Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Dags för renovering

Kategori: Life

Plugg. Nej, jag får faktiskt in något vettigt gjort. Kanske därför jag hamnade här nu men sitter boken till och från, mer i från. Måste skärpa mig! Man har tusen andra grejer, man hellre vill göra. Jobbet ringer stup i kvarten, nej men kanske inte stup i kvarten. Jag vaknar ialla fall av samtalen jag får.

Nästa helg är spikat för arbete i Helsingborg och i Lund som vanlig ordning. Ni kommer snart inte kunna urskilja var jag faktiskt befinner mig snart. För på fredag när jag är i Lund, blir jag folkbokförd i Helsingborg. Spännade....kanske inte direkt. En massa flängade gäller fram och tillbaka.

På lördag är det bal och morgon blir det plugg så gott det går och planering för balen. Ja, jag kan erkänna jag faktiskt har för många bollar i luften för tillfället. Mitt i allt "pluggande" och extrajobbande och engaerandet i nationen, så ska jag börja fixa med uppsatsen och samt flytta. Jag trodde september skulle bli jobbig blev bara mesta dels jobbandet. Jag längtar till något nytt hela tiden för att slippa stressen. Jag längtar snart till nästa år. Nej, för tillfället längtar jag bara en månad fram. Längtar att ha färdigt mitt egna hem igen. Få lite ro och lite "liv" som man fint kallar det.

En god nyhet är att jag sitter i det för tillfället. IKEA igår, gick där i två timmar, kom jag hem med en soffa? Nej, valde mest bara ut modellen nu återstår färgen. Men sen vill jag inte handla grejer utan att få upp de andra jag redan har som ska flyttas. En sak i taget, vilket moget beslut av mig, att jag faktiskt blivit lite tålmodig, med tanke på att jag aldrig haft något som heter tålamod. Hatar de dagar man sitter med massa saker i tankarna och man får verkligen ingen ro i tanken. För allt man ska göra bara flyger runt i tankarna och man kan verkligen inte greppa, vad man ska börja med. Vi kan även kalla det "system overload". Ungefär som att man ser så många heta killar på en gång men man vet verkligen inte vem man ska checka in. Nej, inte ens nån dejting har man tid med. Hur ska man ha en fritid när det enda man gör i slutändan att arbeta upp sina helger. Helgerna när alla är lediga men man själv arbetar? Nej. Lördagen ska jag fan ha min roligaste dag någonsin och på länge.

Jag och mina röriga tankar och bockar för de två åren i Lund och avslutar med en bal av mitt såkallade studentliv. Om en vecka börjar livet i Helsingborg.

Jag borde vid det här laget, vant mig att flytta. Nu känns det märkligt men bra att återvända tillbaka hem.

Startskott

Kategori: Life

Lagom mör igår efter en helgjobb och agera barnvakt. Kommit fram till att jag ogillar tonåringar. Nej, låt mig rätta mig. Tonårspojkar. Nej, ännu en rättelse. Fulla tonårspojkar! I HATE THEM. Så då var det sagt!

På visit i HBG, där jag bland annat har nycklarna till min lägenhet nu och några lådor befinner sig även där nu. Tillsammas med en dörrmatta, efter lite lådor som åkte in så var det dags hem och softa lite innan det var att åka förbi till kören. Ja, ni läste rätt. Jag har börjat på kör. Nu jävlar ska det övas. Så min nya granne och katten får stå ut med lite höga toner.

Imorgon blir ett besök på IKEA, ska kolla soffa eventuellt en matta. Ja, får helt enkelt se vad som behövs. Kanske blir en runda till när grejerna är på plats i lägenheten, har det mesta till en lägenhet men sen är det väl förvaring och kuddar kanske. Får helt enkelt se vad jag får för vibbar att inreda med.

Nu blir det Max Weber för hela slanten och imorgon som sagt. IKEA och tillbaka till Lunden och planera nästa veckas lunch med Louise:)

Veckan kunde nog inte börjat bättre.

På återseende.

