Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Vem sa hösten var grå?

Kategori: Life

Hösten, en grå trist period. Oktober är inte så grå eller har inte varit det i alla fall. Oktober är förändringens månad, från grön svalkande sommarkappa på träden till en röd värmande hetta.

Det var en väldigt vacker morgon idag, mardrömmarnas dag. Usch. Efter mardrömmen begav jag mig till bibblan för att ta i tu med nästa delkurs. Sociologin, lånade en bok så slipper investera mer i fall jag har en annan kurs på gång. Får se på måndag och ännu en plugghelg på ingång. Inte riktigt... En liten Halloweenfest blir det. En pumpa som ska karvas kanske? Ska i alla fall på kyrkogården och tända ljus för mormor och morfar. 8 respektive 7 år sen de dog. Men ibland minns man tillbaka på som det var igår. Tillbaka till bibblan där jag irrade in mig i mina helgtankar. Träffade på Josefine som satt på trappen utan för UB. Så blev en liten pluggstund med min nylånade bok i tegnérs salen.
UB (universitetets största bibliotek) Det är en byggnad med anor, men vad i Lund har inte anor? En av Sveriges äldsta städer, vore konstigt i fall de inte hade något gammalt med anor kvar, Sigtuna tar även en placering för att vara en av Sveriges äldsta städer.

Vardagsrumsfönstert


Nu virrar man ur händelseförloppet, efter pluggstunden gick vi ner till patisserie och fikade. Sen lite besök i inredningsbutiker och annat smått. Sen var det en cykeltur hem! Lund är så vackert på hösten med all dess färg. Hösten är bra underskattad.

Nu väntar disken och lite böcker.

Orkar inte.

Kategori: Life

Jag orkar inte seriöst detta, en som påstår bry sig. MEN inget händer är som att prata med en vägg. Stället aldrig upp, jag tycker inte att det är särskilt roligt länge. Personen vet i fråga om det men gör forfarande inget. Dags att flytta. Så trött på allt. Kallas kanske härdsmälta eller bara så orehört trött på en person så ni kan verkligen inte ana.

Fy fan, vad jag är trött på allt, det står mig upp till halsen och känns som ett förbannat fängelse. JKag är trött på bli ledsen och sårad. Trött på tjatet. Det funkar bara inte längre jag är så jävla trött på allt.

Ambitösa tösen.

Kategori: Life

Tidig morgon, tog mig ur sängen, varm dusch och tvättade lite. På det blev det en nyttig frukost bestående av knäckemackor och en stor kopp té. Mitt bästa inköp någonsin i dryckessammanhang. Från indiska och härligt grön:)
Redo att starta dagen: nyhetsmorgon och Rachel Ray. Matprogram i all ära men inte i USA. Hon ville blanda macaroni and cheese i en hamburgare och nej, inte som dressing utan i själva hamburgerköttet. Kan inte varit gott! Klarade inte av att förlora min frukost till detta mystiska recepet. Så jag började plugga istället. Till min förvåning så ville Marwin hjälpa till, men det tog slut rätt snabbt när han somnade på lagboken.




mmmm...äpple och granatté


Visst, plugg är en viktigt prioritet borde i alla fall få 1000 vuxenpoäng för jag struntar i Guetta som spelar imorgon och pluggar istället. Men som tröstpris ska jag och Cornelia ha tacokväll, så man orkar dagen efter. Hoppas karman gör mig gott för att jag missar denna händelsen...mogenhetskarma eller nåt?? Men helg imorgon? Vad händer?



Blir fett mycket ärenden på stan, inga roliga direkt faktiskt och sen ska jag plugga sen tacokväll. Nu känner jag att min mage kurrar efter en lång tids pluggande och aktiebolagslagen är avklarad almost. Blir att öva på nån gammal tenta och nästa rätt ska tas om hand imorgon.  Undrar vad min maträtt blir idag..

Vad gör man annat än plugga?

Kategori: Life

Lagboken är tung, den är nyttig och fylld av massa viktigt som man måste komma ihåg. Jo,visst jordabalken fick sig en omgång igår. Idag är det dags för annat. Men det finns annat som lockar?

 

Man gör ju allt förutom att plugga. Man vill diska och dammsuga. För det ser ut som ett krig. Men igår blev det bra pluggat från 11 - 19. Idag blir det nog inte samma tempo på det. Men böcker blir det en massa av i alla fall. Hela veckan ska bestå av böcker. Böcker, böcker och böcker. Blööööö. Nej, jag får väl belöna mig med disk. Så det bara inte blir böcker hela tiden. Hittade dock en skoj bild, borde ha med mig kameran oftare. Men det var när jag kom på Jakob med en blondin i sängen. Det var roligt..

Nog OM böcker kanske ska titta I dem i stället för att skriva. Rapport återkommer.

Måndag hela veckan...

Kategori: Life

Lång sovmorgon..lite för lång..blir plugga när man kommer från föreläsningarna. 14 -16 och 17 - 19. Sen ser här ut som ett krig här hemma. Sånt kan man göra på helgen..nej.. men varför måste det se ut som fan när man inte ens varit hemma i helgen.. för det kanske såg ut så när man lämnade det och glömde bort det.. och drömde sig bort i en idyll.


Nu är det ny vecka och den ska endast bestå av plugg och kanske en tacokväll på fredag. Nästa månad ska vara fritt från partyt. Måste komma i form igen. Fit for fight. nu väntar iaf polsk textläsning och ett antal timmar på SOL.

Krispig höst.

Kategori: Life

På en natt blev det snorkallt, dock är träden i en värmande färg. Idag var det föreläsning och träning.. Känner mig måttlig seg till att plugga.

Sen när jag har pluggat så ska jag banne med mig, baka. Baka gånger 2. Blir en matpaj och äppel och kanelmuffins för den roliga höstsäsongen.:) Har även ett prov på fredag. Blöö och det ska jag plugga till imorgon.Tar det aldrig slut? Har iaf gått bra på senaste tentan så gäller plugga på för hålla upp betyget...

Stress stress. Oktober blir en stressmånad.men men på gott. Måste fan fixa alla kurser i oktober:D sen är det snart jul:D Jul är underbart. Fyllt med värme..ska nog nån dag baka pepparkaksmuffins och skickar en på posten till Ditte, för då jag aldrig mött en mera pepparkaksnarkoman! Nu blev jag själv sugen på lussebullar..

men ska man får nåt gjort så får man väl sätta igång och göra det! först upp på listan, plugg och sen willys. :D

Kanelbullens dag!

Kategori: Life

Inte för jag planerat att käka nån idag, jäkligt seg kom hem 5 efter en efterfest. Riktigt höststorm hela helgen så det passade bra med lite ljus och värme.

Hade Orientalisk Afton igår, blev lyckat kom dock på att vattenpipan saknades. Haha men vad gör det. Har iaf mycket mat övers och en del röra att ta hand om. Så idag blir det städa och pluggmånaden ska börja. Hade tenta i fredags, gick ja hur gick det? Gick väl ok. Får se hur det går dock. Har en massa annat jag bara vill få avklarat och fixat. Blö.

Tandläkaren var jag hos i veckan, ett hål. och I riskgrupp 1. Gött! Fick en lagning så var det klart. Borsta bättre efter detta. Inga fler hål. Som sagt varit både en lugn och rolig helg och denna dagen blir lite nyttigt med städningen. kanske lite plugg, får se hur ambitös man är efter golvmoppandet.