Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

One of those girls...

Kategori: Life

Ännu en ledig dag!  De var la roligt, var i stan med ogge idag. Vi kollade på platt tv,

Kollade översättningspenna, inga ställen som har det! Alls! Jo bokia kunde beställa in för 3000. Att man orkar slå upp ord så. üsch. Måste skaffa mig en sån, speciellt när all kurslitteratur är på engelska, vänta, två böcker för hela kursen på svenska;)

Lånade mig en Hawaiiguide. Står lite hawaiianska ord, plus att kulturen verkar vara väldigt influerad av japan ( mycket sushi) Det gillar vi :D Jag ska lätt bli hawaiiexpert.

Längtar till Helgen:) Ska bli skoj:D Har lite och stå i , ragga bil och sånt skoj!

Nån som har tips på bra översättningspennor?

Aja, sista sommarveckan,  får väl vara lite crazy!

Nu ska jag sova! Ha de fint i stugorna!

En mörkare garderob

Kategori: Life

Väla idag.

Var på väla med mamsen och sandra, och alla kom hem med något! Jag mest, köpte en tröja som var turkosblårandig, sen en lila mönstrad, sen en svart vit prickig, sen sen vit med svartmönster/ halvklänning. Allt som allt det blev mönster.På de flesta men mörkt. Typ välkommen hösten.

Bara massa höstgrejer, det är kul men jag får sån frysångest. NU ska man frysa och bli regnigt och en massa löv över allt. Fy fan. Vad jag hatar  kyla!!

Händer annars då?

Inte mycket mer. Denna veckan ska bli den sista ledighetsveckan. Sen studier, all min kurslitteratur är på engelska. Måste ha en översättningspenna:) det underlättar! Får väl kolla upp det i veckan. Köpte en webcam till mamma med micronfon idag, så hon kan snacka med min kusin på skype och sen kanske mig:) från tropiska öar!
Om en vecka får jag all information sen är det bara planering och plugga efter det! Lund lilla lund:)

God natt alles!

Finska Nyheter...

Kategori: Life

Sitter här och lyssnar på hassan med finska nyheter, ungefär samma humor som min mamma. Ha ha, Stormen, pisseblöta ylletröja!

Ännu en helg som passerat. Eller veckan. Hur var då min vecka? Riktigt bra till att börja, sen gick det utför. Fick inte jobbet, roligt.. nä. Absolut inte. jävla karma. Vad jag nu gjort förstår jag inte. Så nästa kanske lika händelselös. Jag vet inte vill bara den ska vara över. Blir en ännu leta extra jobb till skolan-veckan.  Jag är i alla fall glad för mina vänner. En som verkligen fått det bättre o det ordnade sig.

Det är skoj. Nä denna veckan ska jag bättre på mina karma, för tydligen har jag gjort något konstigt! :( Eller så bara finns inte karma. Aja

Igår kräftskiva o vi blev nästan kvällens snackis! Gick ut med hattar stan och tydligen var jag en brud på möhippa! Hahah det var kul, aldrig fått så mkt flörtar haha. Kul o vara uppskattad:) Men några visor blev det igår!

Aja, nu har jag lovat mamma städa lite åt henne. Då får jag ta och göra det:) What is wrong with you karma?


Cya

Ingemansland...

Kategori: Life

Gränsen är dragen, man ska nu ha hittat sin sida.  Ja jag ser gränsen. Men inget kan jag välja för jag tillhör de båda sidorna.

Jobbintervju  igår, får veta imorgon. Nervös. Vill ha jobb. Så nu står jag där i ingemansland. kul..I min nervösa väntan, har jag frentetiskt städat. Roligt. Andra ingemansländer då?

Jo tack finns väl fler.  I want some lovin from you. Just want to know you some more:) I hope you don't mind. I like you, cause you're one of a kind:) 

Well well. Bara tiden som kan sudda ut detta ingemansland. Var ONSDAG! 

Vad händer igår då?
Jag var i malmö, har svårt att inte tycka om staden. Gillar pulsen, butikerna (storstad). Men ni har så jävla dåligt fotbollslag. Var i alla fall och hälsade på min Farmor, käkade lite och pratade sen tog vi buss ner till city, Träffade Axel. gick på en något dead malmöfestival. Känns lite B och ha festival på vardagen. Kräftskiva till helgen, sandra och jag ska planera på torsdagen, Förhoppningsvis får man en dos av den söte. 