Klagomuren

Kategori: Life

Mitt humör efter gårdagens arbete var väldigt lågt och irriterat, fick hantera tonåringar. JAG HATAR TONÅRINGAR. DE ÄR SATANS VERKTYG. Fri uppfostran gäller tydligen för den yngre generationen i dagens läge. Så pinsamt, ingen respekt, verkligen ingen respekt.

Jag blir så förbannad. Mamma har lärt mig att man ska inte jaga upp sig det tar alldeles för mycket energi och bli arg. Ja, jag var helt slutkörd igår i både huvud och kropp.

Idag är det på det igen, 15 - 23 sen vilodagen söndag ska bestå av 12-16. SEN ÄR JAG LEDIG. Underbart. Riktigt ledig är jag inte för har en massa plugg och göra, med en kommande tenta. Ska bli underbart med måndag:) Jag längtar. Lite komiskt att alla ofta längtar efter helgen. Jag längtar till den studerande veckan. Blir ett besök i HBG för hämta nycklar och flytta in de första lådorna sen ska jag kolla en soffa på IKEA. Naturligtvis ska de bli en del plugg. Sen nästa vecka är det bal. Helsingkronas Bal som jag ska vara marschalk på. Studentmössan ska användas igen och vita handskar ska tvättas. Underbart. Vad är väl en bal på slottet? (AFborgen,nästan liksom) Sen ska jag banne med ta LEDIGT på söndagen efter balen. Jag har jobbat en del helger i vår och det är nice och jobba varannan helg. Jag har varje söndag nu sen i April. Man kan i stort sett inte göra något kvällen innan även om man börjar 12 får då sitter man som en zombiedagen efter. Man kan iaf inte göra något som infattar fest fullt ut. Man blir dock sporrad till annat och det är just den sporren man ska behålla för att fixa lite förändring i livet. Glöm aldrig drivet och det är farligt och bli bekväm. Känner mig bekväm. FARLIGT FARLIGT.

Sitter och gäspar, sovit sjukt många timmar eller? Förstår inte hur jag ska bli pigg igen. Dags och göra lite mat och packa nån låda till. Det blir min lördagssyssla hemma och sen är det iväg igen. Från att skulle jobba 5 av 7 dagar blev det 6 av 7 dagar. Kroppen har inte riktigt hängt med och man känner sig som en Zombie. Kände att det blev ett GNÄLLinlägg. Ja, det blir så när man är hungrig och trött. Dags för middag.

Trevlig Helg på er. Min ska bli så trevlig det går!

Back to the roots

Kategori: Life

Jobbat nu tre sena kvällar till cirka 23. Helt okej, Idag var min lediga dag och det blev en klippning och lite halv shopping:) sen hem och softa lite för sen iväg till polsklektion och en lång fika som blev till öl och middag! Trevlig torsdag kväll. Sen ringde jobbet och frågade om jag ville jobba.

Jag tackade ja, och 9 timmar klirrade för morgonen, ja har faktiskt en liten sovmorgon imorgon vid tolvtiden. Sen är det arbete på lördag och söndag, naturligtvis lite plugg under dessa dagar sen till Helsingborg och hämta nycklar och ett besök på en kör. Gott folk, jag ska börja på kör. Jag ska skaffa mig ett fritidsintresse när jag flyttar tillbaka. Lite jäkla kultiverad får man bli.

Längtar längtar. Packat några lådor och planerat för min inflyttningsfest:) Mycket på gång och nu väntar sociologerna på jag ska insupa deras geniala teorier.

God natt.

Längtar till min måndag!

På återseende.

Det smärtar i mitt hjärta

Kategori: Life

Man vaknar och ser och tänker, gud vilken natt. Vilken mardröm, drömde SD kom in i riksdagen. Oj. Vänta det gjorde dem. NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ.

