Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

These boots are made for walking.

Kategori: Life

Nöjd som ett troll?

Lite shopping idag. Skor blev det från Bianco, skulle dock in på H&M och köpa en tröja jag provat som var nu slut i en mindre storlek. Blir antigen beställa eller handla i HBG. Ska med mamma och handla på väla.. Går runt och letar lite party kläder eller fina toppar. Ingenstans. Tur finns internet, med ett knappt tryck bort:) Nyss gjort en omelette med getost. Hade hellre gjort en toast men brödet är slut och jag orkar inte handla. Handlat nog idag, fyndade en snygg tröja på carlings som passar min nya kjol.

Men nu blir det en kopp te och idol. de verkligen sämsta var med igår. Vad är det folk väljer. Kanske Calle var okey. Men Jon lite överskattad. Duktigt folk kan sjunga. Nog om rappakaljan.. På återseende.

I höstrusket.

Kategori: Life

Det är inte ofta vinterhatarHelen säger detta men vad mysigt med höst.
Nu var det sagt, fick verkligen en lång rysning när jag gick förbi alla vinterplagg. Var är våren?? Men nu tar jag mig i kragen, ska leta vinterkläder imorgon, dock efter jag pluggat till min fonetiktenta och massa annat skit att fixa, blir det en liten tur till Nova. Älskar sitta på min dator. Kommer bild på den och mina höstälsklingar.

Idag har det gått upp ett ljus för min sambo Jakob att en router skulle vara bra. Då jag vill sitta vid datorn samtidigt som han behöver den. Äntligen efter 1 år! Förresten jag önskar det i årspresent. Firar 2 år på onsdag. Ska till HBG och lämna bilen. Vilken lyx i lund eller? Nej inte direkt. Det är ett helvete och köra bil förutom när man ska till nova eller köper hem tunga grejer. Men i stan, vill man bara skjuta sig själv, inga parkeringsplatser, enkelriktat och cyklister överallt. Lund i ett nötskal.
Som sagt Tisdagen är planerad pluggdag, Nova time, städning och ännu mer plugg. Nej, det verkar vara ett svart hål som aldrig tar slut med dessa böcker.
Helgen ser jag fram emot eller kanske inte min tenta jag ska ha på Fredag dock. Usch men poäng blir det:)
Ha de mys!

Finally

Kategori: Life

Plugg i helgen står på agendan, säger väl det mesta när man sitter och bloggar en lördag natt?
Följande helg har varit som sittning igår på Helsingkrona nation, vår tacksittning till jobbkvällen. Väldigt trevligt och klackarna slogs i taket. 
Lagom seg idag men en tripp till Malmö blev det för en väldigt trevlig inflyttningsfest, då jag hade fått min dos av schlager igår så blev det hemgång för min del, inte fy och skam. Man ska upp i ottan och hitta skor? 
Naturligtvis min uppgift ska skrivas. Ser inte fram emot det nu men blir det gjort är det förbannat skönt. Sen plugga för tenta i veckan.
Men det är lite lättare att skriva sitt arbete med sin bebis, nej menar inte Marwin men min nya dator. Älskar den. Går snabbt, lång batteritid, pc kan slänga sig i väggen. Liten och snygg. Min lilla macbook, pro. The sims 3 går som en dröm på den. I vart fall veckan som varit började segt men träningen och skolan kom i gång på slutet av veckan. Poweryoga blev det och jag upptäckte mina magmuskler, yoga är en intressant omväxling. Man märker verkligen att man är stressad när man skulle göra sista övningarna med avslappningen. Instruktören ber alla snäll och vandra till en plats i tankarna man tycker om, ja det kom jag inte fram till vad det var då avslappningen nästan var slut. 
Borde kanske varva ner lite mer, hösten ska man ju gå lite på halvfart. Då får man en del gjort?
Jag ska ha lite fler pauser, lite te och skriva av sig lite? Nu känner ialla fall att kroppen ska sova. God natt. 

Rent och snyggt.

Kategori: Life

Man har en sambo för att det ska vara en mindre börda?

Nej, inte min sambo som säger han ska diska. Ska nu ha en storstädning för jag är så himla trött på att vissa personer inte kan plocka upp efter sig när man sa till dem för två veckor sen.

Vi får se vad som händer med dessa papper, kanske rakt ner i bingen.

Imorgon blir det kompisträff med Joanna, lite god mat och pyssel?
Fredag, plugga inför min tenta, vilket jag ska göra idag med.. Till flera tentor känns det.

