Hellans life

En öppensinnad skåning som försöker göra det bästa av vad livet ger.

Vad lurar bakom denna krök?

Kategori: Life

Kröka var det, Krök har det varit för mycket av. Ni vet de dagarna man riktigt haft en pangfylla, dans,shot hit, snackar med folk, en shot dit. Nästan dag vaknar med dessa tankar, "Jag ska aldrig dricka så här mycket igen". Men nu väntar en ljuspunkt bakom det mörka. Sakta men säkert träder det fram.

Det slutar med att man gör om det och om och om. Jag tänker för en gång skulle efter mitt andra inlägg göra så. Gå vidare.. Gå vidare från mina gamla vanor. Bakom kröken väntar ett nytt ljus. Detta löfte blir nu publikt. ( jag undrar om min planta lever). Återstå imorgon kväll. Varit hemma, man får lite annat perspektiv på grejer. plus ens du borde göra röst blir högre. ( rösten förstärks av en viss mamma). MItt liv är inte perfekt, yes jag är medveten om det. Perfekt exiterar inte så vad ska man igentligen sträva efter.
rådhus

Mitt Mars löfte: (ungefär som plantan) Blir att ha en vit mars. Sen klara en eller två fempoängare. Beck here I come. Din nästa Gunvaldina! Jobb; nästa helg, och nästa och nästa. jo allstå hela mars blir jobb, och skoljobb. Jalla jalla! Som den där B serien "Jakten på ökenguldet"! Det var ju den tiden. de "glada" 90talet. Anledningen att det var så glatt var för man hade inte samma problem nu som då.

Veckans hjälte/ar: Oscar "Ogge" Lindberg, För han piggar upp och är en fin människa:)
Delat med Markus "Kungen" Johansson för snubben som utför stordåd för människor. Som kommer utföra nåt speciellt eller som redan gjort det:)

Gråmulet...

Kategori: Life

Vaknar upp denna knappast soliga dag, ont i halsen och förkyld. Vad fan.

Just nu känns det inte som man har orken till en förkyldning, ska snart plugga igen. Mina två otroligt roliga uppgifter, de är rätt intressanta. Faktiskt..när de är klara kommer de bli ännu mer intressanta än innan..tror jag.

Gud vad man känner sig isolerad för. Så himla onödigt. Man tänker jag ska göra så mycket men sen är man fast i sin lilla ram. Fan jag är sjukligt besviken på mig själv.. Jag uppnår ju inget, jag skaffar mig inga livserfarenhet. Jag drömmer om nåt annat liv som jag inte ens vågar träda in i. Vad är jag så rädd för? Seriöst, man sitter och tänker men det hade varit kul, sen gör man aldrig något åt det. Nä, jag blir trött på det faktiskt. Trött på samma rutiner och tanke sätt. Om man är så "extrem" i sitt tankesätt, hur kommer det att man inte är det i sina handlingar eftersom man konstant går på dessa säkra kort. Säkra kort över allt. Blir så förbannad på mig själv.

Hur ska jag kunna göra massa grejer om jag inte vågar något. Vad är jag så fruktansvärt orolig ska hända. Det är meningen man ska leva sitt liv, inte bara sitta med säkra kort hela tiden. Man är född in i den här världen för att tillföra nåt. Jag har inte märkt att jag kommit med något bidrag.
Inte ens till mig själv. Jag sitter där och är lika tråkig jämnt, som en liten tyst mus. Jag är så trött på det. Jag vet inte ens vad jag vill göra. Jag vill bara komma bort från allt hela tiden. Jag vill göra nåt, jag inte trodde jag skulle göra.

Så trött på denna förbannade förkylning och på mitt fega beteende...

Jag borde skämmas inför mina tankar. inför mina egna bohemnormer., för jag har bara fallit offer för kapitalistramarna. Fyyy på dig.

Alla hjärtans dag...

Kategori: Life

Idag har det tjatas om kärlek, om att bry sig om varandra, denna speciella dag. Visst kärlek är en av de underbaraste saker som exiterar på denna planet. Så helt förståeligt, även för marknaden med.

Vi plaskar i vattenpölar ,vi hoppar och hoppar.. Härliga regnet som sköljer bort allt gammal och ger plats för allt nytt!

Dagen idag då?
Jo, skolan idag, redovisning. Var inte förbered för fem öre. Men gick bra iaf, tror jag... Där efter pluggade jag på bibblan, somnade även upprätt med boken.(lyckat?) Så kul var det med plugg blev det iaf. Sen när jag skulle ställa tillbaka boken, och bibliotikarien glor på mig, Tänkte vad har jag har nu gjort, jag har ju inte dreglat i boken när jag sov?!?! 

Hon bara:
Vad snäll du är! Ställer tillbaka boken, och så log hon extremt mycket, och tackade jag fattade ju ingenting, ja men det är jättesnällt! Det spar vi så mycket tid på och underlättar verkligen, Jag måste varit ett hallejuha moment för henne idag..Haha Aldrig sett en så glad bibliotikare.

Så tydligen hade jag gjort en hjärtligt fin gärning. :D Blev bjuden på godis idag med, två gånger:D
Sen när man kom hem så hade man fått erbjunadet att jobba som Au pair i Frankrike, som man var tvungen att tacka nej till. För mitt löfte till morsan. Vad gör man inte för sina föräldrar...Dränker sig i studier var det va?