Ja , klart det är en demokrati och  alla på rösta på vad dem vill. Men det finns inget vettigt och modernt tänkade med deras åsikter. Tillbaka till ett förlegat Sverige där vi förbjuder mänsklighet och abort och skyller allt på en grupp som kommer utifrån och som inte faktiskt styrt av hur det blivit i Sverige. Jag blir så ledsen när ingen läser på om detta parti utan bara rösta för att de har en fråga de tagit upp. Jag ser verkligen ner på detta parti och deras trångsynta sätt att hantera problem.

Mardrömsvecka för allt detta som börjar. Jag blir riktigt förbannad. Hur kan folk rösta så konstigt, så inskränkt och trångsynt!

Usch, jag klarar inte av det. Trodde verkligen att människor lärt sig av historien och trodde på mänskliga rättigheter., men tydligen finns det en hög med idioter och egoism. Jävla Rövhål.

Marängbubbla

Kategori: Life

Arbetet från 06 till 17. Satt i stort sett och kollade på när män sprang fram och tillbaka och flyttpackade tunga grejer. Sen sa jag till folk och äta mycket fruktoch tryckte på en låsknapp.Just det. Fick in plugg idag med och har nu bara halva boken kvar. Det var min dag i stort sett.

Kom hem. Var sjukt trött för jag endast sovit. 3,5 timme natten innan. Bakar lite maränger i brist på annat och kollat på en dokumentär om UNAbombaren. Väldigt smart mat som lyckades lura FBI, nu menar jag inte att har var liksom schysst men han hade sjuk hög IQ.

Imorgon var det tänkt och jobba men det blev inställt. Då blev jag lite ledsen att jag missar mina timmar, men den känslan var kort för fick 4 kvällspass veckan senare. Underbart. Soffan har snart en nice plats i mitt framtida vardagsrum. Ska faktiskt investera i en bäddsoffa, för mina långväga gäster! Nu har jag en ledig lördag framför mig! Blir lite plugg och kanske bakning på kvällen:) Sen söndagen väntar 12 goooa timmar och val för Sverige. Valet som avgör vilka visioner nästa parti vill skapa.

Redan lagt min röst för längesen. Visst, alla tycker olika och det sjukt viktigt att det finns så mycket olika åsikter och att så många parti finns som vill göra en samhällsförändring! Dock finns det vissa parti som tror man kan ha HAT som ideologi och trycka ner en viss grupp människor. Det hände för typ 70 år sen. Vi vet alla hur det slutade när det ett visst parti fick framfart. DÖD och misär. Usch.

Nu blir det lite god natts sömn och sov morgon för min del. God natt!

Så här i halvtid.

Kategori: Life

Halva September har nu gått. Vad har jag hunnit med?

Ja, inte börjat packa än faktiskt, har fullt upp  med nationslivet och plugga, har sjukt mycket och skriva i kväll efter matchen och imorgon. Det "löser" sig? Ja det gör det alltid:) Bara man kämpar på. Match idag! Jag är peppad! Derby i Malmö, klart man ska se om man bor nära!

Tvättat idag och "halvpluggat". Blir att fortsatt skriva när man kommer hem. Sen är det snart jobbhelg och inskrivning imorgon. Kom till Helsingkrona nation!

Nu väntar dusch och bege sig till staden för ta ett tuff tufftåg!

På återseende.

Hemlös dag

Kategori: Life

Igår var det på väg till en förmannamiddag! Sen bakades till sena kvällen, har inga nycklar med mig från hemmet då mina rumskompisar är hemma.

Kommer hem, ringer på dörren. Nedsläckt. Ringer igen och igen. Inget svar. De har somnat och jag kan inte ringa för ja min mobil ligger faktiskt i mitt rum. Går upp till Louise mitt i natten och ringer upp där. Inget svar. Går vidare, finally en soffa att sova på.  Då var klockan fyra vilket, jag sen går upp klockan 7 och försöker få tag på folk. Ner till nationen och en sjukt massa och göra. Lunch som blev till en soppa av okunskap av ugnarna.  Det var kaos och sen inskrivning.

