Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Längtan står och knackar på

Kategori: Life

Man längtar och längtar på allt ska hända! Förhoppningar och undran hur ska det bli. Men sen när det väl händer så blir det inte riktigt som man tänkt sig. Man blir helt enkelt besviken. Men det är ju rätt underbart att längta. :) Men inte kul att besviken. Massa förhoppningar. Därför ska jag nu skriva en längtan lista.
I den ordningen dem ska ske.

1. Inflytt i min nya lägenhet!

2. Jul och Nyår i Holland 

3. New Yorkresan

4. Min 20 årsdag

Annars hänt på senare, ja då är det här med cyklarna jag har skaffat mig en ny, men den här gillar att jävlas med mig. Andra gången kedjan hoppar av. Måttligt pinsamt vid  ett övergångsställe flyger fan fram och bromar med skorna och har nu ett antal blåmärken på benen. Så ska byta ut cykeljävlen för pallar inte med en sån livsfara! Stor tenta på gång så det blir att plugga i veckan. Shoppa lite haha med min stora kassa hahahaha. Störigt, har tappat mitt snyggaste lipgloss någonsin.
Paraflax


Ute i helgen och spelkväll med poker och TP på fredagen sen utgång på lördag som var riktigt trevlig trots det regnar. Alltid trevligt att stå under ett paraply. Supa till det haha:D Vad händer mer? Ja idag var jag hos tandläkaren. Lika kul alltid haha.. sen är det tvätt om två minuter. Sen massa plugg, sen sparka på min förbannade facistcykel. Vann inget på bingo. Jävla skiiit. Men men jag ska inte klaga. Det kunde varit värre. Det blir vad man gör det till helt enkelt. För att runda av det, utnämning av veckans kålahuvud.

Veckans kålahuvud: Jag själv! Gick igenom ett buskage till Elin för att komma till hennes stuga, trampar på en pinne som flyger upp framför  mig, bli skiträdd och skriker och springer ut som en galning ur skogen. Tur det var mörkt och inte för många som bor där. Smart Helen...

Tvätt nu, På återseende.

Klockan kvart över sex.

Kategori: Life

Jag hade aldrig varit med om känslan att förlora någon. Telefonen ringde kvart över sex,jag jag undrade vem det var som ringde och störde nu på morgonen, jag skulle inte upp förrens senare. Skulle ha franska prov och jag behövde lite sömn. Min moster lät dyster i telefon. Mamma var inte hemma hon var nere i tvättstugan. Jag bara: varför ringer ni nu för??  Vad tror du vad det enda jag fick som svar och jag fattade direkt. Hämta mamma var det enda jag skulle göra och så gjorde jag det. Min mormor hade tagit sitt sista andetag.

Det var fem år sen. Det känns som det var i går. Det är sjukt hur ett minne kan etsa fast sig så, man minns precis vad man sa och hur dagen var. Man kommer in i ett nytt skede i livet, där man plötsligt inte ska ha en person där. Så börjar karusellen på nytt än, men en man mindre i livet. Man frågar sig när ska den stanna nästa gång för att släppa av någon. Man vill inte veta. Man ska inte undra. Nästa gång kan det vara den du minst anar.

Livet är bra konstigt med sina öden och händelser. Vad skulle hänt om jag gick över gatan senare eller om jag valt att göra nåt annat av mitt liv. "Tänk om" finns det många av, hur många är oändligt. Man gör spontana saker för det ska ge extra krydda i livet. Tänk om man fick veta det var ens sista dag. Vad hade man gjort? Vad hade man tänkt. De säger att man ser sitt liv passera i revy innan man ska dö. Jag tror det är så och man har hört att det har hänt när dem sett människor som ligger för döden.
Aj, vad djup jag blir. Mycket tankar från allt förflutet, Vad det har blivit av en, vad man har för relationer, vad man har växt av som människa. Jag vet att personen som försvann för fem år sen har lärt mig massa saker i efterhand och kommer nog fortsätta göra det. Man slutar aldrig växa.