Men ikväll blir det bio med  Tomas och jag gå på bio och se the departed snart. Ska käka lite och fylla i mina underbara termer för lördag.
Ska bli skönt för en gångs skull att få in nåt i skallen jämnfört med att tappa hjärnceller på fyllan. Inget festande denna helgen.. kanske ska ha vit månad?
Menar om man I alla fall ska tacka nej till alla kul utomlands grejer så kan man lika bra ta dö på allt kul här i världen.

Tog en katalog för höstterminen 07, fy fan men det var inte så fy fan iaf. Hittade faktiskt en kurs jag tänkte läsa i sommar;D Den eller en annan  men de är rätt lika, men de går samtidigt:/ En var CSI på riktigt (hehe gillar namnet) och den andra var Krimologi. Vilken att välja? Får väl bestämma mig snart och se. Haha jag plugga på sommaren lite över engaerat. Får se vad som händer med den saken.

Tenta på lördag, tills dess plugga och plugga. Yeeeash. 

Nudels or not?

Kategori: Life

Vilka mariga val jag har. vilka disktrasor ska jag ta? Livet rullar på och sidorna bläddras om sina teorier.
Känns som man måste  ha sina små mål i livet, bit för bit. Så hungrig, vilka nudlar ska jag ta? Inte fan vet jag. En bit som blir flera.

Jag borde sova nu med, men det ser vi inte hända.
Det snöade idag! Wuuuu, not.. Jag gillar inte snö och de vet ju alla;) Men bara för man tycker månen borde vara fyrkantig  så är den det inte det. Tyvärr. Min planta lever än.
Nostalgi: Toast!
Vill du ditt liv ska kännas längre, lev en dag i taget! ( gör mer under dagen typ.)

Vart i falkenberg igår eller ja i onsdagskväll, drack te. Det var kul och sponant. Fick se falkenberg, borde se filmen med. Livet kan levas på två sätt. Det planerande sättet och det spontana sättet. De planerande sättet: Leva livet efter listor, (du får mycket gjort.) Leva livet spontant: Du gör saker som du inte ens hade en tanke på att skriva på listan. Vem är man då? Jo långt bak ihuvudet tror jag man kan planera en lista på spontana saker och en dag får man bara rycket och gör dem.

Eller så kan man bara skriva en lista och göra sakerna i fel ordning. Jag är besatt av listor, jo jag har kommit fram till det. Nån gång längst vägen då jag växte upp. Lärde jag mig göra saker enligt listor och nä mitt närminne är nog inte så bra för den delen heller...

Fredag idag eller ja imorgon. Det blir ju morgon när man lagt sig. Så snart ska mitt framtida jag gå upp och vara oviss vad som händer. Så ska hon tryckas på av den nutida om vad som ska göras. Men om den nutida hade gjort att saker som stod på listan så hade inte den framtida behövt och göra alla saker på listan. Så vem är det igentligen som göra sakerna utan att bli uttråkad?

Det är tydligen ett slagsmål mellan me, myself and I, just nu... Så den skrivande personen just nu. Borde njuta av en god natts sömn.
pieces
God natt alles
(
Detta är bilden om ingenting)

And now I walk these streets like a stranger in my home town

Kategori: Life

Längst nissan slingrar sig en stig, kanten fylls av de små vågornas skum. Tätt följd hör man vindens sus i träden längst den lilla stigen. Snart vaknar stigen till liv, ljud av fötter som traskar lätt, joggare som raskar på och små tassavtryck. stigen som leder in i folks liv, stigen som de går för att följa åns stora spår.

Vårstädning var det idag! Vädring av sängkläder, moppning av blomdoft och sortering av en massa prylar. Läsning på hög nivå? Anä... det var brist på den varan. Men får ta och la skärpa mig....
Blir nog inte NYC för min del, inte tack vare företag, tid eller ekonomin haha. Jag ska iaf dit så tidsplanen får ändras en aning. Jag orkar liksom inte göra det nu. (vuxenpoäng). Wow Helen har mognat och struntar i att göra nåt kul, för det passar sig inte nu. Är det 20åringen som talar, haha.

Jag har nog andas in för mycket rengöringsmedel idag så några älvor är på besök nu! Har till och med sökt jobb idag! Wuhu!


Jag har även satt upp ett nytt datum för min HBG visit! Den 21a Februari, antecka det i kalendrarna;) Men innan dess väntar en fet tenta som jag ska skriva den 17de, Jobba den 13de, 15de och 16de. Wuhu! Sen är det skola samma vecka;) Härlisch. Gäller att växa upp iår fast det känns inte som man vill bry sig om försäkringar, räkningar och vilket jäkla skurmedel som är bäst!

( Jag har köpt en ny blomma, den ska jag inte ta dö på iaf!)
Veckans utnämning, det var ett tag sen!) Men: Månadslöftet
Min gode vän Erik som inspirerat mig med det, genom att han slutat snusa nu! Jag hejar på!

Februari löftet: Att inte ta dö på min nyinköpta blomma.

Veckans låt: Sigur Ros - Hoppiola

mörbultad stortå och tonfiskbaugette

Kategori: Life

Varje lördag frestas jag av mat och mackor som jag står och gör. Jag är lika virrig varje gång!  Nu sitter jag och äter en kvist persilja från min uppätna tonfiskbaugette. Den var mumsig och väl förtjänt efter en lång natt, både på club moon och jobb.

Det är en strålande dag idag! ska ut och promenera sen:) sen städa lite och kanske baka och soova lite, en timme eller så. så sleten. phu. Men nu ska jag över till min granne Elin,och tala om kvällens bravader. CYa