Som sagt. Tid som avgör ingemanslandets exitens.

 

Jag hör europas alla hörn i mina öron..

Kategori: Life

Jag la mig tidigt, för jag försöker få in rätt tider. Jag hade svårt  och somna, riktigt svårt så tänkte jag. Kan kanske somna till lite musik. Sätter igång radion och råkar trycka till fel knapp.

Ett brus gick igenom och ut kom en massa prat. Det var från fransk radio, holländsk, ryska nån opera hit och matlagningskola. Det lät underbart! Att jag i min ensamhet mitt i natten, hade en världsdel i mina öron. Kändes som man bara ville ut i världen och utforska. 

Aja jag är inte långt i från att göra det heller:) snaart iväg:D
Sitter och käkar frulle nu, varit ute på morgonpromenad. Jag gick upp för ramlösabacken sen ner till willys, köpte lite frukt och gjorde mig en blåbär,mango, banan,kiwi-drink. Det var mums. Idag är det fredag:D Ska på bio i kväll och se simpsonfilmen med sandra.  Sen kräftskiva imorgon, ska bli skoj. Ska snart iväg till stan och handla grejer till mamma.

Cya

Murgröna växer fint...

Kategori: Life

Det var då helg igen, festhelg? Nix, det är ju varannan vecka tema.

Vad innebär det?
Det menas att jag bara ska festa varannan vecka... That's that. 

Hänt i veckan?

Jobberbjudanden kanske? hmm nåt, ska iaf på en intervju och det är postivt, hoppas verkligen jag får jobba där.

Bio igår med sandra såg simpsonsfilmen, det var inte så rolig. Förväntade mig mer. Men men  tydligen har jag kanske blivit tråkig?

Streetrace sen och såg hur det gick det. Det är ju julafton för bilentusiaster, vallåkra träffen. Smockat med bilar i stan, och de säger hbg har dålig luft.. undrar vad det beror på?

Kräftskiva ikväll i rydebäck. Ska bli skoj:)med sandra då med. Visar sig bli en tjejhelg:) Riktigt nice.

Längtar till måndag, då jävlar i det ska min internetleverantör få! Lurar folk så. Jävla idioter. Blir massa fixa i veckan i alla fall. Hösten närmar sig och de ska bli riktigt mysigt och se löven falla, när jag ensam vandrar genom skogen. Jag har börjat motionera mera, var ute och gick igår morse! Sen gjorde jag mig en Smothie. mums. 

Everybodys changing but I just feel the same.  

tickeli tack,vad tiden går..

Kategori: Life

För ett år sen flyttade jag hemifrån, nytt skede. Det var kul att nu vara någon annanstanns.

Men nu sitter jag här igen. Hemma hos mamma. Typ wuhu. Nä Idag har pillan sin tjejmiddag, ska bli skoj.

Var ute och smögfirade henne med lite shake that ass, fest i kattarp, trevligt folk faktiskt. Sen drog vi in till stan på steakhouse, sen traditionella tivvan.

Var dock yngre men det var vaarmt. Gick ner och svalkade fötterna, skulle testa hur kallt det var inte så pjokigt. Gick in dansade igen, Ibland undrar man hur gamla vissa är. Seriöst! var dock inne på 18 och så är det de äldre som beter sig som småungar, jävla idiot, som jag sen innan vet vem det är. Sen nån causal -look a like. Står och petar på pillan, ser ner på henne, håller på när vi står på dansgolvet. Slår till henne i huvudet, sen petar de till mig, irriterad som jag var innan på kvällen så kom det väl till pass, smack och den röda kepsen for i golvet.

Jävlar i det, ska inte tro de kan bete sig hur de vill. Men så fortsatte den andra iaf, så dansade vi bort och sket i dem. Kålahuvuden.

Denna helgen och veckan har förundrat mig med vädert, fint väder hos mig regn hos en annan, fint väder hos nån, asdåligt hos en annan. Då är det inom en radie av HBGs storlek, så pass.

Pillans party ikväll sen vidare till annan fest sen kanske ut på stan och svira svejs! Packa in present ska jag med.
Men vad tiden går, kändes som igår man gick på 11 års kalas. Tiden går snabbt, längtar till söndag:) Månadens mission, Hitta jobb? Vem tror jag klarar det?

