skolgång känts sen hel del och många av saker som jag gjort. Man drar på sig en skam att man gått emot normen. Normen och skita i något som är "viktigt". Hur viktigt är något när det får en att må dåligt?

Att man vill göra något men ens prestationer står emot en. Att man inte tror på sig själv, vad man är kapabel för sig och vad man är kapabel att uträtta. Den största fienden är ofta sig själv, i alla fall när det kommer till att uträtta saker. Man är rädd för att misslyckas och det blir ett misslyckande genom att inte att provat. Jag började på min kandidat, 2010. Jag skulle bli klar och jag skulle även jobba samtidigt då jag inte fick CSN. Det blev en ond cirkel, få en inkomst samtidigt som du ska ha tid till att plugga, nattarbete. Jag är ingen superkvinna, hur jag än försöker. Jag orkade inget. Jag tyckte inget i skolan var intressant och jag visste verkligen inte hur jag skulle orka. Bara skita i det då var en så otrolig lättnad, så lätt att man inte känner för att återvända. Man fick en fristad, en fristad som jag egentligen inte vill lämna, men för utvecklas så måste man gå alla steg. Ruta 1 känns det som igen. Jag kunde stanna kvar i Norge och jobba och etablera mig på andra sätt, nu åker tillbaka till ruta 1 och gör saker som jag hellre hade velat slippa. Vad säger det om mig som person?

Det säger att jag har slutat bry mig om vad alla andra ska tycka och tänka, det säger att fastän jag inte kanske just nu tycker jag att jag räcker till med min kunskap, så har jag som alla andra kommit in på min kunskap och ska göra bästa av situationen som jag kan och om andra kan se min kapacitet på vad jag kan uträtta, kanske jag kan mer än vad jag anar.

Det säger att jag är en person som gör om, gör rätt. Jag gör rätt för just mig. Jag glömmer ibland bort att man växer som person hela tiden.
En god vän säger alltid till mig. "Om du påbörjat något så ska du fan avsluta det med!". Jag har det lite som mantra nu.

Till mitt föregående inlägg, fick lite insikt om att männen styr normen, en ännu sorgligare sak är att även här är kvinnan sin egen värsta fiende, vilken är en otrolig dålig egenskap för det "kvinnliga" släktet. Kvinnan är bra duktig på upprätthållandet, hur man ska bete sig, att man ska beskyllas med skam för att man gör vad man har lust till och när man tror att man ska ha ett stöd så slängs det i ansiktet på en. Kvinnor emellan.
Det är sorgligt att kvinnor sitter och klagar på alla män är svin, hur de kan bete sig. Jag försvarar verkligen inte männen. Nu sitter inte jag och säger att tjejer ska ut och "svina". Men sitt inte och påtala att någon ska bete sig annorlunda. Det som är sorgligare är när tjejer påvisar hur andra tjejer ska bete sig för inte sända ut "fel" signaler. Du kanske inte ska göra "ditten och datten". Jag gör väl för fan, vad jag vill utan att någon ska påvisa mig. vad ska jag ska göra istället. Jo, jag ska tydligen skämmas för att jag gör vad jag känner för och tycker är roligt. Tjejer, sluta upprätthålla normen om "nunnan".

Samhället har internalisterats in av kyrkan sen långt bak på medeltiden, bryter du emot vår norm så ska du bestraffas med skam. Allt fler människor i samhället går ut ur kyrkan för underlätta ekonomin, de glömmer bara gå ur klostrets mentalitet samtidigt.

Orättvisa ideal

Kategori: Life

Det slår mig. Tankarna bankar emot mitt huvud. De bankande idealen slår emot mig. Anledning till att de slår emot mig nu, är för att jag är så jävla trött på dem. Jag är trött på att ta in dubbelmoraliska ideal att leva med. Jag är trött på höra hur jag "bör" vara som tjej för att passa in en killes norm av hur en kvinna "bör" bete sig.

Jag kanske har hamnat i "the wheel of assholes". Där varje gång som jag snurrar så dyker bara ett nytt svin upp. Men tyvärr så råkar många andra tjejer ut för samma procedur och jag är så onekligt trött på det. Trött på man ska sitta och vänta om man har ett intresse för någon, vänta om man hör av sig så är man ett jävla psyko.

Personlighetsmässigt trevliga och genuina killar till en början, men låt er inte luras. De flesta killar drabbas av "madonna/hora" komplexet, vilket är även drömmen för många killar. Deras ideal av hur en tjej ska vara. Kvinnan som utstrålar värmen som en liten ängel men som har rutinen som en glädjeflicka men hon ska ju verkligen inte vara rörd av någon annan innan. Hur det nu ska gå ihop? Vi kan börja med ett exempel: Dejtingregler, enligt många gånger som jag hört och väldigt ofta så ska man aldrig dejta en tjej som man dragit hem från krogen, speciellt inte om ni får till det heller. ALDRIG.
Men det är ju full logiskt att man som en man ska ligga med så många som möjligt för att bli rutinerad, som kvinna ska du dras med skam om du ens haft tanken att ha sex med en kille första gången, om du vill göra ett intryck. Det är väl för fan skitsamma, vad man nu vill göra? Killarna blir ju inte direkt bortvalda om de nu gör något med tjejen första gången, men på automatik blir tjejer som tar för sig och gör vad det dem känner för att göra ,bortvalda. Det är aldrig att en tjej tänker när hon träffar en kille, OJ, han har haft sex med många, han kan man inte träffa, men det tänker killar. Vad är det för rättvisa i det?