Men när jag ska skriva mitt arbete ska det bli på en underbart fin dator. Macbook pro. 13..stilrent. Men ja vänta där skulle sambon fixa en router för ett år sen. Vad hände med det? Nej, det hände inget med det.. Vad roligt?
Nej...

Vi får se vilka överaskningar som väntar med dessa sysslor. Inget som vanligt. Nu väntar röran.

Allt med nya ögon.

Kategori: Life

Helgen var lugn och soft, måndagen grå och trist. Tisdagen var det dags för nystart, dock ej planerat in träning. vilket känns som man behöver efter svullat på helgen och rört mig extremt lite.

Onsdag imorgon och veckorna går snabbt. Blir plugg, prov nästa vecka och inlämningsuppgifter. Lika bra ta sig i kragen och få det gjort.
Andra saker på agendan. Tvättar det sista nu. Varför väntar man verkligen till dagen då man kanske hittar en sommar tröja att ha på sig.

Andra saker på agendan. Ni kanske undrar om Marwin som även går under namnet ligisten. Han ska vara överallt, som nu ligger på min arm som jag försöker skriva med. Det är verkligen en gosdröm. I morse var en annan femma, ligger man och sover gött. Kommer en viss Marwin, jamar lite, nej jag  sover tänker jag. Han petar mig på kinden med tassen, öppnar ögonen, så stirrar han på mig. Nej, jag sover. Somnar, precis när jag somnar händer samma sak. Sista gången petade han mig i ögat, och tydligen skulle man gå upp. Anna hittade en superbra klipp på youtube att rekonsturera. Klockrent. http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q


Annat på agendan. Det är dags för lite ny teknik eller ja bara en ny dator är uppdaterat...Imorgon ska jag ta beslutet att gå över till Mac, jag har vridigt och vänt på det. De kriterierna man vill ha har jag verkligen inte hittat på en PC, tyvärr. Så det lutar mot en Macbook pro. Vi får se imorgon hur det har blivit....




Full men klarsynt.

Kategori: Life

Hallå alla och vilket nice höstväder det är idag, 18 grader? Man kan ju nästan tro det är sommar!?!

Hämtade mina glasögon igår och en sak som förfärligt hände mig när jag var färdig på gymmet. Min cykelkorg var snodd. Roligt...moget. JÄVLA KLÅPARE, FÖR SNÅLA FÖR ATT ÅKA TILL BILTEMA ELLER!! FÖRSTÖR GÄRNA NÅGON ANNANS DAG!  Det värsta jag vet, är snattare. Onödigt och vidrigt beteende. Betal för det själva. Jobbat som butiksvakt där man har tagit folk. Lika gott åt dem, ska minnsan lära sig att man beter sig fan inte hur som helst. De skulle inte haft böter, skulle varit nåt mer som samhällstjänst. Så de kanske får lite karma tillbaka. Enda gången de skäms som djur är när de är påkomna.

Det var det lilla raseriet man fick ut.

Som sagt glasögonen, de är lite märkliga, ögonen kopplar inte riktigt. Men som sagt inte haft glasögon på ett tag så det är bara vänja sig. Men känns som landskapet är guppigt och speciellt på kullersten. Man det är som om man får svår balans man man ser det klart. Mycket märkligt.
Idag blir det en lång dag av plugg eller iaf resterande av dagen. Redan lunchat med Corre och varit på en fonetikföreläsning.

Ledig imorgon med en massa plugg framför sig, blir även lasset i badrummet av tvätt som försvinner. Kanske vid nice väder, en tur i skogen med svampplockning. Potatis/kantarellgratäng väntar..mums.

Jakob är i Tyskland och alla vet när studenter åker till Tyskland så besöker de puttgarden. INTE FÖR JAG FICK FÖLJA MED!!!!! Får aldrig följa med..bara grabbar säger han jämnt. Ska visa honom minnsan. Nån som vill åka till Puttgarden och handla? Får dock tröstpris..han köper med lite hem till mig, men iaf inte samma sak.

Nog med raseriuttbrotten på cykelkorgstjuvar och nu till lite organisationsplugg.

På  klart återseende!

Fartfylld dag!

Kategori: Life

Polska lektion som man nästan kom försent till, glömde plånboken hemma. Cyklade hem och hämtade träningskläderna och plånkan sen ner på stan och träffade Andy. Gick och snackade gamla minnen och lite allt möjligt. Blev lite tobak till min vattenpipa, och hämtade mina glasögon som jag inte riktigt har vant mig i då jag tycker inte jag ser skarpt så långt borta men hon sa att ögonen vänjer sig så. Blev även en runda på gymmet, dock inget pass. Men konditionsträning.