Förhoppnings jag själv :) Aja skolan börjar snart:D och det ska bli riktigt skojjigt!

Nu ska jag fixa lite grejer sen till pillan, Ha de finemang fint:)

sjön.

Kategori: Life

Den svenska idyllen ser man för sällan, i staden av alla dess parker. Stranden mitt i stan. Men är staden verkligen idyll? Jakten på idyllen fortsätter...


Dagen började sent och slött. Det enda det gjort nu de senaste veckorna, vaknar vid 10 - 11. Sen gör jag de jag känner för, ingen dag är den andra lik, Jag saknar rutin och ett schema. Brist göra eller? Nja jag är riktigt seg och sommarslö, ligga på strande med en glass i handen.

Var på stranden med André AKA 50 cent. Lunchade lite i city, stack hem, hämtade blåbär hos min moster, blir fler blåbärsmuffins.  Msnade lite stack ut till munka och till axel så körde vi till en sjö, nåt som en kustmänniska inte är så van vid. Vi fanns oss även en idyll en lugn sjö och vattnet så mjukt. Det var ovanligt.

Ja sen var det förbannade myggen, förstör alltid denna idyll. Fy fan.

Såg två HIFare idag, Svanbäck med sin fruga och barnvagn, sen babis när jag körde förbi honom i en smal gata båda händelserna nära fria bad. Det var lustigt!

Helgen på insprång. Pillans tjejmiddag, nån fest hit och dit. Men jag vill helst bara träffa en. Kommer karma gör mig gott? tvivlar. Jag vill vara lite glad.

Det är nåt jag tror på. Karma, det du gör för andra kommer tillbaka till dig själv. Så får väl skänka mina gamla kläder till några kids. Jag borde vattna mina blommor, de ser lite purkna ut. Min blomma har överlevt! Som jag en gång skrev om i februari, nice är den.

Well well, to do list kanske passar imorgon?
Tillbaka till morgonrutiner och fasta tider.

Jisses måste ha nåt mer att skriva om and mina dagar som passerat..

CSI och en blandcd, megamums.

Puss

Vilken ripoff!!

Kategori: Life

Just nu fick jag en AHA! Upplevelse.
Lyssnade på Håkan Hellströms "låt". Texten är så fin och jag tänkte att så mycket har jag lyssnat på håkanlåten och jag kunde verkligen texten. Texten om katterna och otroheten. Jag bara WTF. Sen kom jag på vilken låt det var!! Olle Adolfsson - Trubbel, vilken rip off håkan bråkan, aj aj det är ju samma låt text.

Exat samma text. Ack ack... det var ju inte bra, aja låten är ju bra så ingen skada skedd.

What to do, what to do?
Jag vill komma över min utbildning snabbt och slippa lånen. Kan läsa min sociologi och socialantropologin. Så har jag 60 poäng i sociologi och då kan man faktiskt söka bättre tjänster eller jobba och tjäna pengar till min resa och inte bara plugga utan få arbetslivserfarenhet. Som sagt  What do to, what to do?  Vill inte ha för mycket lån heller... blir tokig..

Vad har hänt idag, var på väla köpte present, kofta och en kalender så jag kan planera mitt förbaskade liv och yrigheter

Det är riktigt störigt, vad jag ska välja..allt har sina för och nackdelar.. Ska väl skriva en lista med för och nackdelar, sen jämnföra skiten. Brist på annat att göra så får väl göra det..

Nu luktar det muffins i köket. Lika bra äta upp de små fluffiga blåbärsmuffinsen.. Mouahah

cya

500 ml Ben and Jerrys senare..

Kategori: Life

Gör dig smalare på bara 5 veckor, ny kur som fungerar.....

Så mycket som prakas på människor och gå ner i vikt. Hur behåller man vikten?
Skärpning, visst jag har väl en drömvikt. Men kommer man ner till ner kanske man vill längre och längre ner. Det är då man är fast, människor bryr sig inte om man väger ett kilo mer eller mindre, man älskar personen för hur den är.

Så jag bestämde mig för att sjukt mycket glass idag, en av mina många talanger äta mycket glass. Dock en dålig vana, men får väl ut och motionera mera helt enkelt. Var på stan och åt glass, hittade ett par byxor, dock höga i midjan men det ska väl komma in till hösten. ( var är mina svarta cheap monday) och min ny inköpta kjol inte sett dem sen jag var i Halmstad, helt sjukt faktiskt!!