Speciell dag, nattvandring i lund och jag är hemma. Hemma och tröttare än så här har jag aldrig varit. Helt sjukt. Ska sätta mig och plugga, vilket det blir en hel dag imorgon. Helt sjuk dag. Helt hemlös sjukt dag. Haha kände dagens lågpunkt var när jag missade bussen, stod med flyttkartonger och det ösregnade. Hahahahahah. Jag brydde mig inte särskilt mycket om det för dagen var nu slut och jag skulle hem!!

Men väl hemma är det goa räkningar som dimper ner i brevlådan... I LOVE MY LIFE.
Längtar fett mycket till nästa stressiga helg, efter denna sjuka veckan. Men det är som det är sagt. Det som inte dödar en, gör en starkare. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro. Man blir bara liksom tröttare..

På återseende.

Just don't include me out

Kategori: Life

Pratktiskt taget, hade jag varit manusförfattare så hade jag varit rik. Många skratt och invecklade soppor.

Veckan är packad!! Måndag: Förmannamiddag, Plugg, prepp för lunchen och föreläsning. Tisdag: Inskrivning, lunchen och plugg. Onsdag: Plugg, tvätt, match. Torsdag: Inlämning, inskrivning. Plugg, klubb A4. Fredag: Arbete 06-16, Lördag: 06-18. Söndag: 12 -16.

Märkte ni någon dag i detta schema att andas i? Veckan kommer gå snabbt och mycket kommer hända. September är då inte nådig att vänta på. Mitt i allt ska det flyttpackas. Lådor någon?

Nu är det bara och städa undan lite i rummet innan det är bedtime för hela slanten. Sjukt trevlig helg och två trevliga kvällar. Dags att ladda för upptagna helger hädan efter. Min nästa "lediga" helg väntas bli 16 oktober men vem planerar, det var tänkt som spontant. :)

Kartongbygge

Kategori: Life

Detta har varit en märklig dag, inte för jag varit med om någon vidare dag. Jag har nämligen sovit igenom den. Jobbade natt i Malmö, fick även förfrågan i morse när jag var yrvaken. Det fick jag tacka nej till tyvärr. Blir i så fall min enda "lediga" dag som rycker, eller i alla fall ena halva av den. Så idag har vi vänt på dygnet. Blev kladdkaka till frukost. Ja, ibland får man unna sig och jag har verkligen sovit ut. Hoppas dock det kommer fler arbetstillfällen.
Vilket jag hoppas på. Men det får bli en senare inplanering, helgen kommer bestå av arbete, fotboll och en liten fest plus att jag har en del att plugga för min inlämning. Veckan som kommer bjuder på jobb på kronalunchen, lite inskrivning och FOTBOLL med stort D. Ska bli otroligt roligt! Folkfest! Så fullt upp i veckan! Sen hela helgen efter det blir att arbeta. Ja nästa veckan har inte ens börjat. Men jag vet exakt hur den kommer se ut.
Nu blir det städning och dusch. Sen får vi se vart de bär av!
Trevlig Helg!

Det eviga dygnet

Kategori: Life

Tidig morgon efter mitt önskemål om frukost! Pannkakor blev det till frukost:) Plugga lite innan föreläsningen som var vid 13.15 och sen föreläsning till klockan 15. Sen kilade jag hem och funderade på att sticka till temptation, en restaurang som Helsingkrona driver, sen var det tänkt och bli lounge och Noisenattklubb, men jag ser att mitt arbete har ringt, vilket nu jag får ett nattpass från 23-07. God morgon på mig. Så istället för att gå på restaurang och träffa lite folk blir det matlåda och husvagn för hela slanten. Glamouröst är det för fulla muggar...

Det är bäst och vara snäll! För nu kan jag plugga hela natten för sen lägga mig gött och sova bort min lediga dag men vad gör det! Jag har ju redan läst in det jag skulle plugga.

Imorgon blir det en pluggdag och börja skriva på mitt paiper. Hektiskt! Man ska inte klaga! Måste dock hitta lite lådor för hjärnan plockar ihop saker från skåpen med vad som ska ur dem. Men inga lådor att stoppa dem mentalt. Stress stress.