Nu blir det rutorna för hela slanten. Ögonen får lite semester. Ska ialla fall ha det så tills sista september. Sen får vi se hur mycket man har de, måste iaf göra en ny synundersökning för mina linser.

Katten har fått sig en liten dusch och var väldigt medgörlig vid borstningen. Han lär sig. Vill man vara fin så får man lida pin och nu ligger han i mitt knä och sover gött.

Resterande av veckan, på med höstkappan och plockasvamp, ett gympass till, en del plugg och i helgen blir det nog en tripp till  malmö.

Nu blir det iaf lite plugg av det lilla av kvällen som är kvar. Återstår en del plugg imorgon med.

Cya.

Några värmande ord.

Kategori: Life

Idag har det varit en hemmadag trots jag skulle gå på föreläsningar så blev det inte så men satt och fixade en annan kurs samtidigt. Blir så när man läser paralellt. Ännu en större uppgift framför mig och en massa språk att läsa in.

Blev iaf städat idag och jag åt även den största salladen jag någonsin gjort. Handlade på city gross, jag tyckte det var kul och byta mat butik. Jag är en bit av en shoppholic, jag inte förneka. Gillar att gå i matbutiker faktiskt, man vill laga allt. Köpte lite som de inte brukar ha på Willys. Var även en runda på mitt gamla objekt som de ska skära ner på med 300 timmar. Gött klirr i kassan? Nae, blir leta annat:) (Köpte dammsugspåsar och en cd, haha investerat i något förlegat och den spelas i min förlegade cdspelare.Blev Erik Hassle. Jag har stöttat denna nya artist! Kollade även in lite datorer, jag hittade en lila! oh den var så fin så ska kolla upp vad det är för modell. Sony..ska inte ha en packard bell iaf.)

Men blir nog en kompisträff imorgon sen träna onsdag eller tisdag:) Helst pass tror jag! Ja man har lite att ta igen när jag gick bärsäkar gång bland godis hyllan på maxi.. fyyy på mig. U kallar sängen för föreläsning imorgon och längtar tills mina böcker kommer, beställde två skönlitteratur med så man har att götta sig i höstmörkret.

Det är två biografier, facinerad som man är av en människans öde. Förstår folk som levt en bra bit i sitt liv men folk som skriver när de är under 40?? Barrack räknas inte för han har liksom gjort nåt historiskt så det tåls och läsa om hur han lyckades med det. Notice self: Läs boken.

Men kvinnors öden är lite bättre för de får oftas kämpa lite mer än män. känslomässigt menarjag då och inte med svärd som karl den 12de.

Nog om dåtidens bloggare, till nutid. Fonetik bok, Erik Hassle  och i sängen. Det kom ut fel! Men CDn Erik Hassle till sömns!

God natt.

Morgonstund har guld i mun.

Kategori: Life

Träning igår, ordentligt pass så man kan klappa sig lite på axlen. Kom hem efter träningen, käkar. Blir sjukt trött. sover ett antal timmar innan man ska till hbg.

Kommer hem till mamma och käkar och glor på tv, riktigt soft dag. vaknar vid halv fyra då min mamma ska iväg på resa och de ska ta ett plan som går på morgonen, ligger man där halvvaken...Klockan halv fyra på en lördag.  somnar om. Sen vaknar igen man när solen går upp. Lyckades iaf dra mig till halv nio då min moster ringer och väcker mig.

Nu ska jag göra nåt vettigt att gå upp så här tidigt, det är tidigt för att vara en lördag.Ska åka till väla när de öppnar och handla diverse grejer. Sen ska jag nog hem och plugga lite för att gå på inflyttningsfest sen. Ska bli trevligt.

Söndag blir en riktigt plugg helg. Ska bli skönt och få undan en uppgift iaf. Bli kanske lite bloggning om helgen slut sen.


På återseende.

Böckerna över mig.

Kategori: Life

Nationsjobbande igår, kom hem klockan 03. Så rätt trött och sov till 12. Egentligen så vaknade jag 10, började läsa somnade, vaknade 11, läste och vaknade 12. Känns dock som man fortsäter och sover nu. Man skulle kanske varit kaffedrickare, men lite té piggar upp kanske? Idag på agendan blir det bara plugg hela dagen.

Organisationsociologi, Allmän fonetik, polsk fonetik. Tydligen ska vi lära oss ett interationellt och ett slaviskt fonetik system. För dem som undrar var fonetik är så uttals skrift som ordet Light blir som skrivet som [lajt]. Roligt, näe. Användbart dock.