Aja dyker förhoppningsvis upp, mina favoplagg. Så har jag slarvat bort dem. Nog lyckat. I alla fall var på bibblan idag, underskattad plats faktiskt. Ska spendera mer tid där, roligare än dega hemma. Lånade en bok om fonder, stipendium är inte fel om man ska långväga med sina studier. Läste kursplanen, ser fram emot det. Lugnar ner mig med mitt jobbsökande tills jag fixat schema sen jävlar i det ska det sökas. 

Dagarna  går sjukt snabbt nu för tiden, Höstkläderna är redan inne, och det är 30 grader. Jahapp? Blir presentletning till pillus i veckan, tjejmiddag på lördag. Ska bli trevligt:)

Nu ska jag djupdyka i min fondbok.

Aloha!

Augustihelgen...

Kategori: Life

Min fredag, började på en annan plats. Dock en trevlig sådan.

Ut och gick i pålsjö med Art, kom hem och sökte jobb. Råkade somna lite, powernapp är aldrig fel. Stack till IKEA och fixade massa förvaring till mamma som hon fortfarande inte använt!

Kommer hem, snackar lite med kringlan och kör honom till väla ( så snäll jag är). Sen kör vi ner till stranden och äter glass, nice väder (på tiden). Vi åker en runda förbi cc och ser hur hon står i! Solen skiner på. Droppar av kringels och sticker hem och möter upp sandra och vi sticker och hyr film. Vi hyrde marie Antionette och djävulen bär prada. Kommer hem efter denna trevliga kväll och en fredag har passerat.

Lampan släcks och mobilen plingar upp...

Okej, det är Halmstad calling:) Det är lantzmannen och Erik lille!  De har förslag om att hämta mig, men måste tyvärr avböja:( Är bortbjuden imorgon. Hade varit skoj i alla fall.Känns som år sen när träffade Erik, iaf mer än nån månad från att umgåtts var dag i Halmstad ungefär så är det konstigt. ( som de säger, Man inser inte hur mycket man saknar det förrens det är bort, ehm tror jag man säger!)

Efter detta nattliga samtal börjar jag fundera lite. Jag vill bara bort, när jag såg lite av Paris i filmen så ville jag bara bo där. ( jag vill typ  bo överallt) Bara igentligen det inte är här för tillfället. Men kanske nån period att man kommer ut lite. Sommaren börjar närma sig sitt slut, Den underbara sommaren. Den dyker upp som en gammal vän för sen försvinna bort för ett tag.

Jag lyfter på hatten för Sommaren 07, det är en bit kvar och här är även jag kvar. Att det har varit en av de roligaste sommarna på länge. För jag har varit FRI! Men nu säger jag  även Hej då, till det. Så till alla arbetsgivare ute i HBG.
Anställ mig för i helvete!

The tivoli har blivit scitzofrent. Jösses!!

Kategori: Life

Härliga tisdagen, var och lunchade med gamla klasskamrater från gymnasiet och käkade Laxkebab med pappa. Det var en trevlig eftermiddag, jag gör allt annat istället för nåt vettigt. haha

Planerade tisdagsklubben med sandra, arthur och linda, skulle bli skoj. Dansa loss lite. Vi kommer till entrén 120, okej, det vill väl tjäna lite extra. Sen när man kommer in så är Arom där inne!!! Jag har mina beskärda åsikter om vad jag tycker om arom...

Vad hade hänt med tivvan?!? I vinylen, spelades Rnb och Hip Hop, hade de fått skallebäng! Det är svårt att kombinera shackturutigt med rastafari!! Så kasst!

Aja, träffade väl en trevlig typ:) så blev lite shake asset, jefla stekare. Det var mig en syn jag aldrig kommer återkomma till.

Lunchade med Sandra idag och var på presentjakt. Födelsedagsfest på Lördag. Ska bli nice:) Om man skulle städa lite mamma kommer hem och ut på en joggingtur i skogen:).

Cya!

Det var min 14 års dag igen. (Lördag)

Kategori: Life

Efter varit nere i stan, fixat lite så städas, och käkades..