Nu ska jag fortsätta med min "lyxiga" matlåda!

Ha de gött!

Manikyr - Makes me go yr

Kategori: Life

Lediga lördagar är härliga. Ännu roligare när man faktiskt vet vad man ska göra?

Bakade frukostbullar i brist på annat och gick en runda på stan med Tessan och när jag kom hem så hände inte så mycket mer. Blev att fixa naglarna. Är nöjd med mitt reslutat, haha presentationen av reslutatet är lite ovisst. Blev en öl ute på stan med trevligt sällskap. Söndagen bestod av arbete och slötid. Imorgon är det föreläsning, möte med källarmästaren och kanske en trevlig eftermiddagsfika för att sen ta mig till Helsingborg. Sen ska jag tillbaka på fredag eller lördagen. Fotboll och fest väntar. Känns som om september kommer att gå undan. På återseende.

Break

Kategori: Life

Jobb igår till nio, liten filmkväll hos Jakob och sen strosa hem. Imorse var det riktigt jobbigt och gå upp. Katten bankade på dörren och på nån vänster kommit i rummet och sen satt han i fönstret och flyttade på gardinen för att få in så mycket solljus som möjligt för att irritera mig!!

Iväg till skolan, var en aning sen och så bussen gick förbi och lyckades nästan bli klämd i dörrarna. Vaknade gjorde jag! Gick igenom min uppsatsplan och ska förfullt börja planera och hitta information. Läsa all litteratur är en fördel med. Sådär i halvtid som det är nu, lagas middag och en snabb dusch för sen i väg till arbetet som slutar vid midnatt.  Underbara tider är det minst sagt. Så när ni sitter med chipskålen så står jag och stirrar på en gigantisk ljuskrona. Det är en riktigt höjdarkväll!

I alla fall. Länkar en : "Det är äntligen fredag -låt" ( Inte för att det riktigt känns som det.) På återseende och en trevlig helg!

Fallfresh

Kategori: Life

Terminstart har officiellt börjat. Började dock i måndags med "upprop". Sen kom Ali hit så spelade vi lite spel med Hans sen lite bio på kvällen, såg inception, sjukt bra film faktiskt. Mycket om tankar och drömmar. Verkligt intressant.

Sen igår var det skola hela dagen, 9- 17. Uppsatskursen har börjat, många har väldigt intressanta ämnen! Själv ska jag inrikta mig på Arbetsliv och Jämställdhet. Klurigt och brett, det är en process som de även pointerade igår. Vi kom in på akademiskt skrivande med, vilket var en föreläsning man faktiskt kunde fått på sin allra första föreläsning. Sjukt givande om just skrivande och just när man själv bloggar lite, är ofta det läskigast att bli bedömd på något man skriver än när det är något som man säger. Man får respons när man pratar. När man skriver så stannar det kvar och folk kan gå tillbaka och pointera det, vilket folk kan ta som större kritik än annat, att man utlämnar en bit av sig själv, vilket bloggfenomenet faktiskt är ett bevis på, men även att man "marknadsför" sig själv och kan ge en annan bild än den personen som man verkligen är.

Som fortsatt på gårdagen så var jag i Helsingborg och skrev kontrakt på min nya bostad. Oktober är det inflytt, blir i mitten av månaden eller när jag har tid som sagt. Ska bli kul! Inreda om och lite större yta, fick mät att det var faktiskt 72 kvm. Katten får sig lite mer motion än bara ligga och kurra i soffan, vilket jag måste införskaffa med. September låter sig inte vänta på sig, det är packat med aktiviteter.

Tidig morgon för min del, jag är faktiskt en kvällsmänniska. Åkte med Pappa ner till Lund, kylan väntade heller inte på sig att dröja. En riktigt "krispig" morgon, när man bara piggnar till av kylan och frosten knarrar på gräset, dock var det ingen frost men samma känsla!

Dagen i all ära ska bestå av föreläsning och arbete! In i halvtid och lite brunch väntar.

På återseende.