Det är 2012, alla har lika rätt och värde. Tyvärr sitter medeltidens ideal fortfarande fast i de flesta mäns hjärnor. Det är fortfarande inte lika för alla.

Weightless

Kategori: Life

Invägning stod på schemat idag men ingen träning för jag fått ont i halsen! Bara hoppas på jag är frisk imorgon!

Jag var lite nervös men trodde inte att något hade hänt! Trodde jag byggt på mer muskler under 1 månad. Förra muskelmassan jag hade var 39.1 och nu var den 40.2 så ett kilo upp! Lite nöjd! Sen kom vi till fettprocenten som var 25.1 % men som nu var nere på 22,6 %. Det lönar sig att gå till gymmet på bara en månad.

Jag var så nöjd med mig själv att jag gick och köpte kanelbullar fast handlade en massa annat nyttigt med! Får jobba mer på bygga muskel :) och fått ett intervallschema så det ska bli skoj och testa! När man ser att det händer en skillnad svart på vitt även om det är en liten skillnad fast i rätt riktning så vill man bara jobba ännu mer för se om man kan ännu mer skillnad nästa gång!

Nu blir det läsa för nu börjar en jobbig del i kursen och jag ser inte fram emot det! Men det är bara jobba på så ser man i slutet lite resultat:) Woop wopp!

Tidiga morgon.

Kategori: Life

Än är det inte så mörkt när man vaknar! Vilket är otroligt skönt, att man än inte behöver nattvandra som en jävla Zombie! Idag blir det heldag i Lund och invägning, ska intala mig att det blir en bra dag! Tråkig föreläsning väntar och resultatet av min träning är att vänta. Återstår och se vad jag presterat! Nu blir det att fixa till sig för att ta den härliga morgonbussen till stan! På återseende!

Midnattsmacka

Kategori: Life

Känner mig lite smått sugen och drar mig emot kylskåpet och har suget för kaviar igen. Jag är nog från adopterad från en fiskarfamilj eller något. Det blev två knäckemackor med keso och kaviar. Keson har oliver och fetasmak sen randig kaviar på det. Ja, min kropp verkar ha ett funtat sug på annorlunda råvaror.

Var en sväng i Lund och lämnade böcker sen så i Malmö för hämta lite grejer. Det var nog den snabbaste turen jag någonsin var i Malmö. Väl hemma så kollar jag lite matprogram sen drar jag ner på gymmet med Mickis. Tränar och pushar mig själv att springa mer än jag brukar. Jag kunde nog egentligen mer. Jag blir arg på mig själv att jag inte pushar mig till max när det väl gäller. Imorgon blir det tidig simning och plugg på bibblan för förbereda mig till att hantera enkäter. Fy fan, för det programmet. Statistik. MÖRDA MIG.

För att man ska sova gott så ska man skriva av sig irritation av något slag. Dagens irritationsmoment: Unga människor på bussen som har ett osynligt och ofantligt brett arsle som täcker ett helt säte. Inte ens kan lämna plats när man går förbi och människor som sträcker ut sina ben tvärs över gången så man nästan trilla med huvudet före när bussen kör, eller de människorna som sitter på utkanten och lämnar en tom plats vid fönstret och som inte ens har tanke på att flytta in sig. VARFÖR?

Sen när jag sitter och irriterar mig på människors busshyfs. Slår det mig. Jag har alltid hatat att åka bussen för människor blir liksom mongolider när de åker buss. Då påminns jag om varför jag skaffade körkort!

På återseende!

Månskedspromenad

Kategori: Life

Helgen var på intåg! Fredagen bestod av gym, babyhäng och biljard. Lång och trevlig fredag! Lördagen bestod av tidig väckning och ner på gymmet igen med Mickis. Väl hemma så kände jag att jag hade lite mer energi! Så tog en joggetur, och det börjar ösregna när jag joggar. Det var en helt underbar känsla och springa i regnet! Väldigt underskattad och man höll tempot för inte frysa! Väl hemma så snabbdusch och ner till stan igen för modevisning hos Bellis, sen hälsade jag på micki som var hundvakt för sen åka hem och andas ut lite.
 
Däckade typ 20 min tills det var att göra sig i ordning! Drog till Bellis och vi drog ut på Mogwai och en danstur på tempel. Väl ute och så träffar jag på trevligt sällskap och det blev en promenad i månskenet.
Inte helt fel! Dagen efter till ära skulle jag simma men kände mig lite sliten efter två dagar av träning så idag blev det vila! Megasupervecka på intågande. Oj. Den har visst redan börjat!