Snart helg. Skönt? Nä, för det blir en del plugg. Hungrig som en varg nu. Ska slänga ihop nåt och nån god middag ska lagas idag. Spenatsoppa? Nyttigt!

Nu till studierna.

Same old, same old.

Kategori: Life

Tränade igår, skönt att komma igång, blir en visit igen på fredag. Dock med en upppimpat outfit som inhandlades idag. TräningsBH, trekvartsbyxor och linne.

Ut med mjukisbyxorna och t-shirt. In med nytt. Hur peppad blir man om man känner sig som en dallerklump? Nej! tacka vet jag. Mjukisbyxorna ska tjänstgöra på bakisdagar framför tvn.


Nåt nytt jag tänkte pröva mer med är något som jag använt i ett antal år men som kommer även där få tjänstgöra i en månad när jag fått dem, är mina glasögon. Vid ett besök vid smarteyes blev det nya bågar och synundersökning. Nu ska jag bara vänta på de ska bli klara. Inom 10 dagar blir det.

Vad mer har hänt? Mina kurser är i fullgång och blir en del plugg till kvällen, men sen så ska jag iväg till nation och jobba. Gött som fan. (kommer jag nog inte säga när jag jobbat hela kvällen.)

Halva veckan har gått ungefär som  jag planerat. Vilket är härligt.

Tre saker som känns önskvärda just nu.
1. En walk in closet. ( Sambo är trevligt, men den delade garderoben inte fullt så trevlig.)
2. En super duper bra laptop. (Kommer dock upp efter fler slitpass på jobb.)
3. En trevlig hemmafest, med lite god mat och trevligt sällskap. (Då mörkret faller planeras detta.)

Helst ett nice tema på festen hade varit att önska. Lite vibrationer från mina senaste resor?
Köpte fåtal inredningsdetaljer i Jordanien då jag gillar den stilen en del, dock inte uppskattat kameler innan med. De är fina djur, så köpte hem mig ett litet minne från mina turer. Nu till min sociala landskapet-bok och få lite bukt om vad som ska skrivas.

Fjärran östern vibbar.

Härliga måndag.

Kategori: Life

Vaknade otroligt tidigt, riktigt törstig. Går upp och dricker, ser klockan är tio i sex.

Ja, det var väl lika bra att stanna uppe, ansiktsmask,hårinpackning och man kickstartar veckan med en lugn frukost.
Kan inte alla dagar börja så? Blir en fullspäckad vecka av träning, kompisträffar och en liten visit till HBG, och inte  att förglömma plugg.

Ser fram emot veckan och förhoppningsvis blir lite bättre på uppdatera den här. Härlig höst på ingång. Dags att ge den en käftsmäll som det kan behövas i bland.

God lunch för er som varit uppe ett tag och god morgon för alla er sjusovare.


Vaktkatten.

Kategori: Life

Blåsten blåser av allt i sin väg. Hösten har överraskat oss alla.

Blev ingen föreläsning för min del idag, allmän fonetik, blir till att läsa den fina kursboken på plats, plus polsk fonetik. Halvfart. hahahah.

Väntar på min andra kurs. Ska bli intressant men de är inte så snabba. Det kallar jag halvfart. kanske lite bra så man kommer in i tempo i den andra. Idag blir det en vända till systemet, och även en liten kisse ska vaccineras. Han har varit helt upp och rört sig idag. Brukar vilja gå ut men han blåste nästan bort med allt. Det fick räcka för Marwin.

Ikväll blir det troligtvis lite studentfest. Känns bra och börja med lite skoj ialla fall.

Nu till min lunch sen en snabbtur till HBG.

Sommaren är över.

Kategori: Life

September har nu infallit, lite som det nya året. Skolstart.

På med vinterjackan, de långa byxorna och bli blek. Jag gillar när sommaren drygar ut sig, så är det inte detta fallet. Har heller ingen lust att gå i butiker.

Shoppa är rätt meningslöst. I alla för studenten och stunden.

Böcker ska inhandlas, förhoppningsvis säljas.

Regnar idag, vilken tur jag är ledig då, asch ledig är man inte uppgifter som ska göras och hem som ska städas. Vaccinera katten imorgon, helgen får se vad jag gör. Nästa vecka ska bli skoj med massa skola, gymmet och även nationsjobba på Helsingkrona. Ska bli sköj!

Sommaren är över och vad kan jag dra för slutsatser. Intressanta resmål blir det några nya nästa år? En sak som är säger detta året är att tre kurser ska klaras av. Lika bra sätta igång direkt. Gott Ny start på er.

På återseende.