God natt.

Bubblor och Granater!

Kategori: Life


Som en guldfisk i min lilla lya jag simmar. Simmar med ett grubblat sinne, runt, runt och runt. När tar det slut? När får jag simma bland dem andra fiskarna i havet. När är jag ute ur min tänkarbubbla?

Bubblan som består av tankar av kärlek, livets små hörn och bara allmän förvirring av det mesta. Tankarna mina ska snart lösas på ett kick när jag tar mig ur denna bubbla, jag slår i glaset och jag puttar och puttar. Glaset är snart nära kanten och jag faller med den.

Glaset träffar golvet i all hast och ett regn av vattendroppar och glasbitar flyger runt om kring mig, liksom dessa förrvirrande tankar flyger ut genom fönstert i min bubbla som nu sprack. Jag är fri i mitt hav av glas och kalla droppar.

Men så fri att ta in andra vyer från golvet där jag ligger och sprattlar med fenorna. Mitt gyllene fena är snart torr av allt sprattlande på golvet och jag reser på mig. Reser mig upp som den lilla kvinna jag är. För mina tankar är då längre inte instängda i denna glasbubbla.



guldfisk


Hem till Helsingborg på fredag. Kolla lite fotboll och ta det lungt. Mala på mina tankar som inte kommer ur, som är lite som en guldfisk som simmar runt och glömmer och även så kan man sitta och grunna man kommer inte bort från sin tanke som man hänger upp så sitter man där likt en guldfisk, och simmar runt och runt och kommer inte fram till nåt nytt.Grunna lite på mina små äventyr och problem som tack och lov inte är överdådiga utan mest består av vilken färg ska jag ha på mina hyllor. Var ska skrivaren stå om jag köper det datorbordet jag tycker är så snyggt. Ska jag verkligen ha en fototapet? Frågorna är många inför lyan.. Längtar mer än självaste Julafton. ( tar upp en sköjd för alla julälskade människor som inte tycker samma). Som jag tycker är det är en dag som alla andra!

Julen och Nyår ska jag inte ens spendera hemma, för då är jag gone på en exotisk plats. Om man tycker Amsterdam är himla exotiskt så visst. Sen väntar NYC och jag väntar för jävla spänt på mina biljetter. Hoppas som fan på mars perioden! Spring in NYC, lovely, fabulous som sam i sex in the city skulle kanske uttryckt det. :)

Nu är det för jäkla sent, i Sverige om i NYC är det inte ens klockan nio på kvällen. Men om man åker dit så blir man efter blir man då  efterbliven när man kommer hem för då är man efter i tiden. Men skämt och sidor..

God natt alla paddor och grodor ute i den 12.3 gradiga kylan. Må daggen vara  på er sida era slembollar.





Hansaplast, ditt gips i vardagen

Kategori: Life

Ibland slinter man med rakhylven, och aj det gjorde jag på benet mitt. Hansaplast blev min räddare i nöden då jag gjorde ve mig för min inflyttningsfest. Begav mig till min sminklektion, blev inte riktigt som jag tänkt mig och sminkade om mig. Ett proffs sminkade mig och jag var inte nöjd. Lyckat..

Sen var festen igång:) trevligt trevligt:) Jag fick mig en Rune o Junior:D det var en blöt dag hehe, drinkar utspillda sen så regnet. Men vad skoj!

Sen fest på lördag och i onsdags. Nu orkar jag inte festa mycket mer hehe. Var mimmi mus på kåren. Cool kostym:) Ja hela veckan som gått har varit väldigt kul, sen nu i veckan var det var det kåren igen. Herregud, festar som aldrig förr, borde skärpa mig hehe;)

Fått lägenhet på Gamle Tull och jag längtar på få inreda och ett eget. Mina tallrikar, mitt bord, mina grejer från topp till botten. Ska bli så soft, för er som inte vet så Gamle Tull i halmstad är väldigt nära city! Vilket är ännu bättre:)

Livet leker nu, låt det fortsätta!