MIn förfest skulle börja 17. Alla var sena, jag insåg att jag inte skulle få se nån Idol - ola. (gör man inte för sin Ola fetisch.) Nehe. NRJ in the park kanske? Varför denna dåliga karma.
Aja, insåg att jag saknade en bit av Halmstad. Men kom på fötter igen och festade, tog bussen ner med mitt champangeglas och snygga skor.. Kommer ner till sundstorget, ja visst vi har missat ola.  Det var ju kul och de börjar avsluta festivalen och säger de har en artist till. Va?, Vi frågar runt vem har inte spelat. Det ryktas om ola. Ett sus går igenom publiken.

image52

DÄR ÄR HAN! Ola kommer upp på scen:D Och jag blir 14 år igen.
hahaha Tog fina bilder, sen är det signering efter, jag bara vad fan man är bara 14 år en gång i livet. Tar en superbra bild och får autografen på köpet. Nice som fan, sen stack den lilla 14åriga Helen till tivolit och åkte en karusell och det var kul men kort! Stack till steakhouse och drack lite, och träffade folk och där satt man och hade trevligt, fick se lite grönvalar och sånt exotiskt.  Träffade bekanter och var i vänners goda sällskap. (robin ska ha fett tack för han orkade stå ut med min väntan på bild av ola.) 

image53

Sen drog alla hem till mig och hade efterfest, även där fick kvällen en soft avrundning. Jag hade fått vara 14 igen och se min Idol:) Det tackar vi för! Den bästa dagen och nu kan jag växa upp till den 20 åring jag är.

Förseningar, förseningar... (Fredag)

Kategori: Life

Bakfull efter torsdagen, ska till väla..orka?
image50


Fyndade på väla en svart klänning, det gillade vi. Handlade för kvällen och nice örhängen. Kom hem med flickorna toksent, och skulle vidare till pillan, Alla i hbg är sega på komma till förfest. Well well, kom till pillan partajade crewet igen. Det var kul med 80 tals hitsen:D På repeat, drog ner till festivalen, nådigt gladare än igår! Vädert var bättre, och det var livat på stan.
image51
Vi var mentorer till tjejerna, det var fett roligt:) Träffade , kringlan my man såg/lyssnade på joddla med siv. Stack på efterfest stadsmotellet, snodde lite frukostbullar och avslutade kvällen genom att gå hem när solen gick upp! Så som det ska vara i festar tider. Går och lägger mig, för att vakna senare på dagen för att bege mig ner till stan och fixa in för min förfest till Ola.... :D

Festivalen alla såg fram emot.. (torsdagen)

Kategori: Life

Då var det inlägget om festivalen, Helsingborgs festivalen där alla hoppades på fint väder.
Ja. var ska man helt enkelt börja?

Planerna innan, vilka dagar skulle vardera förfesterna vara?

Torsdag:
Kollade påt band i tio minuter på gröningen. Sandra fick se sin "rocker".Sen ser vi en helikopter landa i hamnen, och jag som älskar dessa maskiner, går dit och det visar sig!! Att man kan åka :D Klart gör vi detta och det är grymt och se HBG från luften så, det var en av de bästa sakerna jag gjort!! Asnice, I min rosa helikopter! Haha. Ska lätt ha en helikopter när jag gifter mig. Hade i alla fall rosa öronskydd, (bild bevis kommer på in gång.)
Hade även i uppdrag att guida två tjejer från E tuna, som var Ida och Annelie, två glada tjejer som helt enkelt ville ha kul:) Och det hoppas jag dem fick med!
Festivalcrazy! 
image49

Sen drog vi hem till mig och förfestade för regnet, regnet och till denna katastrofkväll, eller ja katastrof var det ju inte direkt;) Jag hittade mig  min riddare.
Tappade bort tjejerna och det som inte får hända sker. MIN MOBIL DÖR! Jag står där själv. Själv och det regnar. Ska få tag i Jakob, tjejerna och cc. JO tjena lycka till.  Sällskaplig med vakten utanför wallmans, Det finns hjältar som håller i dessa parasol att inte blåser åt skogen! Hittar Jakob, skickar hem CC, en sväng på cardinal träffar en pissed off axel! Förlåt.  Kommer hem, laddar mobilen, har 10 förbannade meddalande i röstbrevlådan, Hysteri. Aja Kvällen blev avrundad och nice:) bilder från Helikopterturen! Ser ni mina lyckliga ögon:D
image54image55